reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2013

Witam z samego rana! U nas zapowiada się piękna pogoda.
Dziewczyny, macie jakieś sprawdzone i skuteczne sposoby na katar u niespełna 2 letniego dziecka. Właśnie zauważyłam, że mój Tomek po zaledwie dwóch tygodniach w żłobku zaczyna mieć katar.

reklama
Czesik!:-)

U nas to dzis będzie upał.

Asia- jak sie pszczołom katar zaczyna, kąpię je w cieplejszej wodzie w celu wygrzania. A potem na piżamkę daję dwie kropelki olejku Olbas. Właczam tez kominek zapachowy rózwnięz z Olbasem. Bywa, że katar trwa tylko 2 dni, ale niestety czasem standardowy tydzień:sorry2:

Marcysiowa- obybyło wszystko ok:tak:

Mikotku- przepraszam Ciękochana, że nie wrzuciłam wczoraj tych przepisów. ledwo wyrobiłam sie z obiadem, potem na działkę pojechalismy, wróciliśmy późno, zdążyłam tylko Natiskowi odpisać. Juz zaraz sie poprawiam i lece na kulinarny.

Musze zjęśc bo juz mnie mdli:sorry2:

Witam się i ja :-)

Ja tylko na chwilkę, dzisiaj wizyta kontrolna na 9:10 :happy: Dzisiaj rozpoczynam 35 tc <yupii> :-D zapowiada się upalny dzień, więc później trzeba będzie się zaopatrzyć w jakieś lody... chyba spróbuje tego Magnum, które tak polecacie :-)

Marcysiowa trzymam kciuki, żeby było wszystko w porządku, trzymaj się <tuli>
Asia ja niestety nie pomogę :no:

Melduję się z kawusią, inką oczywiście. Kurcze, ale mi ten mój Jędrek źle śpi, trenuje mamusię przed urodzeniem siostrzyczki, co by od razu była w rytmie wstawania. O 2 poszłam spać do niego.
Dzisiaj szykuje się upał, nie wiem czy się cieszyć ;)
Asia - my na katarek to zawsze sól morska (Disnemar), witamina C. Jak go mocniej zatyka to jeszcze lipomal.
Marcysiowa dawaj koniecznie znać
Zajrzę później, my chyba dziś jedziemy na piknik z pracy męża. Pozdrowionka

hej kobietki
miłego dnia zycze

sempo witaj u nas

mama wikusi ja tez coraz bardziej boje sie tego cc

natisku biedactwo ty nasze oby jak najszybciej ten bol przeszedł

julixx to masz trening z małym

marcysiowa ja tez bym pojechała na ip i dawaj znak co tam u was.

Witam babeczki z kanapeczkami i herbatką laktacyjna :-D:-D
W takim gorącu nie mam ochoty na kawkę moją kochaną :( Może oranizm chroni się przed podwyższeniem ciśnienia.:confused:

Padłam wczoraj o 22 i zasnęłam jak kamień, nawet nie pamiętam jak położyłam głowę na poduszkę. Mogłabym się tym miom spaniem z Tobą Kingusia podzielić - bo naprawdę nawet kot już mnie nie budzi. A jeszcze cała noc mieliśmy otwarte okno - a ja uwielbiam spać przy otwartym oknie. A na dranem, gdzieł koło 4-5 się przebudziłam i wysłuchałam pięknego koncertu ptaków :)):
KOCHAM WIOSNE !

Marcysiowa jak tam brzucho ? Lepiej jechać na IP już tak blisko bezpiecznego terminu, że bez sensu ryzykować. Jak położą na oddział to trudno - dziewczynki najważniejsze !

Asia - ja to nasivin dawałam i daję. Między czasie sól morską no i dbam by nos był pusty !

Marys kciuki za wizytę zaciskam !

Kochane ponawiam moją prośdepkę , zwłaszcza proszę pomoc mamy dziewczynek.

Co lubią dwulatki ?????:confused::confused::confused:

Zaraz będę dzwonić do Korby jak się czuje. A jak jutro będzie się dobrze czuć to jadę ją odwiedzić :)

A tymi porodami to już limit tygodnia wyczerpany (nawet przekroczony). Do przyszłego zaciskamy nóżki i nie wypuszczamy maluszków z brzuszków... ;-)

Podoba mi się tekst, uśmiałam
Ja zaraz z Małym na spacer, piaskownica, małe zakupy potem jaki obiad zrobię i do dentysty bo w tej ciąży to zęby mi się posypały :/

reklama
Robaczku- ja mam dulatkę. Moja bawi sie cały dzień lalkami-wózkiem, łożeczkiem, karmi,przewija itp. Drugaą extra zabawą jest gotowanie-czyli kuchenka zabawkawa i palstykowe naczynia-garnki, talerzyki itp.
No i uwielbia jeździć na rowerku:tak:
Jak masz jakies pytania, to śmiało!

Do góry