reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

katrina wszystkiego naj dla Alinki :-):-)

Ja dziś cały dzionek na dworze i tak jak napisałam wcześniej moja mała dziś tylko raz spała ale za to od 11 do 13,15.
Chyba jutro na nogi nie stanę tak się dziś nałaziłam, chyba z 10 km zrobiłam :szok::eek:

A teraz jak zawsze siedzę i popijam piwko :-):-D kto się dołączy ????????????????????

Alijenka no wlasnie jak mozna nie lubic zapachu prania z dworu?;-) ja na przyklad lubie zapach swiezego asfaltu:-D
no właśnie ja nie lubię i jakoś nie mam swojego takiego zapachu którym bym mogła się zachwycać, ty lubisz asfalt a mam koleżankę co uwielbia zapach benzyny :-):-)
ja dzis już po pracy ,ufff ,bo ciężki okres ostatnio u nas :-(jak cieszyłam się na powrót , tak teraz bokiem mi wychodzi :wściekła/y:
temperatura Wika dalej bez zmian 37,5 , kaszlu i kataru brak , więc tak josie :-) :tak:podejrzewam zębole :tak::no:czyli kilka nocy znów ciężkich będzie :no: jedyneczki i dwójeczki już sa wszystkie, czyli czas na kolejne
nio to tak jak u nas teraz czwóreczki już wychodzą, mała n ie ma dziąseł tylko dwa wielkie bąble !!!!!!!!!!!!!!!!!! :szok::szok::szok::szok::szok:
Kurcze mój mały śpi teraz raz dziennie od 11-12tej tylko ciekawe czy już na dobre mu tak zostanie, ale o 20tej idzie ładnie spać.

Co tu taka cisza :-D:-D
o to widzę kompana do spania raz dziennie :-D:-D:-D, a dobrze że cisza bo mogłam choć trochę nadrobić !!!!! :-D:-D:-D:-D:-D
jutro mam zamiar wyskoczyć na basen (sama), ale nie wiem czy D zdąży wrócić z Częstochowy :( a dzisiaj zaliczyłam solarium a poprawę humoru, bo mnie znowu jakieś doły łapią
ja już od 2 tyg zaś mam zamiar iść na solarkę i co i dalej nic :-:)-:)-:)-:)-(
kasieńka - bo czasami tak jest, że dziąsełka napuchnięte, ale najpierw ida czwórki, z tym, że czwórki to podwójne ząbki i mogą się najpierw przebijać od strony piątek, albo od trójek.
to żeś mnie pocieszyła :szok::confused2:
ale jestem zawias dzisiaj :tak:
mówię do Ł ,że zabieram klamoty do sypialni , odłączam lapka i słyszę k........
wyłączyłam mu z gniazdka komputer , a on jakiegoś ważnego dugeona robił w grze :-D:-D:-D
hahahaa sie uśmiałam i tak trzymać !!!!!!!!!!! :-):-):-):-):-)
Zaza gratulacje ząbka :) a teściowej nie będę komentować.
Do chirurga ja idę usuwać pieprzyk z którego A sobie zrobił przytulankę i go ciągnie nadrywa :/

Kasienka widzę, ze Niko ze wszystkim przoduje. :)

A nie pochwaliłam się mamy 4 nowe zęby wszystkie na raz wyszły.

Buziak od Antka dla Gosi :)
Gratulacje ząbków !!!!!!!!!!!!!! :laugh2::laugh2:
hahaha tesciowa nie, ale jak babcia meza jeszcze zyla to opowiadala ze jak w poblizu pociagneli kolej to wszyscy w wiosce mowili zeby nie patrzec jak pociag jedzie bo to diabel w czystej postaci. i sie bali :eek: WTF :confused2:
o ja pitole to ja widzę tego diabła od prawie 37 lat wowwwwwwwwww, tory kolejowe mam 30 m od domu :-p:-p:-p:-p i to główna trasa Wrocław-Poznań :-D:-D:-D:-D:-D
Sunshine - krem z kukurydzy z kurczakiem w kostke - smazysz kurczaka z curry imbirem galka muszkatolowa i sosem sojowym, kukurydze z puszki w garnku zalewasz woda i dodajesz koste rosolowa, podgotowujesz, blendujesz, i na koniec wsypujesz kurczaka. dzisiaj jadlam. mniam :-)

albo - kurczak w musztardzie smazony podajesz na lisciach baby szpinaku moze byc tez roszponka, z mozarella prazonymi orzechami i grejfrutem, do tego vinegrette. przedwczoraj jadlam. mniam
biggrin.gif
kuwa jakie to pyszne mniam mniam

reklama
Katrina - wszystkiego najlepszego dla Alinki.

Małymi kroczkami powoli ogarniam, dzisiaj mialam cięzki dzień - wazna rozmowa o prace..ale niestety chyba nic z tego nie bedzie!!
Wlasnie przegladam Wasze propozycje prezentów na roczek.... u nas juz prawie za miesiac wiec zbliza sie wielkiemi krokami! Az sie wierzyc nie chce. No nic ogladam te wszystkie jezdziki do konca i ogarniam Was dalej :D

Party mamy w sobotę, ale moje maleństwo juz dziś skończyło 5 latek.
Najlepszego dla Alinki!!

Pytanie nr 1 - czy przy takiej pogodzie jak dzisiaj zakładacie dzieciom czapki?

Pytanie nr 2 - czy Wasze brzdące są tłuściutkie? Wydaje mi się, że Zosia ma duży brzuszek i grube uda. Ale może niemowlaki tak mają? :sorry:
Odp.1.A od 3 dni chodzi w czapce z daszkiem, a dziś nawet był w krótkim rękawku.
Odp.2. Mój jest nieźle nabity :D
DSC_9039.JPGDSC_9060.JPG

a sorry dziewczyny, źle napisałam:p wyszło 0,10! a więc na pewno nie ciąża...ufff, co za radość:D:D

Czyli uffff :)

Josie, ale ki narobiłaś smaka tym kurczakiem, trzeba sobie zrobić.

Pola dobrze, ze dziś już lepiej.

Alijenka no ja też dziś zrobiłam sporo kilometrów, generalnie od poniedziałku jestem z nim prawie całe dnie na dworze. Chciałabym taką pogodę mieć cały rok :)

Zaza widzę, ze wiosna motywuje do ruchu :p

Sunshine wszędzie się trafią takie wredne sąsiadki.

No, a co do mojej przygody u chirurga to szybciej się skończyła niż rozpoczęła:cool: w gabinecie byłam maksymalnie 2min. Lekarka powiedziała, ze oczywiście trzeba jak najszybciej wyciąć, ale mogę mieć dużą bliznę więc lepiej do chirurga plastycznego iść :cool: no chyba, ze chcę mieć bliznę to u nich, ale ona mi tego nie zrobi, bo nie może jałowych rękawiczek ubrać, bo ma od jakiegoś czasu egzeme na rękach- kur... to po co ona tam pracuje teraz. I nie wiem co robić ryzykować mimo, ze mogę mieć bliznę na dekoldzie? Czy się wstrzymać jak kiedyś będę miała kase i sobie usunę?

Załączniki

• DSC_9039.JPG
    DSC_9039.JPG
    50,7 KB · Wyświetleń: 38
  • DSC_9060.JPG
    DSC_9060.JPG
    51,7 KB · Wyświetleń: 38
NIe. Albo coś było, albo będzie...

Pytanie nr 2 - czy Wasze brzdące są tłuściutkie? Wydaje mi się, że Zosia ma duży brzuszek i grube uda. Ale może niemowlaki tak mają? :sorry:

1. Przy takiej pogodzie jak u nas (slonecznie ale wietrznie, ze az zatyka) mloda byla w wozku w kapturze, w spiowrku z opuszczonym daszkiem na maksa ;-)
2. wydaje mi sie, ze nie jest tlusciutka :sorry: ma male waleczki na raczkach i druga brode ale od szyji w dol jest chuda :tak:

i wydaje mi sie ze niemowlaki tak maja :tak::-)

Josie- ozeszzzz nie dalo rady wczesniej :rolleyes::huh: kurczak wyladowal na patelni z sosem ze sloika Balti super ostry :confused2::-p

Kasiek- to na pewno nie jestes, mozesz spac spokojnie :tak::laugh2:

Polaa- dobrze, ze dzisiaj juz lepiej, dziwne moze cos Ci zaszkodzilo :eek:

Rysica- 5:30 to stanowczo za wczesnie, baaa 7 rano to tez za:-) wczesnie :sorry:

Kasienka- super, ze nocka udana :tak:

Katrina- sto lat dla Alinki :-)

Agaundpestka- wszystkie 4 na raz :szok: to niezle, dzielny chlopak :tak: A ostatnio tez miewa jedna drzemka ale 2h zazwyczaj :tak:

Josie i reszta dziewczyn jak macie jakies ciekawe przepisy to moze reaktujemy nasz watek Kucharski :sorry: ostatnio czuje ze sie wypalilam :confused2: A czy my mamy watek z oboadkami dla dzieci, tzn z przepisami?

dzięki...teraz tylko trzeba wyjaśnić dlaczego nie mam okresu:/

maćku moja wczoraj była w opasce, a dziś w takiej chusteczce, żeby słońce jej głowy nie przegrzało:p tłuściutka nie jest. normalna, ale ma po jednej fałdce na udach:)

No właśnie jakiś czas temu proponowalam też reaktywację ... come on Gerlz, do przepisów:-)

Kasiek Ty to potrafisz napięcie budować;-);-)

Dorota a czemu myślisz, że nic z tego?

Dziś miałam też dylemat z ubraniem. Gorąco było ni ale to nie jest tak, jak np za miesiąc będzie. Jeszcze powietrze inne. G miała rajty, butki, body na ramiaczka, bluzkę cienka z długim i polarek cienki. Nq głowie czapka taka wiosenna ale zdejmowala i parę minut była bez. Rozlozylam daszek, żeby słońce nie świeciło po glacy ;-)

U nas dziś było bardzo ciepło i młody miał body na ramiączkach na to koszulkę z krótkim rękawkiem, cienkie jeansy i skarpety no i czapka z daszkiem- rano jak było chłodniej to miał bluze i buciki jeszcze. Ale on zahartowany cały czas z bosymi stopami w domu jest.

reklama
aga najlepszego dla Antosia :tak:
MsMickey najlepszego dla Gosi :tak:

witam

moje dziecko jes ostatnio w nocy kochane - wstaje tylko na mleko i śpi AŻ do 6 przynajmniej:tak: poza tym rano znalazłam obok wyrzynających się górnych jedynek, ostrą kropkę w miejscu górnej prawej dwójki:szok: 3 zęby na raz:szok: ale w nocy gorączki brak, rano miał 36.7 a przed wyjściem do pracy miał 37

wczoraj znowu powtórka z rozrywki z teściową - powiedziała, że zmierzyła mu temp o 14.15 i miał 37.2 i więcej nie mierzyła, a ja zaraz po przyjściu (15.30) zmierzyłam i miał 37.9:wściekła/y: a wiecie czemu nie mierzyła - bo myślała, że termometr bezdotykowy szkodzi:confused2: i to jeszcze mogę zrozumieć, ale czemu nie zapytała, jak miała wątpliwości???!!! domyślałam się, że dlatego, że to upokarzające zapytać się kogoś o coś :confused2: a mnie to już w ogóle...

kasia.natka daj znać jak wynik, też powinnam w końcu zrobić cytologię, ale czekam, aż mi się tabsy skończą w czerwcu
gratuluję ząbków a co do tabsów to ja tam biorę :-p

Miałam nadrabiac ale tego nie zrobiłam, miałam okropny dzien, jakies zatrucie czy coś bo wymiotowalam całe popołudnie, do tego gorączka - ponad 40 stopni i zemdlalam. Wiec jedna wielka masakra.

Juto sie poprawie, obiecuje :tak: A teraz idę spać bo naprawdę ledwo żyje.
Dobranoc ;-)
zdrówka i dobrze że dziś już lepiej :tak:

A nie pochwaliłam się mamy 4 nowe zęby wszystkie na raz wyszły.
wow! super, gratuluję :tak:

hahaha Aga w wywracaniui przoduje i teraz pewnie sikaniu na podloge :) bo nie zawsze mama zdarzy
to co on nago śmiga :eek:

Dziewczyny padam.
Pojechałam dziś z G i naszą sasiadką plus córka na spacer do Łazienek. Jak o 13 ruszylysmy tak właśnie weszlam pół godz. temu... cały czas chodzenie.
Było fajnie, nie powiem;-)

Pe kąpie G ja leżę ...
a jak z posiłkami w takiej sytuacji? pytam bo sama wciąż nie wiem jak to rozwiązać bo jeszcze jakiś deserek to podamy w parku czy gdziekolwiek ale obiad???

no, złamałam hasło:DD ale ja się na tym nie znam! POMOCY co oznacza beta hcg 10 mlU/ml ??? Wg mnie brak ciąży i mogę spać spokojnie, no i cieszyć się...TAK?
yyyyyyyyyyyyyyyyyyyy

1. miałam pytać o to samo bo my dziś łaziliśmy bez czapki bo było bardzo gorąco i nie chciałam Kropki męczyć :sorry:
2. Misia też ma brzuszek ale też mi się wydaję że to takie "niemowlęce"

a sorry dziewczyny, źle napisałam:p wyszło 0,10! a więc na pewno nie ciąża...ufff, co za radość:D:D
a to co innego :-D teraz możesz odetchnąć :tak:

no to my dziś połaziliśmy bo pogoda przepiękna a wieczorem Misia zrobiła się mega marudna i wszystko wskazuje na zęby bo w wannie była gotowa gryźć kran, pokrętło od korka itp.

no i moje dylematy związane z pogodą:
1. co zakładacie maluszkom na główkę jak jest tak gorąco?
2. w co ubieracie maluszki j/w bo nie wiem czy nie za wcześnie na gołe nóżki czy rączki?
3. czym i czy w ogóle smarujecie buźki maluszkom?
4. no i jak sobie radzicie z posiłkami jeśli chcecie spędzić większą część dnia poza domem?

Do góry