reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Czerwiec 2012

Waris daj znac jak poszlo :) kciuki byly :):) a przelew doszedl :)

Mlodak a do Ciebie doszlo ?? to pieknie Szymus dokazuje :p mi czasem rece opadaja

MsMickey
ale Ci maz powiedzial ... poszlas ?? :p

Nanulika piekny brzunio :)

Sunshine co tworzysz dla chlopcow ??

Aylin Zaza Iwon wspolczuje nocki

Aga fajnie tak z malym do kina szkoda tylko ze wyboru nie ma reperuaru, i piekne nocki Ci sie robia :D

Maćku a coz Cie tak dreczylo ??

Rysica STO LAT dla Moni, brawa za wytrwalosc :p mi by sie juz nie chcialo

Kifsi piekne Wiktorek robi postepy :) a mowa wroci ...

Josie nie pisz glosno o poprawie Jasia bo Ci go podmienie :p:p i nie zapominaj o nas

Claudette oby w koncu przeszlo chorobsko ...

Kasia.natka chciala pokazac ze zdrowa :p

Aylin my robilismy jedno a raczkuje juz od dawna i nam powiedziala fizjoterapeutka zeby raczkowania nie wstrzymywac a stanie przynajmniej do konca 7 miesiaca ...

Muńka zuch z Gabi :D i super macie z tymi ksiazeczkami ...

Niespodzianka gratuluje kolejnego zebolka :D;D

my dzisiaj bylismy w zlobku na dwie godziny... ehhhh nie czuje tego wszystkiego ... ciekawe czy sie pochoruje znowu, jutro oddaje go na godzinki

i kolejny dzien z bolem ... wymiekam

reklama
Aylin moj tez nie raczkuje. Tylko wstaje na cztery lapy :) nam nic nie mowili zeby powtorzyc USG, ale jutro mam szczepienie to zapytam

My na usg 3 razy byliśmy i niby za każdym razem bylo ok ale kontrole musiały być.

Ja w ogóle nie robiłam usg bioder i moja też jeszcze nie raczkuje

Gabi waży 8270 i mierzy 70cm :-) powoli na widoku druga dolna jedynka.

chrzani kobita jakieś farmazony!! jakie zawiązki kości biodrowych?? przecież o zawiązkach możemy mówić w życiu płodowym, a nie po urodzeniu. Owszem, bioderka nie są jeszcze w pełni wykształcone, ale są.
Co do raczkowania, to biorąc pod uwagę książkowy rozwój malucha, to faktycznie dzieciaki mają jeszcze czas, bo 10-ty miesiąc życia jest tym miesiącem, w którym maluszki zaczynają raczkować. Teraz są reakcje podporowe, pełzanie itp. Ale faktycznie patrząc na nasze maluchy, chyba powinni stworzyć nowe normy rozwojowe:-D Kolejne USG na pewno nie zaszkodzi, ale jak dla mnie koniecznością nie jest. Moja miała tylko raz.

czy mówiłam już że was kocham???? Tak czy tak zapytam pania doktor moją co o tym sądzi. Nuna jeszcze nie raczkuje. Na razie pewnie stoi na czworakach i dzis przesuneła kolanka.

A Gabi wagę ma fajną. MOja to już na pewno waggowo najlżejsza na forum. Ale juz przestałąm sie przejmować. Nakarmic na siłe sie nie da - a torturować jej nie będę.

Kupiłam dzis kombinezonik. Wczoraj popsuł mi sie zamek - mama wzieła dziś do pana który naprawia. Ale moja tak się buntuje na wszelkie ubierania ze kupiłam cos co ułatwi mi zycie a małej nie bedzie denerwował.

Muńka a jak u Was z jedzeniem ?? Bo u nas super :) Ostatnio 10 minut i zupka zjedzona, a dzisiaj nagrałam jak już je, chociaż to i tak już było średnio bo to była końcówka :D Ale ewidentnie brokułowa jej smakuje, i lubi sobie kawałeczki podziamgolić dziąsłami bo nie miksowałam na papkę tylko zostawiłam kawałki a część warzyw specjalnie wrzuciłam później i domiksowałam :D

niestety jakość komórką ale to nic, wrzucam ;) i przepraszam, że ucięłam jej częściowo buzię w połowie filmu ale jak się patrzy na dziecko a nie na aparat to ręka "schodzi" :p
[video]https://picasaweb.google.com/100371672489823378340/FILMY?authkey=Gv1sRgCIvl6qenpbOVlAE#58392693548876 50738[/video]

M
Muńka gdzie są te seanse dla mam i dzieciow? Może się wybierzemy?

Aha, Kinomanki, doczytalam, że w czwartki bilety są po dychu jeśli przyniesie się trzy opakowania po kinder bueno. Profilaktycznie już zakupilam :p:p:p

Moniko Rysicy uściski :-):-):-) A i jeszcze nie dodalam, że pojawiła się nowa przecinka w Gosiowej szkolce zebowej :-):-):-) Na razie kreska ale już biało. Nie jestem pewna czy już przebił bo Goś nie taka skora do macania w buzi. Ale widzę: prawa dolna jedyneczka !!! Normalnie wycalowalam ją i wyspiewalam z radości... aż się Goś śmiała:-)

to żeś mi przypomniała o kaloszach.... dziś taka pogoda, a ja zapomniałam, że moje stoją tuż przy wyjściu. Założyłam krótkie trekkingi i całe nogawki zachlapane...

Wiesz co, te seanse były w Multikinie, ale teraz patrzę i chyba nie ma już :baffled: a Ty chcesz iść do Multikina, czy Cinema City, bo ta promocja z Bueno, to w Multikinie, a w Galerii Mokotów jest Cinema.

Witaj ząbku :-):-)

Dzięki za wyjaśnia :-)
No to moje dziecię rozwija się ksiazkowo. W 8 miesiącu sam usiadl z siadu skosnego a wczoraj zaczął 9 miesiac i postanowił doskonalić raczkowanie.

:-D:-D

my dzisiaj bylismy w zlobku na dwie godziny... ehhhh nie czuje tego wszystkiego ... ciekawe czy sie pochoruje znowu, jutro oddaje go na godzinki

i kolejny dzien z bolem ... wymiekam

bidulka... długo potrafi Cię trzymać?? U mnie o tyle lepiej, że póki co najdłużej migrena trzymała mnie 2 dni i to tylko raz się tak zdarzyło. A z reguły trzyma ok. 12 godzin.

czy mówiłam już że was kocham????

hhmm...chyba nie ;-)

Muńka a jak u Was z jedzeniem ?? Bo u nas super :) Ostatnio 10 minut i zupka zjedzona, a dzisiaj nagrałam jak już je, chociaż to i tak już było średnio bo to była końcówka :D Ale ewidentnie brokułowa jej smakuje, i lubi sobie kawałeczki podziamgolić dziąsłami bo nie miksowałam na papkę tylko zostawiłam kawałki a część warzyw specjalnie wrzuciłam później i domiksowałam :D

niestety jakość komórką ale to nic, wrzucam ;) i przepraszam, że ucięłam jej częściowo buzię w połowie filmu ale jak się patrzy na dziecko a nie na aparat to ręka "schodzi" :p
[video]https://picasaweb.google.com/100371672489823378340/FILMY?authkey=Gv1sRgCIvl6qenpbOVlAE#58392693548876 50738[/video]

pięknie panna je :-) Moja Gabi też już super wcina, także nie mogę narzekać. Ja jest głodna to smakuje jej wszystko:-)

claudette - ambitnie zjada nogę od stołu i krzesła. Poza tym mam cudne kupy zębiskowe - taka zgniła zieleń.
Dziąsła twarde i śladu na nich nie ma. Przy poprzednich było to samo - z tym ze chyba mniej ją bolało bo wystarczyło podanie nurofenu na noc. A teraz cały czas muszę jej podawać bo inaczej płacze i to strasznie

To gdy dziecko zabkuje to robi zielone kupy?

Rysica - najlepszego dla MOnisi :)

Kasienka to super że "transakcja przebiegła bezproblemowo" ;-)

Dziewczyny dzięki za kciuki :tak: udało się. Dziś rozwiązałam formalnie umowę z moim dotychczasowym pracodawcą a od 1 lutego idę do nowej pracy :-). Muńka, MsMickey do tej o której mówiłam że mają się do mnie odezwać. Tak więc wykorzystałam ostatni moment aby chociaż Was zapoznać face to face bo teraz to już "mama wraca do pracy". Z jednej strony cieszę się bo wreszcie wyjdę do ludzi a z drugiej to chętnie siedziałabym z małą.

Dziewczyny dzięki za kciuki :tak: udało się. Dziś rozwiązałam formalnie umowę z moim dotychczasowym pracodawcą a od 1 lutego idę do nowej pracy :-). Muńka, MsMickey do tej o której mówiłam że mają się do mnie odezwać. Tak więc wykorzystałam ostatni moment aby chociaż Was zapoznać face to face bo teraz to już "mama wraca do pracy". Z jednej strony cieszę się bo wreszcie wyjdę do ludzi a z drugiej to chętnie siedziałabym z małą.

No to cieszę się, że się udało i że jesteś zadowolona :-) czyli zaczynasz od piątku! powodzonka! a masz telefon z zainstalowanym BB ??? :-D:-D

Waris super ze sie udalo :D juz 1 masz byc w firmie ?

Muńka mnie trzyma od 2-5 dni, 5 dni mialam par razy i na piaty dzien juz wysiadalam .. a najgorsze ze jak sie zacznie na dobre to zaden srodek nie znieczula na tyle mocno ze caly czas jednak czuje takie cmienie ...

Rysica no pieknie je :D i super mieli buziolkiem

Aylin widocznie Twoja cora chce dbac o linie

reklama
Muńka teraz chyba każde dziecko po ZUM ma robioną cystografię... A Gabi super dzielna :happy2: My idziemy na wzw w połowie lutego :sorry2:

Rysica
ładnie wcina :happy2:

Aylin moja też nie lubi się ubierać i dlatego kupiłam jej kurteczkę, a spodnie grube dostałyśmy i jest ciut lepiej i mniejsza histeria podczas ubierania:sorry2:

Waris & za fajną pracę :happy2:

Kasienka tulę, dacie radę z tym żłobkiem!

Kojarzycie reklamę gdzie dzieciak malutki siedział i się śmiał głośno? Kiedyś była taka w tv i właśnie nie wiem co to było pampers? gerber?:sorry2:

Do góry