reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

aronia - mleko mamy smakuje jak mleko skondensowane, w zależności od tego co jesz, taki ma posmak, z tym, że jest słodkie - dlatego dzieciom smakuje. Mój synuś nie zna tego smaku, od początku jest na MM. w chwili obecnej je wszystko - oprócz mleka i kaszek. Hmmm u nas trochę inne sa oznaczenia rozmiarów, ale Kuba jest dość duży i od dawna nosi już 12-18 mies.

reklama
92 to u nas 24msc ale to tylko body, bo spodenki i bluzki ma na 80/86 (12-18msc). No az tak slodkie moje mleko to nie jest (probowalam :-p) :-) On z reszta slodkiego nie lubi - my mu slodyczy nie dajemy ale kilka razy dorwal sie do naszych lakoci (nam za plecami) i plul nimi z obrzydzeniem. Jedynie lody waniliowe polubil - to tez jedyne co okazalo sie pomagac przy meczaczych czworkach (w ilosci jednej lyzeczki na dzien w krytycznym momencie, chlodzone gryzaki tego egzaminu nie zdaly)

Jestem dzis niewyspana i zla jak osa, bo monsz byl zbyt leniwy, zeby bejbiszonka rano ponosic. No wiec bejbik sie rozbudzil skoro swit na calego i tym samym zakonczylam dzisiejsza noc bilansem 4 godzin snu (mialam bowiem z 15 pobudek na UU ) Nawet peikna pogoda nie poprawia mi nastroju :no:

Aronia znam takie noce... Też na uu;-)

Aylin zazdroszczę tego roweru. U nas rowery gospodarzy nie nadają się niestety. Więc czekamy na powrót, pojechanie do Ł i zabranie rowerów.

Idziemy na spacer ostatni. Miłego wieczoru:-):-):-)

Aronia jak dla mnie to aż tak nie odstajesz ;) Czy nie jest tak przypadkiem, że sama sobie to wmawiasz? :) Np. smarowanie dziąseł - ja też tego nie robiłam. Marchewka w ogrodzie - proszę bardzo. Mamy u teściów na działce. I mam fazę na zdrowe żywienie, np. warzywa, jaja i mięso kupuję od sprawdzonych dostawców, najchętniej z wioski. Ograniczam spożywanie cukru i białej mąki, zastępuję je wyrobami z pełnego ziarna i zamiennikami typu syrop z agawy albo miód. Wolę sama upiec, ugotować, niż kupić tak zwane gotowce. Też rodziłam dwa razy SN, karmiłam UU do 9 miesięcy. I dużo jest tutaj na forum takich dziewczyn, serio nie widzę w Twoim zachowaniu jakiegoś wielkiego odchylenia ;)
A atmosfera na forum? Nie da się ukryć, że jesteśmy zgrane, zżyte, bo jakoś tak wyszło że wszystkie czerwcówki to fajne kobitki ;) Szanujemy się, ale to nie oznacza, że nie mamy czasem innego zdania na jakiś temat. Każda z nas jest inna ale czy to nie jest zaletą?? :)

hej mamuśki :-)
tak chciałam być z wami na bieżąco i co? znów nie wyszło bo... powódź w domu :-( w poniedziałek wieczorem była u nas taka burza z gradem że w mieszkanku miałam jezioro :wściekła/y: całe szczęście nie byłam z Misią sama tylko była koleżanka z mężem, ona co prawda nic nie mogła pomóc bo w ciąży a ma za sobą dwa poronienia więc nic nie robi ale jej mąż to mi dom uratował :tak: zanim dotarł mężuś z pracy bo musiał kogoś na zastępstwo ściągnąć a na dodatek ulice nieprzejezdne więc jechał chodnikiem :tak:

no ale już jest sucho i wszystko ok więc może uda mi się wpaść w forumowy rytm ;-)

Dobrze ze nic nie piszecie bo nie mam neta!!!
Kasia.natka wspolczuje przygod!

Jak wroci net to za pozwoleniem kasienki wrzuce zdjecie jak dzis nikos z jankiem harcowali :D

92 to u nas 24msc ale to tylko body, bo spodenki i bluzki ma na 80/86 (12-18msc). No az tak slodkie moje mleko to nie jest (probowalam :-p) :-) On z reszta slodkiego nie lubi - my mu slodyczy nie dajemy ale kilka razy dorwal sie do naszych lakoci (nam za plecami) i plul nimi z obrzydzeniem. Jedynie lody waniliowe polubil - to tez jedyne co okazalo sie pomagac przy meczaczych czworkach (w ilosci jednej lyzeczki na dzien w krytycznym momencie, chlodzone gryzaki tego egzaminu nie zdaly)

Jestem dzis niewyspana i zla jak osa, bo monsz byl zbyt leniwy, zeby bejbiszonka rano ponosic. No wiec bejbik sie rozbudzil skoro swit na calego i tym samym zakonczylam dzisiejsza noc bilansem 4 godzin snu (mialam bowiem z 15 pobudek na UU ) Nawet peikna pogoda nie poprawia mi nastroju :no:
My ubranka na 80cm kupujemy. A od nocnego jedzenia odzwyczaiłam jeść jak miał 5 m-cy najpierw podawałam w nocy wode a czasami w ogóle już sie nie budził i tak do tej pory bez budzenia sie w nocy a jak sie urodził to w nocy dwa razy góra sie budził na jedzenie.

hej mamuśki :-)
tak chciałam być z wami na bieżąco i co? znów nie wyszło bo... powódź w domu :-( w poniedziałek wieczorem była u nas taka burza z gradem że w mieszkanku miałam jezioro :wściekła/y: całe szczęście nie byłam z Misią sama tylko była koleżanka z mężem, ona co prawda nic nie mogła pomóc bo w ciąży a ma za sobą dwa poronienia więc nic nie robi ale jej mąż to mi dom uratował :tak: zanim dotarł mężuś z pracy bo musiał kogoś na zastępstwo ściągnąć a na dodatek ulice nieprzejezdne więc jechał chodnikiem :tak:

no ale już jest sucho i wszystko ok więc może uda mi się wpaść w forumowy rytm ;-)
Dobrze że już po powodzi oby więcej taka burza nie przeszła.

U nas piękna pogoda niunio śpi od 1h. Wstał dzisiaj o 7. Przez te upały cos jeść nie chce. Wczoraj się w końcu do truskawek przekonał :-D

reklama
Ale tu puchy...
A my wracamy dziś w nocy do Wawki :-)
koniec nadmorskiego byczenia się... Buuuuu....

Kasia.natka współczuję powodzi. U mojej mamy też woda w piwnicy - ok 3 cm - ale trzeba poczekać, aż opadnie. Szuflowanie i wylewanie nic nie da nachodzi od razu bo to od wód gruntowych.

Trzymajcie kciuki za drogę w nocy:-)

Do góry