reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Czerwiec 2012

Dziewczyny co do pierwszych bucikow - takich do chodzenia "profesjonalnych" to bedziecie kupowac "bartkowe", "elefantenowe" jakies firmowki czy nie? Nie znam sie kompletnie, a tutaj wszyscy zakladaja nike, adidas czy inne takie. A wedlug mnie to bardziej ozdoba niz oparcie dla stopy.

reklama
Niespodzianka - ja nie, ja na lato Befado/American Club a na jesień/zimę CCC/Deichmann itd, ważne, żeby podeszwa była miękka i zginała się w 2/3 długości czyli tak jak stopa, i tyle. A no i wkładka profilowana mile widziana, aczkolwiek u tak małych dzieci jak nasze, niekoniecznie, do 4rż z tego co słyszałam nie trzeba wkładek profilowanych w bucie.
aaa na pierwszą zimę mam Ecco po Szymku, z GoreTexem, czarno-czerwone, więc uniwersalne. i po Szymku kombinezon biało-szary, tylko fioletowe dodatku (czapa, rękawiczki, szalik mam biały długi starczy na długo ;P

Josie z bolem ale oddam miejsce na podium ;)

Rysica dzieki za rady. Wiem, ze tutaj w jednym sklepie jak pojdziesz z dzieciaczkiem, dostajesz numerek, jak przyjdzie Twoja kolej to ekspedientka robi pomiary stopy, pokazuje buciki odpowiednie, a na koniec robi zdjecie malucha w bucikach :)

To ja lece drina zrobic i dolaczam do % wieczorku :-D

Niespodzianka- my lecimy do PL na roczek, nasza rocznice i 80 babci wszystko dzien po dniu :sorry2:
Co do pchaczka to wiem ze ten Vtech ma taka funkcje :tak: i dlatego sie na d nim zastanawiam ;-)
Josie- to odwalili :wściekła/y: pozegnanie zimy na snowboardzie NICE :-)
Rysica- dzieki za rady nt bucikow :tak:
Niespodzianka- co to za sklep???
kasiam- sliczny ten domek szkoda ze u nas nie ma :-( a pchaczek jako wozeczek dobry pomysl :tak:

A my dzisiaj 9 miesiecy mamy i nikt nie zauwazyl :sorry2: pewnie dlatego ze taki puchy :dry: A co do zabka to wyszla nam dolna prawa jedyneczka :-) aaaa super uczucie :tak:

Ostatnia edycja:
Uuu imprezka sie rozkreca :)

Sunshine wybacz mi jam slepa i malo spostrzegawcza :zawstydzona/y: Wszystkiego naj i wieeelkie usciski dla Aurelki od cioci Gosi.
A tak mi sie przypomnialo, czy to nie Twoj malz ma kuzyna w Poole?

Josie ale w tym C&A są extra ciuchy i buty! Normalnie wybiorę się tam - nawet nie wiedziałam:)))) Ps. patrzyłam dziś na ryby w słoikach i załamka;/ Dorsz z bobovity jest z pełnym mlekiem, a my skazowi:p

Ja mam mętlik w głowie, siora też radzi ten drugi (co ty), a mąż upiera się przy melodyjce...zrobię więc chyba wyliczankę:p

Sunshine najlepszego!!! U nas też nikt nie zauważył:D:D

Ostatnia edycja:
Hej :)
a ja marzę o mojito :-D, ale Rysica ma zdecydowanie rację - dzis bardziej klimat na grzańca!!!

Kasiek, witaj!
Zaza, oby udało się sprawnie załatwić lekarza!
Muńka, dobrek podrózy do teściow! Pewnie juz jestescie na miejscu.
Josie, szaleństwa jutro ;)

my dostalismy pchacza vtecha od mojej mamy...ma upierdliwe melodyjki...wrrrrrrr...:/ ale dużo przycisków do naciskania, kręcenia itp., wiec mały zainteresowany przez 30 sekund...no bo przeciez dłuzej nie da się...

Miłego wieczoru! Nie pijcie za dużo! ;-);-);-)

hatszept ja nic o grzańcu nie mówiłam, ja mam dwa drinki :p

Sunshine - najlepszego dla Aurelci!!!! Ja od ponad m-ca nawet na swój suwaczek nie patrzyłam :p

Niespodzianka - wow aż tak w sklepie buciki dobierają? nieźle!

Sunshine sto latek dla Aurelki :-):-D

Ja tam już jestem po 2 browarkach ale idę spaćm mam nerwa dziś na maksa, wieczór mam zaje.....sty, znów cały dzień z małą a teraz mój K śpi bo poszedł do sąsiada na piwo a wrócił po flaszce !!!!!!!

a co do wózków typu quinny to wczoraj spotkałam koleżankę z synkiem w takim wózku no raczej spacerówce, ten chłopak nie miał gdzie nóżek położyć bo tam tak mało miejsca jest na podnóżku i jechał z takimi obwiśniętymi nogami ( no chyba że mówicie o wózku dla lalek)

Ostatnia edycja:
reklama
Sunshine - sto lat :)

Dziewczyny co do pierwszych bucikow - takich do chodzenia "profesjonalnych" to bedziecie kupowac "bartkowe", "elefantenowe" jakies firmowki czy nie? Nie znam sie kompletnie, a tutaj wszyscy zakladaja nike, adidas czy inne takie. A wedlug mnie to bardziej ozdoba niz oparcie dla stopy.

na razie szyte skórzane paputki. A potem chyba elefantowe

Niespodzianka - ja nie, ja na lato Befado/American Club a na jesień/zimę CCC/Deichmann itd, ważne, żeby podeszwa była miękka i zginała się w 2/3 długości czyli tak jak stopa, i tyle. A no i wkładka profilowana mile widziana, aczkolwiek u tak małych dzieci jak nasze, niekoniecznie, do 4rż z tego co słyszałam nie trzeba wkładek profilowanych w bucie.
aaa na pierwszą zimę mam Ecco po Szymku, z GoreTexem, czarno-czerwone, więc uniwersalne. i po Szymku kombinezon biało-szary, tylko fioletowe dodatku (czapa, rękawiczki, szalik mam biały długi starczy na długo ;P

uzywane butki?? Naczytałam się ze nie powinno się zakładać dzieciaczką w momencie kiedy dopiero kształtuje się stopa butów uzywanych.

Poza tym - sto lat dziewczeta :) ja winko....

Do góry