reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

A jaka Wy macie pogode, ze tak dyzurujecie w kuchni? U nas 34st a jutro ma byc 38 :szok::szok::szok: W kuchni korzystamy tylko z lodowki :-p Kocham lato ale tyle to za duzo. Bejbiszonek lata na golasa a i tak ma potowki :wściekła/y:Rozmawialam z mama pewnego 2-latka na plazy i ona mowila, ze jej synek tez ma. W taka pogode to sie nie da uniknac, nawet jesli schladzac woda, wlaczac klime w aucie itp. W domu mamy ponad 28 st. w nocy a bejbik musi byc w spiworku (takie bawelniane przescieradelko, super cienki), bo inaczej zwedrowalby nam z lozka (spi z nami) a lozko wysokie (wyzsze nawet niz standardowe) Oczywiscie na potem zapowiedzieli burze. Juz widze, jak zestresowana sunia pakuje sie znowu nam do lozka - odkad sie urodzil bejbiszonek w chwilach, kiedy jest przestraszona, chowa sie za niemowlakiem ;-)

Co do pytania o porzeczki: tak, sok z czarnej porzeczki tez ma bardzo duzo witaminy C, my nim wspomagamy kuracje przeciwprzziebieniowa zima :tak:

Sunshine: a skad wzielas Baby bluesa? Mnie sie nigdzie w necie nie udalo wylowic :baffled:
Przepraszam, ze nie odpowiadam kazdej ale jakos nie umiem sie nauczyc ogarnac tutaj wszystkiego :zawstydzona/y:

reklama
Dziewczynki, dzięki za odzew a propos mowy...no nic...czekamy cierpliwie ;) jaki inny mamy wybór ;)
Munka, dzięki za Twoją opinię. Jak P. siedzi to rzeczywiscie widac ten krąg/kręg? ;/ bo ostatnio zaczął sie garbic = wczesniej siadał prosto jak struna...ale widac tez inne kręgi - przed nim (wyzej) i pod nim...u mnie tez chyba byłoby widac, gdyby tak siedziała, ale niepokojące jest to, ze inaczej wyglada skóra przy tym kręgu - taka ciemniejsza...tak jakby malenki siniaczek na nim? pewnie przez to ze własnie wystaje i P. nim sie ociera? :/ nie wiem juz sama...w piatek ortopeda (oczywiscie dam znac co i jak) to rozbierzemy małego do naga i niech smignie przed lekarzem w jedną i drugą stronę i niech sam zobaczy o co nam chodzi. Sama chetnie pokazałabym Ci Petera, ale to pewnie za 4-5 tyg., kiedy juz będę na zwolnieniu...nie chce isc wczesniej, bo prawdop. kupujemy nowe mieszkanie (rozstrzygnie sie ostatecznie za tydzien) i jesli tak to kasa jest potrzebna, wiec ten dodatkowy miesiąc pracy sie przyda...

Rysica, super tort! Usciskaj przystojniaka - Szymka :)
Sunshine, a dlaczego nie oglądać baby blues?
Kasiek, pysznej jajecznicy jutro ;)
Alijenka, najlepszego!
Polaa, cierpliwości ;)
Munka, matko! jak sie narobiłaś!!! :/ fajne te placuszki z bobu? A ten placek z malinami? masz jakis sprawdzony przepis? Ja jutro robię tiramisu :)
Aga, juz wczesniej chciałam Ci złozyc pokłony za tą akcję z tym cukrzykiem! niesamowita jestes! oby wiecej takich osób jak Ty wokół nas!

Matko...ale gorąco...najchętniej spałabym w wannie z letnią wodą...:/ ja chce burzę!!!!!...edek....Aronia...zazdroszczę zatem zapowiedzianej burzy ;) u nas cisza na razie ...

A jaka Wy macie pogode, ze tak dyzurujecie w kuchni?

taką, jak w całej Polsce, ale u mnie w mieszkaniu jest przyjemnie podczas takiego upału, także w kuchni da się wysiedzieć. W poprzednim mieszkaniu w takie dni, lało się ze mnie i co chwilę chodziłam się kąpać...

Munka, dzięki za Twoją opinię. Jak P. siedzi to rzeczywiscie widac ten krąg/kręg? ;/ bo ostatnio zaczął sie garbic = wczesniej siadał prosto jak struna...ale widac tez inne kręgi - przed nim (wyzej) i pod nim...u mnie tez chyba byłoby widac, gdyby tak siedziała, ale niepokojące jest to, ze inaczej wyglada skóra przy tym kręgu - taka ciemniejsza...tak jakby malenki siniaczek na nim? pewnie przez to ze własnie wystaje i P. nim sie ociera? :/ nie wiem juz sama...w piatek ortopeda (oczywiscie dam znac co i jak) to rozbierzemy małego do naga i niech smignie przed lekarzem w jedną i drugą stronę i niech sam zobaczy o co nam chodzi. Sama chetnie pokazałabym Ci Petera, ale to pewnie za 4-5 tyg., kiedy juz będę na zwolnieniu...nie chce isc wczesniej, bo prawdop. kupujemy nowe mieszkanie (rozstrzygnie sie ostatecznie za tydzien) i jesli tak to kasa jest potrzebna, wiec ten dodatkowy miesiąc pracy sie przyda...

Munka, matko! jak sie narobiłaś!!! :/ fajne te placuszki z bobu? A ten placek z malinami? masz jakis sprawdzony przepis? Ja jutro robię tiramisu :)

kręg ;-)

Tak, to od garbienia widać P kręgi i to jest normalne w tej pozycji, ale jak już pisałam wcześniej, maluch powinien siedzieć prosto, więc to będziecie musieli kontrolować. Zastanawiam się tylko o co P miałby się tak ocierać pleckami. W wózku jest miękko, a raczej jak się bawi, siedzi w otwartej przestrzeni. Nie sądzę, żeby opierał się np. o ścianę, kiedy siedzi i się bawi... Czasami w miejscach przeciążeń kręgosłupa pojawiają się "pajączki" i to daje efekt zasinienia, ale czy aż tak byłoby to miejsce obciążone...?? ciężko mi powiedzieć. Starajcie się robić tak, jak napisałam zazie (wymuszać proste plecki przez przejechanie palcem tuż przy kręgosłupie z góry na dół).No, a za tydzień zobaczy go ortopeda!
Powodzenia w sprawach mieszkaniowych i czekam na Twoje zwolnienie ;-)

Miałam bób ugotowany wczoraj i chciałam zrobić coś innego niż zjeść go z masłem. Zrobiłam placuszki z bobu z tej stronki: Bób – różne przepisy na dania z bobu. Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet! (6-ty przepis)
Przepis na placek mam sprawdzony i wychodzi pyyyszny. Wrzucę zaraz w kulinaria. Już wrzuciłam.

Ostatnia edycja:
Pot mi się po d... leje :) w mieszkaniu 28stopni, a ja jeszcze godzinę z zelazkiem walczyłam.
Młody dziś śpi w samym pampku.
Aga- oby Antos przespal super nocke a Ty dziewczyno zostaw to pranie i zrob cos dla siebie np jakas relaksujaca kapiel i seansik filmowy?

Pe mloda wykapal i kladzie spac, teraz ja skocze pod prysznic i moze jakis filmik zarzucimy ;-) Wczoraj ogladalismy Baby Blues- ogladala ktoras? nie polecam na dobranoc :no: ale stylizacja bylam pod wrazeniem :tak: a tekst " nie chce jak te trzydziestolatki zostawiac mlodego w zlobku" chyba zapamietam na dluzej :-p
Wyprasowane :) tak bym chciała by mi nie przeszkadzały pogniecione rzeczy, ale nie umiem:nerd:
Baby Blues oglądałam, smutny film, ale scena tej dziewczyny z Antkiem na wc znajoma mi skądś :baffled::-D

zrób tak, jak ja z moją stertą - nie zaszkodzi, jak sobie jeszcze poleży :-p:-p

Właśnie obejrzeliśmy film z moim ukochanym Gerardem Butlerem :-) ale film ciężkiego kalibru, bo o sytuacji w Afryce... Nie mogę oglądać nic, co pokazuje krzywdę dzieci, bo mam potem doła...

Moja już za dlugo leżała i była tylko przenoszona z kąta w kąt, ale u mnie nowa rośnie szybko jak ciasto drożdżowe :D
Dzięki za pomysł, bo właśnie w lodówce mam bób ugotowany.

Aga, juz wczesniej chciałam Ci złozyc pokłony za tą akcję z tym cukrzykiem! niesamowita jestes! oby wiecej takich osób jak Ty wokół nas!.
Kciuki za mieszkanie!! A z tym człowiekiem to chyba każdy powinien tak zareagować, ale wiadomo jak to jest:baffled:

Rysica tort wygląda apetycznie!!

Aronia mi brat ściągnął, ale jak chcesz to mogę go wrzucić na chomika np. i sobie ściągniesz :)

aronia - nawet my na Wyspach mamy taka pogodę jak Wy w Polsce. Wczoraj rozmawiałam z naszym listonoszem i powiedział mi, że takie gorące i tak długie lato ostatnio było 47 lat temu - szok! Ja pamiętam, że takie upały były jakieś 6 lat temu, ale trwały tylko 2 tyg.
.
hatszept - kobieto - nie stresuj się! Jakub tez jeszcze nie mówi - tata, tit, tut, da - a jak cos chce, to pokazuje,
na rozmowę maja jeszcze czas. Za to Alina gada za dwoje... jak Kuba jeszcze dołaczy, to juz się boję.

Rysica - bardzo smakowicie wygląda ten torcik - zdolniacha!

Katrina u nas rok temu były takie upały ale rzeczywiście trwały jakies dwa tygodnie, co najgorsze, sama końcówka mojej ciąży :tak: Ledwo sie juz wtedy toczylam :zawstydzona/y:

Rysica ładny tort, smaku mi narobilas :-)

Noo w końcu wielmozny Pan zaczął gadać jak człowiek, nawet przepraszam usłyszałam, wziął sie do roboty a tu deszcz na całego, chyba specjalnie czekał coby sie nie narobic :-D A jaki milutki dla mnie :szok: Ale twarda jestem i odpowiadam polslowkami, zdenerwował mnie dzisiaj na maxa, az mnie głowa rozbolała

Dziękuję Dziewczyny! Kochane jesteście ;) już naszykowałam wszystko prawie na jutro, wyprasowałam "nas" na jutro, i padam już, kładę się spać... Jutro kolejny super dzień :D

Polaa - masz rację, pod koniec ciąży było u nas tez bardzo ciepło, ale tu nie aż tak, to prawda - też już miałam dość na końcówce

Munka, dzięki za rady i przepisy! ;) muszę popełnić ten placek z malinami, bo P. zaczał kręcic nosem na to ciasto z owocami i kruszonką (te, które przywiozłam tez do Ciebie ten miesiac temu)....cos tam przebąkuje, ze nie takie smaczne....wrrrrrrrrrr... ;/ k...rna...uwazam, ze naprawde nic mu nie brakowało....moze ten placek podejdzie Ksieciowi...;)

My chyba dzisiejszy upał przeczekamy w jakims centrum handlowym pod klimatyzatorem ;)

reklama
aronia moja też ma potówki. tradycyjnie na karku, ramionach i kilka na klatce piersiowej:/ nasza też śpi z nami na golasa, ale nie kręci się:D poza tym z jednej strony do naszego łóżka przylega jest jej łóżeczko, więc nie spadnie:) Co macie za pieska?

sunshine kota mam ochotę wywalić jak najszybciej - przepraszam za dosłowność. dałam ogłoszenie na 3 portale i do gazety. siedzi na podwórku, bo bałam się alergii. poza tym co chwilę właził sobie w kuwecie w kupę lub siku i potem po domu czyli kocyku, sofie, zabawkach mi to roznosił, więc przegoniłam. na dworze olał kuwetę i zaczął robić do piaskownicy!!! musieliśmy wywalić piasek i wszystko wyparzyć oraz kupić pokrywę do piaskownicy. zaczął robić pod tarasem, bo tam trochę piachu! mam dość.

rysica piękny tort i wygląda smakowicie, więc nie dziwię się, że okruszek nie został!:)

polaa skądś to znam:D

36C w cieniu! Pola już wykąpała się w basenie, w końcu śpi. Jajecznicy nie tknęła, kaszy nie tknęła i nawet makaronem pogardziła...za gorąco

Do góry