reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Czerwiec 2012

MsMickey :) po scianach to ja laze jak nam robi fiesta fiesta od 24 d0 5 :dry:;-) za dzisiejsza noc to chyba pojde na msze dac ;)- gratki dla Gosi :tak:

Kasienka- niektore rzeczy wywalczylam, np wie, ze wieczorem nie ma co zawodzic, bo i tak nie wezme na raczki, tylko tule i odkladam, wiec podziekowala za takie tulenie i sam sie uklada ;-) wczoraj nie bylo jednak bata, bo sie obudzil i juz wiedzialam, ze nie zwojuje nic sama bez meza, do tego wpadlam na glupi pomysl przeniesc lozeczko do jego pokoju- no zly pomysl, dzis wracalo z powrotem do naszego, wydaje mi sie, ze maly potrzebuje bliskosci naszej, bo to tulenie w nocy to nowosc, nie wiem, czy to zeby, czy fakt ze bylam z nim sama- no ale skoro przez to spal, to juz wole tak :tak:
Alijenka- dzieki :-), milo ze mnie pamietacie

reklama
Hatszept powiem Ci, ze od jakiegos czasu mlody sie budzil w nocy i nie chcial spac. Nie prezyl sie, ale plakal - uspokajal sie tylko jak z nim chodzilam (ale ile mozna nosic 10 kg klocuszka). Na poczatku nie skojarzylam, ale takie jazdy zaczely sie jak zmienilam mleko Aptamil (pl Bebilon) z 1 na 2. W dzien nie plakal, czesciej stekal przy baczkach. Dzwonilam do lekarza to mi oczywiscie powiedzieli, ze to normalne (jak to w Uk ;-)) i zeby nie zmieniac mleka. No ale ja sie naczytalam pozytywnych opinii o hippie i postanowilam zmienic. Odkad zmienilam jest duzo lepiej. Tzn. nie jest tak kolorowo, ze cale nocki przesypia :p ale jak sie obudzi, to mozna go szybko uspokoic bez wyjmowania z lozeczka. Wczesniej nie bylo o tym mowy, tylko wrzask i koniec. Moze porozmawiaj z lekarzem o zmianie mleka. Jakie poleca itp. Karmilas piersia i pozniej mlekiem nr 2, czy najpierw 1 pozniej 2? Moze wroc do 1? Tutaj mowia, ze 1 mozna karmic do roczku jesli sie chce. Nie wiem jak lekarze Pl zalecaja.

Mloda K te nasze dzieciaki nie dadza sie ponudzic ;) Mam nadzieje, ze problemy szybko rozwiazesz. Jakby co to jestesmy, jakbys sie chciala wygadac. Tulaski.

Alijenka super, ze jestes - piekne postepy Nuny.

Paulina Maria tak to juz jest, ze raz na wozie, raz pod wozem... Oby relacje szybko sie poprawily. Co do tesknoty, to wiem o czym mowa. Bardzo brakuje mi bliskich, a zwlaszcza siostry... No a ty masz jeszcze tak daleko do Pl. Dobrze, ze jest internet.

Sicil jak Julek Ci urzadza "impreze" od 24 do 5, to pozniej odsypia porzadnie czy raczej buszuje dalej w dzien?

Josie polalam z tej eksplozji glowy :-D:-D:-D Moj tez gra - na sonce, a ze mamy jeden tv to siedze i sie gapie jak mul. Albo mu "pomagam". "Nie tu - tam musisz isc", "podnies to", "przesun", "uwazaj!" ale sie wkurza hihi

Munka milego najazdu

MsMickey bezbolesnej @ :D Moje dalej bola i sie czuje oszukana :dry:No i gratuluje siadu z pacnieciem ;) Kazda nowa umiejetnosc to taka radosc dla mamy :D

Kasienka gratuluje - mamy pierwszego "stacza" :D

Kto ogladal "dzien dobry tvn"? Ja chcialam obejrzec ten eksperyment, czy mezczyzna jest w stanie wytrzymac bol porodowy i mi sie net zacial ;(( Opisze mi ktos??? Moze byc z rysunkami :D

Wczoraj konczac drinusia zaczelam sie zastanawiac kiedy bede miala okazje, zeby sie upic ;) Nie w trupa, ale tak zeby w glowie zaszumialo. Bo teraz niby sie napije od czasu do czasu, ale zazwyczaj mysle sobie " O juz nie pije nastepnego, bo mlody sie obudzi w nocy", albo, ze wstanie o 5 a ja sie bede zle czula... Na Tomcia 18-stce pewnie poszaleje ;)

Hej baby,

ja tak na szybko, bo z pracy :-p

Silci, alijenka, viola witajcie po przerwie (jedne po krótszej, inne po dłuższej ;-))

Josie super pomysł z tym tunelem :-) Mój już raczkuje jak ta lala, więc pomyślę.

Aga super, że już po leczeniu :happy: Uff...

MsMickey, to Ty też dzisiaj słomiana wdowa?

Młodak tulę, oby dzisiejszy dzień był dla Ciebie lepszy, a Szymek dobly dla mamy ;-)

Pamka i jak dzisiaj w pracy? Kryzysy mają to do siebie, że ... mijają. Oby i Twój szybko poszedł w ch.olerę ;-)

Hatszept ja stosowałam tylko hippa i bebilon. Może spróbuj ten bebilon comfort o którym mówi josie?

Muńka to mówisz, że czeka Cię gorączka sobotniej nocy? Cool :cool2:

PauilinaMaria a co on za szpagaty wyczynia? Genialne zdjęcie! :-D

Kasieńka - nie mam pojęcia po ile. Ale będe chyba pytać bo też zaczynam sie rozglądac za bucikami dla nuny.

Poza tym - dzieć przespał od 23.30 do 4.50 z wrażęnia ze pospała tak długo do 6 nie mogłam zasnąc.... i nie wyspana jestem.

Pozdrawiam

dzień dobry :-)
u mnie dziś wstrętna pogoda :crazy: szaro i wieje...
ja chyba ciężko przechodzę to przesilenie zimowo-wiosenne i na dodatek nadciąga @ więc jestem zmęczona, zdołowana i bez humoru...:-(

josie a co daje taki tunel? bo Misia to zasuwa na czworaka z prędkością światła i nie wiem czy to by coś nowego wniosło :sorry2:
Kasienka brawo dla Niko!
Paulina ale masz małego Van Damma :-D
Iwon miłego dnia w pracy :tak:

kurcze a z tymi spacerówkami to jak patrzę na te kółeczka to sobie myślę że to tylko do hipermarketu się nadaje bo przecież nie na krakowskie chodniki :dry:

Kasienka a wolisz weekend czy po weekendzie?
Kasia.natka moze tez dolaczysz w odwiedziny? A tunel nic nie daje poza tym ze fajnie bo w srodku zieloni i mozna sie schowac i mama robi akuku raz z jednej raz z drugiej strony:-D no i najlepiej to sie siedzi na srodku tunelu i ani w jedna ani w druga a mama nie moze mlodego dosiegnac bo ma za krotkie rece hihihihih

Dzis pierwszy raz podałam gluten. Teraz czekam na reakcję i z nerw ogryzam paznokcie.

Ja tez dzisiaj sama. K jeszcze nie wrócił z Warszawy, wiec pewno tylko po kanapki wstapi i pojedzie do pracy. Zobaczymy sie jutro rano bi zostaje do 2 w nocy.

Josie ja tunel przypadkowo zrobiłam podczas wypakowywania fotelika. Polozylam pudlo na płasko i po chwili Szymek juz byl w środku. Wiec otworzylam z drugiej strony i zabawę mial przez godzine.

Sicilpol jak czytam o tym wlasnie ze dziec nie chce spac gdzie indziej to wtedy lzej mi na sercu ze jednak uczylismy od malego w lozeczku i wlasnym pokoiku ... no i ze dzieki temu ze duzo nosilismy w chuscie jakos znosi ta rozlake w nocy :):) bo wyprzytulany ile sie da :):) dacie i Wy rade kiedys sie przeprowadzic widocznie potrzebuje czasu

MsMickey no pieknie !!!

Aylin jakbys znala cene to daj znac :) i z gory dziekuje

Josie hmmm nie wiem :p najlepiej w poniedzalek :p ten najblizszy bo ja koncze prace o 16 a mezu o 20 :p to bym sama w domu nie siedziala :D no chyba ze Ci nie pasuje ...

Aga oby teraz Antos juz tylko zdrowy byl

Iwon napisz cos o sobie :p a nie tak po lebkach :p

Kasia.natka zgadzam sie w 100% z tymi kolkami ... nie na krakowskie chodniki

Niespodziankaz tego co pamietam to jeden nie dal rady a drugi urodzil a potem sie ruszyc nie mogl :D dlatego tez chlopy nie rodza

Mlodak bedzie dobrze :) ten gluten nie taki straszny ... STOOOOO LAT NA 9 MIESIECY!!!!!!!!!!!!

Rysica sto lat dla MOOOONI!!!

Ostatnia edycja:
Niespodzianka- spi po 30min jakies 3x, czasem dluzej, o wiele czesiem po prostu marudzi potem :dry:, dzis za to jest w dobrym humorze, no i ja tez w zwiazku z tym :tak:

Mlodak- trzymam kciuki za gluten, my tez mielismy przystanek w zbozach, ale zaczelam dawac i jest ok, nawet makaron juz mu niestraszny ;-)

Aylin
- u nas jak Julcio pospal tak w nocy (pamietna noc 13.02 hihihihh, wyryla nam sie ta data w pamieci w zwiazku z tym) to tez co chwila sie budzilam sprawdzac czy wszystko ok ihhih, no niestety to bylo raz tylko... od tego czasu probuje maniakalnie odtworzyc ten dzien, co robilismy a czego nie, ale nie dziala juz ufff

kasia.natka- glowa do gory, ja juz czuje weekend i w zwiazku z tym troche mnie tatus odciazy- to mnie podtrzymuje na duchu :)

Kasienka- moj grzdylek jak go w ciagu dnia naprzytulam, to tylko sie odpycha, bo nie ma na takie tam frazesy czasu, bo tu zabawki czekaja, kable, drzwi ;) ale widze, ze chyba potrzebuje, skoro w nocy taki byl tulasny- normalnie nie moj synek hihihih

Ogolnie to naprawde jest juz lepiej, sam fakt, ze nie siedze tu nieumyta, ze siedze i inne rzeczy w domu zrobione, to juz dla mnie sukces :tak: Malymi kroczkami, jak sobie pomysle, ze Julcio mogl miec wszystkie problemy tego swiata, jako wczesniaczek, to zamykam buzie i podwijam ogon pod siebie, naprawde

reklama
Kasia.natka no ja też jakoś nieufnie patrzę na te małe kółeczka w spacerówkach, które przypominają mi wózki dla lalek :sorry2: Dlatego zaczęłam szukać na interku spacerówki z pomowanymi kołami, ale jak już jakaś ma, to wizualnie mi się nie podoba.

Rysica a ten coneco traper jak sobie radzi na chodnikach, ma jakąs amortyzację, nie latają te kółka? I jak Szymek był starszy/cięższy to nie było Ci trudno pchać wózek?

Kasieńka teraz mogę coś o sobie napisać, bo mam przerwę w pracy :-)

Dzisiaj wraca mój małż i dobrze, bo niby jest ok, niby spokój w domu :-p i nieźle sobie radzę, ale mi przez te dwa dni dziwnie serce kołatało, czułam jakiś niepokój. Jednak pełna rodzina, to pełna. I jak nie ma jednej osoby, to czegoś brak. Niech już se wraca. Nio :blink:

Dziewczęta czy jakiś bąbel poza moim pozostał jeszcze bez zęba?

Ogolnie to naprawde jest juz lepiej, sam fakt, ze nie siedze tu nieumyta, ze siedze i inne rzeczy w domu zrobione, to juz dla mnie sukces :tak: Malymi kroczkami, jak sobie pomysle, ze Julcio mogl miec wszystkie problemy tego swiata, jako wczesniaczek, to zamykam buzie i podwijam ogon pod siebie, naprawde

I to chyba jest sedno sprawy ;-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry