reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

Dziękuję w imieniu Martynki.
My mamy to już za sobą. Był grill balkonowy :) sałatek nie robiłam obeszłam ten dodatek warzywami krojonymi w słupki i do tego dipami :p
poza tym tort, babeczki, muffinki, i truskawki. A tort - jak zgram zdjecia to się pochwale moimi kulinarnymi wyczynami :p

reklama
Hej hej :)

Spóźnione gratulacje dla rocznych Jasia i Martynki oraz ich dumnych rodziców :-)

Ech baby, ale sobie pofolgowałam z żarciem w ten weekend :sorry2: Ale jak tu nie jeść, jak wczoraj byliśmy u znajomych na grillu. Były trzy pary + gromada dzieciaków, super imprezka na świeżym powietrzu, a gospodarze przygotowali takie cuda ... mięsko, sałatki, krewetki, masełko czosnkowe, truskawki, arbuzy, drineczki, mmmmm, kocham lato! :-D:cool2:

Pamka jakie ładne nowe zdjęcia Kejdżeja dałaś :-)

Majeczko wszystkiego naj naj najlepszego

Wczasowiczki zadowolone, imprezowiczki rowniez - suuuper.:-)
My tez. Weekend udany, rowniez gillowy -Iwon - niestety nie mialam tak dobrze, musialam sama wszytsko przygotowac. Ale nie narzekam oczywiscie:-D
Caly dzien na dworze, uwielbiam takie dni. Tylko nie wiem czy Adrianowi nie pogorszylismy ( kaszle nadal). M wlasnie jest z nim u lekarza - boje sie.:-(

edit. Ufffffffff jest lepiej, ale anty jeszcze do srody.

Ostatnia edycja:
Hej Gerlz;-)

Uściski i gilgotki dla urodzinowcow :-):-):-):-):-) czyli berfdej bojów i gerlów :p:p:p:p

No i OCZYWIŚCIE uściski zrozumienia dla mam (rozumiem, co do tej pory przezylyscie ;-))

A my spędzamy czas na plaży i spacerach. Uwielbiam plażę na nowo gdyż G potrafi zająć się sobą przez jakiś czas plus zabawy z tatą i mama na RELAX:-):-):-):-):-)

Plaże puste, ludzi pojedyncze sztuki na horyzoncie... Bossssko:-) nikt nie podglada, nie sypie piaskiem, nie krzyczy pod nosem:-)

G plażę uwielbia wręcz organicznie; szaleje na piasku, zanurza ręce, nogi... Zabawnie popatrzeć:-):-):-)

Namiot z lidla sprawdzą się doskonale: do spania, schowania się czy posxukania cienia. Nie musimy nosić padałana :p

G do agrowypasu jest stworzona: pieski, kotki plus kurki to jest to:-) cały dzień na dworzu :-)

Jedno mnie niepokoi: łapie się za ucho ostatnio. Tak jakby chciała się podrapać. Gdy jest zmęczona czy rozdrazniona. I za nos też się trze. Nie wiem więc, czy coś ją boli (zapalenie), czy zęby idą kolejne... Temp brak. Jak myślicie? Od razu dodam, że siedzimy na zadupiu - najbliższy pediatra chyba w Słupsku. Muszę zapytać się gospodyni bo wnuczek na miejscu ma 3 lata.

Pozdrawiam i miłego dnia:-)

p.s. Właśnie ogluszyl mnie żuraw przelatujacy z krzykiem nad domem:-)

Msmickey ale Wam fajnie i swojsko, zazdraszczam :-)
Jeśli chodzi o łapanie się za uszko i tarcie noska to mój bąbel ma identycznie :tak: I zauważyłam, że robi to właśnie wtedy kiedy jest zmęczony. Tarcie noska było już od dawna, ale to łapanie się za ucho to od jakiegoś miesiąca...

Po roczku:)
Pogoda dopisala, goscie tez:) Mala speszona tlumem ludzi (18osob), bardzo niesmiala i ciagle na rekach. Na widok pietrowego tortu z jadalnymi figurkami swinki Peppe ozywila sie i zaczela kwiczec (nasladuje juz odglosy 6 zwierzatek)!
Moj tort bez mleka i jajek tez wyszedl pysznie-zajadala sie mala, ja i goscie:) Polecam wiec te torty z przepisow co wklejalam:p
Poza tym byl obiad: rosol z perliczki i mlode ziemniaki z dwoma salatkami i trzema rodzajami miesa. Potem ten tort z szampanem. Na koniec salatki, ciasto do kawy i lody:)

Pierwotnie mial byc grill, ale uznalam ze za duzo osob na mojego malego grilla i pogoda byla nie pewna. I nie zaluje:)

Lece spac...jutro nadrobie:)

I najlepszego dla wszystkich roczniakow!!!:)

Kocham taką pogodę!!!

STO LAT DLA MARTYNKI I JASIA :tak::-)
Urodzinki się udały :tak: tort pycha, goście oczarowani i wzajemnie, za tydzień kolejna imprezka :-D:tak:

Dziękuję w imieniu Martynki.
My mamy to już za sobą. Był grill balkonowy :) sałatek nie robiłam obeszłam ten dodatek warzywami krojonymi w słupki i do tego dipami :p
poza tym tort, babeczki, muffinki, i truskawki. A tort - jak zgram zdjecia to się pochwale moimi kulinarnymi wyczynami :p

Dziewczyny!! super, że imprezki udane :-) trochę zazdroszczę, że macie to już z głowy, ale oczywiście nie mogę się doczekać soboty, uwielbiam, jak zbiera się cała familia :tak: Poza tym mniej więcej plan jedzeniowy mam ogarnięty, więc też lżej na duszy.

Wczasowiczki zadowolone, imprezowiczki rowniez - suuuper.:-)
My tez. Weekend udany, rowniez gillowy -Iwon - niestety nie mialam tak dobrze, musialam sama wszytsko przygotowac. Ale nie narzekam oczywiscie:-D
Caly dzien na dworze, uwielbiam takie dni. Tylko nie wiem czy Adrianowi nie pogorszylismy ( kaszle nadal). M wlasnie jest z nim u lekarza - boje sie.:-(

edit. Ufffffffff jest lepiej, ale anty jeszcze do srody.

no to uuffff.... ;-)

MsMickey - hej hola, tęsknimy, wracajcie!!! :-D;-) super, że jest super! Co do uszka, to ja bym była raczej spokojna, bo jakby ją bolało, to pewnie byłaby marudna. Ja byłam kiedyś z tego samego powodu z G u laryngologa, tylko, że ona była wtedy mniejsza. Wsio okazało się oki. Teraz jak sama wiesz, jak G jest śpiąca to maca się pogłowie i bawi włosami i wtedy pewnie też o to chodziło (albo zęby). Lekarka powiedziała, że czasami woskowina potrafi się zebrać i to może powodować swędzenie, także staram się Gabioszce czyścić uszy co jakiś czas po kąpieli.

W tym tygodniu postanowiłam iść na łatwiznę i będę jadła szybko przygotowujące się potrawy, czyli makaron z truskawkami, pizzę sklepową (uwielbiam Riggę). Przed imprezą się napiekę i nagotuję, więc zbieram siły :-D

Czekam też na kuriera, bo myślę, że lada dzień dostarczy nam spacerówę :-D zamówiłam jednak brązową i jestem mega ciekawa jak będzie wyglądać w rzeczywistości!!!!!!

Hello,
od wczoraj masakrycznie boli mnie głowa. Pierwszy raz od niepamiętam kiedy...

dla szukajacych inspiracji na torty:
ten robiłam na sobotę Moje Wypieki | Tort cytrynowy
ten na niedzielę Moje Wypieki | Tort śmietankowo - truskawkowy, najprostszy
zdobione masą plastyczna mashmallows z tego przepisu Moje Wypieki | Tort urodzinowy
tylko nie w tym paskudnym kolorze a na żółto :)
jak sie odważę (i zgram zdjęcia) to wkleje dzieła...

MsMickey - nawet nie wiesz jak ci zazdraszczam....

Młoda dostała na urodziny: rowerek po mojej siostrze (mój ojciec wiecznie bez kasy prezenty z drugiej ręki), sorter torebkę (fajna materiałowa z jednej strony ma takie szeleszczące zakładki a z drugiej sorter zapinany na suwaczek. i Rączkę wiec będzie na dłuższa chwilkę, jeździk quick smart, garnuszek na klocuszek (wymienić muszę bo juz mamy) ksylofon i zestaw do herbaty - przyjecia będą :)

reklama
Ja pitole jak mnie już wkurza ta nieokreślona pogoda... muszę wyjść do sklepu i oczywiście przed chwilą było słońce, a zaraz pewnie znów będzie ulewa!!! :angry:

Do góry