reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Czerwiec 2012

Mam stresa bo mloda wysypalo na brzuszku i nie wiem od czego czy to od antybiotyku????:baffled: Ale jakby miala byc uczulona to chyba by juz wczoraj ja wysypalo???:eek:

Dzis dostala deserek gdzie byly truskawki i maliny to moze po tym??? Albo po obiadku bo w sumie tam tez byl jeden skladnik ktorego nie jadla ale to takie cos podobny do dyni wiec chyba nie.....

Kurczeeee juz sama nie wiem:-:)-:)-(

reklama
Z poprzedniej mojej obecności na bb niestety już nic nie pamiętam co komu także bardzo przepraszam, wybaczcie :sorry:
:-):-) smakuje jeszcze bardziej po takiej przerwie, co??

Nioooo, mniam mniam...

Waris - za przypomnienie o czymś takim jak Sushi to powinnas dostać karniaka :angry::angry::-D. Ja od zajścia w ciążę nie jadłam i marzy mi się, ale najbliższy, któremu ufam jest w stolicy, więc raczej marne szanse mam.

Oooo karny kutas mi się trafił :eek: jeszcze nigdy nie byłam :-)

A moze te pobudki to juz nawyk, skoro mowisz ze jak w zegarku... i nie wie potem jak zasnac i dlatego placze....

Może, już sama nie wiem a co najlepsze mała już dziś po kąpieli i mi już padła. Mam nadzieję że nie zrobi sobie drzemki i pośpi chociażby do tej 3 w nocy.

Ja też wybiore się z małą na basen tylko czekam aż te mrozy ustąpią bo nigdy wcześniej z nią nie byłam i boje się że mi zachoruje zaraz po nim :baffled:, czekam aż bedą dodatnie temperatury, ba nawet już pampka mamy :tak:

Co do zajmowania się dziećmi przez naszych chłopów - u nas jest bardzo podobnie. Ja mu muszę wciskac małą albo powiedziec żeby coś zrobił koło niej. W środke jak pojechałam na ta rozmowe kwalifikacyjną to po skoczyłam jeszcze do smyka i rossmana więc wróciłam po dwóch godzinach a ten ani jej nie dał deserku - bo mu nie powiedziałam aby jej dał oraz nie zmienił jej pampka - bo tez nic nie mówiłam. Dziecko 5 godz mi nic nie jadło bo gdy wyjeżdzałam to spała, szkoda gadać.... niestety w tym temacie łączę się z wami w bólu .....

Katrina a mogłabys wkleić zdjęcie całego kominka, tak od sufitu do podłogi? I napisz mi jak wiesz z czego macie obudowę tzn, malowany jest na czarno jakąś farbą czy tapetą czy może jeszcze czymś innym, please?

Sunshine mnie lekarka mówiła że jak dziecko jest chore i podaje mu się leki to żadnych nowości żywieniowych się nie wprowadza. U nas było tak że antybiotyk zaczęła brać we wtorek a w czwartek wyskoczyła jej wysypka, poszliśmy do lekarza i okazało sie alergią na ten antybiotyk. Tak więc wydaje mi się że całkiem możliwe.
Dodam że najpierw ją wysypało na brzuszku i klatce, potem na twarzy a zanim dojechaliśmy do lekarza to miała już w zgięciach na rączkach i nóżkach. Dr kazała nam brać przez 7 dni Fenistil i jej przeszło

Edek 2
Tialana na FB wkleiła info o garnuszku na klocuszek z FP w rossmanie on line za 68zł. Ja też skorzystałam i kupiłam http://www.rossnet.pl/Default.aspx?...044&title=Fisher-Price-Garnuszek-na-klocuszek

Ostatnia edycja:
Waris- niooo wiem ze sie nowosci nie podaje :sorry: i to nie bylo zamiezone podobne sloiczki juz wczesniej jadla ale jak sie wczytalam to minimalne roznice byly te co napisalam :-(

Podam jej na noc jeszcze anty i bedziemy obserwowac :-(

A dzis kolejny wieczorowy seansik ale tym razem z "Mis Ted" :-)

Muńka - ciężkiej pracy nie ma bo nie fizyczna już, pracuje w dziale jakości, robi badania, odpisuje handlowcom, wystawia certyfikaty, ale niestety praca zmianowa. I w dodatku na 3 zmiany. Więc to na pewno fajne nie jest co tydzień tak się musieć przestawiać no ale bez przesady. Tym bardziej, że od początku listopada nie był na nocki więc mógłby przestać narzekać. I naprawdę wkurzające to jest gdy stęka jak to mu się nie chce iść pampersa małemu zmienić. A ja ręce po pachy urobione w kuchni i mam to zrobić.

Sunshine - ja też ustaliłam z K pewne rzeczy. Np. kąpiel ma być jego zadaniem. I tak było od świąt do dzisiaj. No wyjątkowo marudny jest dzisiaj (K, a nie Szymek). Wszystko mu źle, nie pasuje, nawet muffiny niby dobre, ale mogły by mieć polewę jak dla niego, no wściec się można :angry::angry::angry:

Waris - mimo wszystko karny kutas to kara :-D więc chociaż stwarzaj pozory, że cierpisz.

Młody dzisiaj poległ tak momentalnie, że w szoku byliśmy. Ja kończyłam piec muffiny więc K go karmił. Wchodzę do pokoju bo coś dziwnie cicho, a mały siedzi u K na kolanach, główka na boczek przekrzywiona, oczka zamknięte, butla pusta. A K do mnie "Szybko usnął. Ale odbił :)"

No teraz to zupełnie inaczej to wygląda :-D:-D:-D:-D

Kurcze podoba mi się ten garnuszek i fajna promocja, ale młody ma już tyle zabawek że nie wiem czy jest sens kolejną kupować.....

Sunshine - może powinnaś odstawić antybiotyk, kurcze, najgorsze są takie sytuacje, gdy nie wiadomo co robić:crazy:

mlodak - no, jak nawet pampka nie chce mu się zmienić, to faktycznie chyba troszkę przesadza. Oj, gdyby tak zostawić chłopów choć na dwa dni z maluchem, to by zobaczyli, jak można się zmęczyć!!
Choć ja nie mam co narzekać, bo mój bardzo się garnie i w weekendy mogę troszkę odetchnąć.

Znalazłam w tv fajny program dla najmłodszych - baby first :-)

Ja też lecę na seansik - tym razem Królewna Śnieżka:-)

po pierwsze to mi takiego ćwieka zabiłaś ta reklamą, że szok:-D gdyby nie to, że wczoraj znowu LOTR leciał to bym nie zajarzyła:-D
a po drugie to po raz kolejny napiszę, że zazdroszczę basenu :( koniecznie pochwal się filmikiem!!!!

kurna nie dam rady wgrac filmu. Trzeba o na youtuba wrzucic a ja nie chce aby krążył w sieci. Wrzuciłam zdjęcia na reklame :)

Mickey, pediatra twierdzi, ze to chyba zabki...:/ a ja chetnie poradzilabym sie wlasnie jakiegos behawiorysty/zaklinacza dzieci ;) tylko skad wtrzasnac taka osobe?! Branie malego do nas nie pomaga-pobudki tak samo...wiec nie chodzi mu raczej o bliskosc z nami tylko cos innego...w dzien funkcjonuje ok, bez dramatow...
nie wiem........nic nie wiem.....
a teksty Twoich piosenek wymiatają ;))) kiedy uslysze live??? :)

łączę sie w bólu. U nas jest lekka poprawa. Zdarza sie czasem ze spi od 24 do 4. Ale niestety nieczęsto.

A w tesco promocja na hipp 34zł duża pucha :happy:

bylam kupiłam :)
i jogurciki za 8.99. Kupa po jogurciku powala :)

Juz nurkowanie? A ile razy bylyscie? Ja się boje ze za późno z naszym zaczęliśmy i juz mu ten odruch zaniknie. U nas jeszcze kilka zajęć do nurkowania

to nasz 2 raz. A zajecia na kursie 3. I to nurkowanie to naprawdę takie zanurzenie razem z głową na chwilke. Ale jest.

reklama
mlodak - no, jak nawet pampka nie chce mu się zmienić, to faktycznie chyba troszkę przesadza. Oj, gdyby tak zostawić chłopów choć na dwa dni z maluchem, to by zobaczyli, jak można się zmęczyć!!

opowiem wam wrażenia w takim razie. Bo w srode po 21 uderzam na wawe i wracam w piatek późnym wieczorem

Do góry