reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2013

Hej dziewczyny, u nas dzisiaj kiepsk dzień. Natalia dzisiaj cały dzień na rękach oczywiście przodem do świata, o chuście mogłam pomarzyć także ręce wchodzą mi w d.... Mam pytanie do dziewczyn które stosują debridat- na co dostałyście to lekarstwo i czy pomaga? My dostałyśmy na wyregulowanie kupek żeby były częściej ale to w ogóle nie działa. Natalia już ponad połowę butelki wypiła a kupek jak nie było tak nie ma i nie wiem czy dalej jej to podawać?

Dmuchawcu- Gratuluje udanych szczepień:)
PAlindromea- 150 ml to całkiem fajnie:)
Teri- ja w przyszłym tygodniu idę zrobić grzywkę:D
Wisienko- udanego "jednania" :-)

reklama
Dzisiaj cały dzień spędziłyśmy na dworze. Nawet sporo pospacerowalysmy. Obiad miałam z wczoraj, takze nie musiałam gonić do domu. Milego weekendu Kochane,bo u mnie jak u Wisienki, maż przyjechal :-) ale postaram się być na bieżąco ;-)

Witam Was wieczorną porą z zimnym piwkiem w ręku „Warka Radler” jabłkowy – pycha…
Od dziś wkrapiam kropelki do oka ale jakoś nie jestem pozytywnie nastawiona, myślę, że bez wizyty u okulisty się nie obejdzie. Dziś zauważyłam że mój maluch jak leży na pleckach to nie trzyma prosto główki tylko ma lekko skrzywioną, a jak leży na brzuchu to kładzie głowę tylko na lewą stronę, może Wy mi pomożecie jak mam z nim ćwiczyć.

NATIS ja mam dwie butelki TT do mleka i jedna do herbatki i na zmianę wkładam do podgrzewacza, jedną wyciągam a drugą wkładam.

Skalbka ja dopiero wczoraj skusiłam się na amory z mężem i w sumie nie było tak źle, a bałam się okropnie. Mam nadzieję, że będzie tylko lepiej. Jeśli chodzi o „ciasnotę” to coś w tym jest bo podczas pobierania cytologii tak mnie bolało ze chciałam krzyczeć, a przedtem ledwie co czułam jak mi pobierali.

Palindromea ja jeszcze nie obcinałam paznokci u nóg, bo jeszcze na tyle nie urosły, zresztą łamią się same jak fika tymi nogami.

teri114 z tego co wiem to takie kupy mogą być po szczepieniu, mój miał po pierwszym przez jeden dzień czy dwa a potem wróciło do normy

mama wikusi2010 nasz mały tak ma od dwóch dni, że się zaprze ramionami i głowe unosi jakby chciał się podnieść, a potem jest zły, że mu nie wychodzi, chyba będziemy musieli go zacząć zapinać w leżaczku i chuśtawce.

Teri - udanej imprezy. Na fotki poczekam cierpliwie.

Dziś Mikołaj to już przeszedł samego siebie. Mówię do niego, żeby mi podsunął nogę do buziaka (bo machał sobie nimi) - a on ryms, prawie mi do ust wepchnął. Ja do niego , że teraz drugą - ryms i już mi drugą podsuwa. I się śmieje. Kładę go - zaczyna marudzić. Tłumaczę, ze musimy zmienić pampersa, bo jest kupa - i już cichnie i czeka cierpliwie. No normalne inteligent mi rośnie.:-D

A kup to dziś nie zliczę. Zaczął jeść jak opętany to i pampersów więcej poszło. Nie wiem, czy to od tych ilości, czy od probiotyku, ale kolorystyka się jeszcze bardziej się zażółciła. Lekarz przepisał nam go na 5 dni. Która jeszcze podaje/podawała? T się powinno podawać stale, czy taki okres wystarczy?

Mama Wikusi - Mikołaj też już zaczyna dźwigać główkę. Ostatnio lekarz mi pokazywał jak dawać mu "punkt podparcia" i ćwiczymy w domu (nie za dużo, 3-5 prób na dzień).

Justa - no właśnie Mikołajowi też się dość obłamują, ale ma takie ostre krawędzie, że się zastanawiałam, czy nie zrównać ich delikatnie. Za to u rąk nie nadążam mu obcinać (tylko nożyczek używam).

Ostatnia edycja:
Jak Was czytam, to mi się wydaje, że tyyyyyyyyyyyyyyyyle mam do powiedzenia. Jak piszę- to nie wiem o czym... :baffled:
Ze mnie blondynka jakaś chyba...:-D

Moje dziecko od powrotu z Ustki jest odmienione. Mam nadzieję, że pisząc to nie zapeszę... Jest dużo bardziej roześmiany, więcej śpi w ciągu dnia, a między 19.00-20.00 stanowczo domaga się kąpania, cycusia i nyny. I śpi tak do 1.00, potem cyc i śpi 2,5-3,5h, Cyc i śpi dalej- tak do 7.00. Najważniejsze, że w nocy napije się i śpi. Nawet nie bekamy. ;-)

palin: pytałaś o szczepienie, Nasz piguła uszykowała sobie strzykawy i dość sprawnie to poszło. Nie mogę narzekać. Jestem ciekawa ile Twój Mikołaj waży. I znów z Twoich postów wnioskuję, ze masz grzeczne dziecko. :tak:
Paznokcie u nóg obcięłąm 2 razy,ale tylko u dużego palca. :)
Co do amorów... A co to jest?;-)

mikoto: my w sumie wychodzimy codziennie. na palcach jednej ręki policzę dni, które w pełni przesiedzieliśmy w domu. :tak:
dmuchawcu: to Twoja Helenka waży mniej niż mój Adaśko. :-) Muszę sprawdzić na którym centylu moje dziecko się umieściło. Sprawdzacie w książeczce czy na necie?

A JAK ZAZNACZACIE NA SIATKACH? NASZE DZIECI TERAZ 2 CZY 3 MIESIĄC? BO NIE WIEM GDZIE KROPKĘ POSTAWIĆ.

Ostatnia edycja:
mamawikusi moja Laura robi tak już od 2 tygodni. W szpitalu wszyscy się dziwili i na szczepieniach pediatra też wielkie oczy zrobiła jak mała złapała się jej fartucha i podniosła się :-p
Boję się zostawiac ją w wózku, chyba będziemy niedługo musieli przerzucić się na spacerówke to będzie zapięta w pasy.

NATIS ja najpierw zaczynałam od 2 butelek dr browna,ale szybko dokupiłam jeszcze 3. Nocne częste karmienia mnie wkurzały bo latałam po nocy z tymi dwiema butelkami do mycia...Czasami nawet jak małą kładziemy około 20 i ona mi tak często się budzi to do 9 nie mam już butelek i mąż przed pracą szybko myje i wyparza mi chociaż ze dwie. Mała często jest tak absorbująca,że od razu po karmieniu nie daje rady myć butelki,więc czasami jak mi się uzbierają to je jednym ciagiem później myję.Im dłużej resztki mleka są w butelce tym tłustszy osad mają,więc zawsze i tak najpierw myje płynem i szczotką do butelek a później wszystko zalewam wrzątkiem na kilkanaście sekund.Nie bawie się w gotowanie.Jestem juz tak do tego przyzwyczajona,że obrobienie 5 z tymi wkładami antykolkowymi zajmuje mi dosłownie 2 minutki. Na noc mam uszykowany termos z gorącą wodą,osobno w dzbanku zimną,pojemniki z odsypanymi miarkami mleka .Nie używam podgrzewacza bo mnie tylko wkurza,zawsze przegapie i albo mam mleko zbyt zimne nadal albo przegrzane.Lada moment bedzie trzeba dokupić butelkę do kaszki,mam też dwie małe do wody czy herbatki-bo mała i tak jednorazowo wypija tego 10 lub 20ml.Sprzętu więcej dla nich niż naczyń w szafie;))))))) PALIN ja raz obcięłam małej paznokcie przy dużych paluchach.Ogólnie tak się świga,że reszty sobie nie da i już,to samo z rękoma...

anilek - nie ja pytałam o szczepienia. Jedynie o te plastry znieczulające;-)

Tak - Mikołaj jest dość grzeczny. Widać jak jest "napchany" to mu się nie chce łobuzować, a jak łobuzuje to słodko :happy: I sama jestem ciekawa tej wagi. Aż mi się nie chce wierzyć, żeby już tak szybko podbił w górę. Choć z drugiej strony jak widzę ile wtrzącha...:szok:

reklama
palin: no mówiłam, że blondi ze mnie. :-D:-D:-D Coś pokiełbasiłam. Heh...

A WYTŁUMACZYCIE BLONDYNCE CZY NA TYCH SIATKACH CENTYLOWYCH NASZE BĄBLE SĄ NA 2 CZY 3 MIESIĄCU? Znów mam ten dylemat co w ciąży: który to miesiąc? :-D:-D:-D

Zatęskniło mi się za byciem w ciąży... :zawstydzona/y::-( Też tak macie czasem?

Aha! A gdzie się MatkaEwa podziewa?:confused:

Ostatnia edycja:
Do góry