reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Czerwiec 2012

Hej
U mnie kolejna przespana noc :-)

haha kasienka powiedz mezowi ze tego na filmiku nie widac ale na koniec mamucia zjadla brokulki a synus dostal mleczko i byl przeszczesliwy! jutro bedziemy testowac marchewke. moze tym razem chociaz jej dotknie :-D:-D
a z tymi pachami to wlasnie tak bylo ze kupilam super depilator i tam byla nakladka pod pachy, i mowie sobie tyle kasy dalam to sporbuje. ryczalam jak bobr. dwa dni mnie skora ciagnela jeszcze. ale po miesiacu uzywania to juz zupelnie bezbolesnie, jak regularnie robisz co 3 dni. mnie zawsze mega wkurza ten zarost ostry pod pachami wiec postanowilam pocierpiec

w temacie depilacji to ja depilatorem traktuje tylko łydki, próbowałam uda ale myślałam, że z sikam się z bólu, o pachach czy bikini to nawet nie myślę :)
chociaz ostatnio to i tak już tylko maszynka :/ i to rzadko:/
trzeba by było się wziąć za siebie, bo mój D w tym roku 30 kończy i jeszcze gotów w kryzysie wieku średniego znaleźć sobie zadbaną babę:-D

maćku nam położna mówiła o skojarzonych, ale nie namawiała, za to rota odradziła
pediatra natomiast ostatnio powiedziała, że 95% jej pacjentów szczepi i ona zaleca, tym bardziej, że nasz przy takiej silnej alergii może mieć problemy z infekcjami dróg oddechowych i się skusiłam
a teraz się zastanawiam czy było warto i czy 20-tego iśc z małym na drugą dawkę...
jeżeli chodzi o depilatory to jakie polecacie ??? bo chcę sobie zakupić i nie wiem co wybrać :-:)szok:

a mi dwie Panie doktorki odradzały rota, ale za to meningo będę szczepić jak skończy rok
musisz uważać, bo czasem chcąc wyjąć dziecku coś z gardła można tylko wepchnąć to jeszcze głębiej. Najlepiej postępować wg wytycznych z pierwszej pomocy.

Tutaj fajnie to przedstawiają:
Zakrztuszenia dzieci - Wideo w Medonet
widziałam ten film ale po zakrztuszeniu małej, a wtedy nie wiedziałam co robić całe szczęście że nic się nie stało !!!!

reklama
Aga no właśnie zastanawiałam się, jak w kinie Wam poszło:-) Było coś słychać oprócz krzyku dzieci? Jak to wygląda? Gaszą światło? Jest trochę ciszej?

Aga dostałam wczoraj przesyłkę:-) Serdecznie dziękujemy pajace bardzo ładne:-) Napisz mi na priw nr konta i sumę ;-)

Muńka podstawowe kryterium wyboru tel: czy mogę zainstalowac bb? Zadaj takie pytanie w salonie;-)

Muńka ja jak zwykle chętnie. Jakiś tylko dzień konkretny ustalmy bo zagęszcza się ten tydzień odwiedzinowo , tzn do mnie się zapowiedzieli moi przyjaciele z Radomia i przyjaciółka z Ł... ciekawe, czy którykolwiek dotrze;-)

Mlodak wyślę Ci dziś ten nip i nr.

Co do usciskow osobistych, to muszę się jakoś zebrać do kupy z kimś (Muńka???) bo ja generalnie nie mam tu samochodu drugiego. Aż mnie skręca gdy sobie przypomnę, że stoi moja asterka w Ł ... no ale na letnich oponach i starutka jest ...

Czy Wasze dzieci też wracają żarówki??? Goch gdy leży na plecach i nie ma zabawki w ręku to wkreca...

Nie pamiętam hasła do zębów...

Chyba żartujecie - 6 stron do nadrobienia? A kysz mi wszystkie do pracy i dzieciakami się zajmować :-p;-)

No cóż, najwyżej mnie wywalą z pracy, bo jest 8:01, a tu taki gąszcz. Nadrobię tyle, ile mogę :sorry2:

U Was też tak piździ jak w kieleckiem? :confused2:

Mały znowu ma jakiś katar, zapodaję mu ten sam zestaw co ostatnio i obserwuję. Jak się pogorszy, idziemy do pediatry.

Przede wszystkim spóźnione gratulacje dla Monisi - mam nadzieję, że wybaczy cioci wczorajszą absencję? :sorry2:
Rysica bardzo mądra decyzja dot. słodyczy raz w tygodniu :tak: U nas to już jakiś czas funkcjonuje i jest nieźle, młody przywyknął. A było tak jak u Ciebie - batony zamiast obiadówm bo się zamulił i nic już nie chciał :baffled:

MsMickey
oby te strupki, to jednak nie alergia! Alergia to straszny syf, wiem coś o tym.

Aga mleko prosto od krowy? Bleeee :-p

Maćku
u nas też wiosennie, 4 na plusie. Średnio się z tego cieszę, bo już nas kichanie dopadło..

Alijenka, kifsi, Sunshine fajnie Wam z tymi przespanymi nockami :tak:. Pewnie od razu i cera i oko ładniejsze, co? ;-)

hej dziewczyny!
nie bylo mnie bo w pracy zaczela sie powazna robota i juz nie mam czasu siedziec na bb:/ wracam z pracy kolo 14 i bawie sie z mikrusem, i tak do 19

Pięć godzin zabaw z dzieckiem? :szok: To ja nie wspomnę nawet ile czasu małemu poświęcam, bo wypadnę nieciekawie na tak ambitnym tle :zawstydzona/y:

Aylin
my mieliśmy jedno usg bioderek i lekarz kazał nam kontrolnie przyjść jeszcze w 9 m-cu,, więc mamy jeszcze chwilkę :blink:

Ostatnia edycja:
MsMickey wiem że Pauliny Ethan tak robi i wkręca żarówki, a Ty jaki miałaś poród ??? bo coś Paulina mi mówiła jak do mnie dzwoniła, że rozmawiała z położną z Polski i to niby po porodzie on tak ma i idą do neurologa.

Iwon ja dopiero dochodzę do siebie także narazie nie widzę żadnej poprawy w cerze :), ale zapewne o wiele lepiej się czuję, a zmarsczzki to chyba tylko kwas hialuronowy może coś zdziałąć !!!!! :p :D
a piździ u mnie że masakra zaś kolejny dzień w domu :-(

Ostatnia edycja:
Hello :)

U nas lepiej. Leni dziś spała sama w łóżeczku, fakt, że wstawałam do niej kilka(naście) razy ale nie ma źle. :happy2:

Ja mam depilator laserowy domowy i na nóżkach i pod paszkami nie miałam już prawie nic, ale po ciąży trochę się pojawiło i czekam aż skończę karmić i znów się wylaseruję :) natomiast bikini odrosło szybko więc traktuję się maszynką, czasem depilator, ale trzeba się wcześniej znieczulić :-p

My w foteliku jeździmy już od miesiąca, bo Leni za duża już była. Mamy taki do 25kg (casualplay beat s?)i myślę, że spokojnie w takim pojeździ jakiś czas. Co najważniejsze - wygodnie jej w nim, bo dość szeroki jest i w kombinezonie nie jest za bardzo ściśnięta. Rysica cybexy nam pani w sklepie bardzo odradzała, bo dziecko ma cały czas rączki do góry przez tą półeczkę zamiast pasów i faktycznie którekolwiek dziecko było mierzone do tego fotelika w sklepie to strasznie płakało :sorry2:. Romera też nam polecano ale on do 18kg, a chcieliśmy coś więcej.

Aga napisz koniecznie jak wygląda taki seans z dzieckiem w kinie! :happy2:

zaza & będzie dobrze :blink:

josie moja Leni też za brokułem nie przepada, a minki Jaśka genialne! :-D

claudette a co to za depilator ???

ja kupując foteli przede wszystkim sugerowałam się testami a to co pan mówił w sklepie to tylko dodatek, na każdym foteliku jest ulotka
testG01adac.jpg
po prawej stronie jest ten napis GUT (2.0) im mniejsza wartość tym lepszy test fotelika bo co z tego że maxi cosi ma dobre wyniki jak jest taki wąski że za rok na zimę to bym małej nie wsadziła

Ostatnia edycja:
c.d mojego nadrabiania :-p

Waris gratuluję!! :-) Ale fajnie, że się udało. Oby nowa praca okazała się strzałem w dziesiątkę!

Zaza
kochana jesteśmy z Tobą! Zaraz będzie z góreczki :tak:

Claudette, Młodak
gratuluję maluchom raczkowania :-)

U nas nadal "tylko" pozycja bzykająca, ale Muńka tchnęła we mnie nadzieję, że jesteśmy w normie ;-)

Muńka ja bym brała X-perię :tak:

Niespodzianka łączę się w bólu, u nas też gile na horyzoncie. Zdrówka dla Tomcia! :happy2:

Kasieńka czyli jednak żłobek? Mama się nie zdecydowała czy Wy zrezygnowaliście z tego pomysłu?

Hatszept w pracy do 23? A mówiłam jej, wrzuć na wsteczny, na wsteczny mówiłam :dry::no:

Depilacja - zrobiłam to z "nim" raz i była to nienawiść od pierwszego wejrzenia (a raczej wyrwania). Zdecydowanie mówię nie! Jestem wierna tradycyjnym maszynkom :sorry2:

reklama
Alijenka współcZuję.

Qrcze a ja myślałam, że to norma tzn Gocha nie robi tak zawsze tylko czasami tak jej rączki chodzą... jakby się nudzila.
Mam skierowanie do neurologa trzeba będzie się umówić.

Miałam cc.

Do góry