reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

Kasiek - Lepsze to niż wychowywanie dziecka w sterylnych warunkach :-D:tak:
Kasieńka - pewnie sobie pomyślałaś : "A mój Nikoś tak robił parę miesięcy temu":-D;-)
Zaza - imprezowego syna masz. Za parę (parenaście) lat będziemy narzekać, że nic tylko imprezy im w głowie.;-):-)

Ostatnia edycja:
reklama
Aylin w decathlonie są w rozmiarze s i to jest chyba od 44 cm obwód. Sprawdzę potem na naszym bo taki mamy.

Aurelko niech Ci gwiazdka pomyślności nigdy nie zagasnie! :-)

Ja mam S pisze na nim w srodku ze od 45 cm Ale i tak jej leci. Wiec puki co jeżdzimy bez - fotelik i tak jest tak zabudowany ze główke ma chronioną. A decathlon najblizszy mam w krakowie lub warszawie.....

aylin jak wysypka?
zeszła. NIe wie po czym była bo czeresnie znów jadła i nic

';[

Witam :) wrócilismy wczoraj wieczorem :) było super, jeden dzień i to w sumie rano był deszczowy, a tak to całe dwa tygodnie na krótki rękaw :) oczywiscie Antek kąpał się w morzu (ale nie tak jak Nataszka) :p
Chodzi już na całego.
Godzinę temu moja przyjaciółka urodziła córeczkę 3750 i 58cm, szukam niani dla Antka i pędzę do szpitala.

Aylin jak robiłaś tort pomóż plissss, bo musze jeden miec na jutro, a drugi na sobotę.

Aylin dzieki wielkieeeeeeeeeeee, byłam pewna, ze na górze gotowa masa cukrowa.

Kasiekz, Andzia ma racje niania mi potrzebna by odwiedzic przyjaciółke :)

Aylin, a powiedz mi, bo na stronie jest napisane, ze odradzają biszkopt pod tego typu masę (na wierzchu) czy Tobie się nic z nim nie stało?

Bry
kasienka ciesze sie ze wozek sie podoba:) bedziemy dzis szlowo wygladac na spacerze:)))
Ja wlaczam klime. Okna nie otwieram-moja kolezanka jak byla mala to jechala autem z otwartym oknem i tak ja przewialo ze sparalizowalo jej pol twarzy-do dzis jej opada jedna powieka. Wiec okna za nic w swiecie nie otwieram. Zdrowka dla nikosia!!

No, Polka wpałaszowała michę kaszy na zwykłym mm:) I'm so happy!

Agaundpestka
szkoda, że ja aż na Smolcu, bo mogłabyś go do mnie podrzucić:/

Aylin może od słońca? U mnie była 1-dniowa wysypka od słońca na rękach i karku.

Zaza to mamy małych imprezowiczów:D

Josie ze spacerkiem napisze Ci co powie lekarka okolo 14... jesli pozwoli na spacer to chetni jestesmy dalej tylko Nikos bedzie musial byc z daleka od Jasia :( i w zalezniosci czy Wy bedziecie chciec :) coby sie Jas nie zarazil chociaz jak mial sie zarazic to w sobote juz by sie zarazil :| ... maz ma sie zapytac

Andzia ani mi przez mysl nie przeszlo :)

Kasiek trzymam kciuki zeby skaza juz nie wrocila :)

Aylin dobrze ze zeszla ta wysypka

Zaza to bedzie maly imprezowicz :D

Ostatnia edycja:
Josie co za historia z tą koleżanką... Niesamowite:-(
my uchylamy przy kierowcy troszkę a G noego wieje bo jest po przeciwnej stronie. Klimy brak;-) ale gdy będzie to raczej na minimum w dłuższe trasy lub w ogóle.
G się poci tylko w samochodzie właśnie. Gdy jechaliśmy w tamtą stronę w pewnym momencie włosy miała mokre całe... I akurat trzeba było wysiąść, na zewnątrz wiatr i pomieszczenie klimatyzowane... Ładnie się baliśmy:-(

Super zdjęcia bobo z psem:-):-):-)

Aronia widzisz, znajdziesz tu osoby choć trochę tak zwariowane jak Ty:p

Kasienka co to za wózek? Taki sam, jak Josie (ten nadprogramowy)? Uuuu, będziecie zadawać szyku na polu:p:p:p

Aga powodzenia w robieniu tortu. &&&

Zaza to samo pomyślałam o tych imprezach;-) fajnie, że Serdzi dobrze się bawił:-):-):-)

Aylin my kask G założyliśmy na czapeczkę bo akurat wiało i chcieliśmy coś na uszy. Idealnie:-) ale jeśli coś sprawdzisz z decathlona to daj znać, mogę podjechac i kupić;-)

Ładny dzień się zapowiada:-) właśnie wstalam - mój Dzieć pozwolił mi "wyspać się" od 6.30 do 10:-):-):-):-) Yey:-):-):-) plus w nocy 1,5 h więc uważam, że nie jest źle:p

Jutro G ma urodziny... Ja już od paru dni wspominam... czytałam nasze wątki "ze szpitala", "z porodowki"...

wiecie, ze Sicil skasowala swoją opowieść z porodowki? :O ciekawe, dlaczego...

Aga dobra wiadomość od przyjaciółki:-):-):-):-) gratki dla niej:-):-):-)

Munkę wywialo weekendowo-rodzinnie; ciekawe, czy dziś zajrzy;-)
Zygmunto!!! Przywołuję Cię do porządku!!! :-D
Zagladaj i opowiadaj !!!

Dziewczyny, przypominam o wątku wyjazdowo-urlopowym. Wpisujcie wszystko, co Wam się przypomni:-) też to zrobię, gdy troszkę się ogarnę.

Proponuję jeszcze jeden wątek: imprezy, uroczystości, organizowanie. Wszelkie przepisy na dania, pomysły na dekorację, ogólne plany ogarniecia wszystkiego... Mam to przed sobą i włos mi się jeży na głowie...
Jak uważacie?

Pomysł jest u nas taki, żeby zabrać gości (moja mama i dwie siostry z mężami i może dziećmi) do muzeum chopina (też jeszcze nie byłam), potem do domu na obiad, tort i tyle. Nie lubimy z Pe nasiadowek typowych, a jeszcze ostatnio siara była z moją jedną siostrą i jakoś tak chciałabym też coś na zewnątrz... Macie może jakieś inne pomysły? Podlizujac się lekko zaznaczę, że zawsze macie fajne :-D

Ostatnia edycja:
reklama
Padam na pyszczek.....

Dziewczyny jakie macie fotele na rowery? Wiem, że temat był, ale przegapiłam, a teraz się zastanawiamy nam możliwością zakupu...

Lenka wczoraj zaczęła biegać sama jak szalona, w końcu :happy:. Od kilku dni robiła sama kilka kroczków, ale wczoraj na podwórku zbierała kamyki do wiaderka no i kompletnie zapomniała, że potrzebuje do chodzenia trzymania ;-)
Jesteśmy też po imprezie roczkowej. Udała się. A Leni dostała rowerek, ale póki co woli go pchać niż na nim jechać.. :happy2:

Zdolniacha z Lenki a jak jej sie znudzi chodzenie to wtedy wsiadzie i pojedzie :tak::-D
Po weekendzie z siostrą i Maluchem wnioskuję, iż mój Mati nie zaakceptowałby młodszego rodzenstwa w obecnej chwili. Jest zazdrosny bardzo i reaguje piskiem i krzykiem na kazdą próbę zainteresowania Olim, a nie nim:confused::no:

wcale mu sie nie dziwie :-p tez bys byla zazdrosna jakby maz sie zajmowal kuzynka a nie Toba :-D:-p

powiedzcie mi dziewczyny czy Wasze dzieci poca sie na spacerach? jak jest goraco ? i co wtedy jak zawieje wiatr ?
co jak sie dziec zgrzeje w samochodzie ? bo moj to chwila moment i sie z niego leje ... ja sie boje klimy bo obstawiam ze przez nia tak lapie ... uchylam okno delikatnie a moze to jednak gorsze ? ale czasem jest tak goraco ze wlacze no bo jak potem mam go niby doprowadzic do normalnego stanu w goracym samochodzie on caly zgrzany a ja zaczynam sama sie pocic z braku pomyslow

w PL jezdzilismy z klima na najmniejszych obrotach :-) bo mloda pocila sie strasznie a wydaje mi sie, ze lepiej jak jest chlodniej niz parowa.... a jak sie spoci i tak w samochodzie to obwijam ja w kocyk jak wyjmuje z samochodu zeby jej nie owialo:tak:

Witam :) wrócilismy wczoraj wieczorem :) było super, jeden dzień i to w sumie rano był deszczowy, a tak to całe dwa tygodnie na krótki rękaw :) oczywiscie Antek kąpał się w morzu (ale nie tak jak Nataszka) :p
Chodzi już na całego.
Godzinę temu moja przyjaciółka urodziła córeczkę 3750 i 58cm, szukam niani dla Antka i pędzę do szpitala.

Super, ze wyjazd sie udal a Antek zadowolony z morza i gratki dla przyjaciolki :tak: Powodzenia w szukaniu niani :tak:

18-tka bardzo udana, Sergiusz wniebozwięty!!!! bałam się, że imprezę spędzę na dworze, ale było na odwrót, bo S w ogóle nie chciał z sali wyjśc nawet na sekundę:szok: tany tany robił, wszystkim dał się na rękach nosić, wygląda na to, że imprezy to jego żywioł :-D
zasnął koło 21.30 i wstał po 1 i dalej wariował, zasnął dopiero w drodze powrotnej do domu koło 3 i spał z pobudkami do 9
a ja się opiłam winkiem i wytańczyłam za wszystkie czasy :yes:
w niedzielę po południu znów pojechalismy do Sieradza, bo rodzinka się jeszcze nie rozjechała i Serdżi znowu brylowała w towarzystwie ;)

teraz w sobotę impreza integracyjna, to się będzie miał okazję znowu wykazać ;)

brzmi swietnie!!! widac imprezowy chlopak Ci rosnie :-D

Kasiekz- sliczny piesio, moja tez by sie tak wytarzala :-D:tak:

Od pobytu w PL Aurelcia kocha psiaki, kociaki, krowki, kaczuszki, kurki i nawet ptaszki ogolnie cale dnie na dworze by spedzala chyba mala ekolorzka mi rosnie :dry: po tatusiu :-D

Co do prezentow na roczek to Aurelka dostala: laptopa FP, tunel, dinozaura alfabet, swinke FP, ciuszki, mate grajaca do chodzenia po niej, kule z otworami i pijeczkami, ksiazeczki, mini tablice do pisania "dlugopisem", krzeselko do jedzenia.

Zabieram sie do pracy ale strasznie mi sie nie chce :-(

Edit: dobry pomysl z watkiem imprezowym bede mogla was zasypywac pomyslami :-D:-D:-D

Ostatnia edycja:
Do góry