reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Czerwiec 2013

Robaczek super panie pokazywały i wiąze teraz chyba lepiej i małemu wygodniej ja za mało podciągałam do góry jednak i kolanka nie były wyżej tylko równo z dupcią.Jeju, jeju idę przebrać to biedne dziecko...:-D

reklama
No to maluszek zasnął, tylko ciekawe na jak długo…
Dzisiaj muszę ogarnąć mieszkanko i przygotować na obiad zapiekankę i później może wyjdziemy na spacer. Wczoraj byliśmy na USG bioderek i wszystko jest w porządku.

Palindromea oby tym razem było lepiej na szczepieniu Mikołaja

gosiak_85 my mamy w domu ok. 20-21 stopni a wieczorem nawet ok. 25 bo w sypialni kąpie małego i potem idzie spać

emka01 mój mały śpi w pajacyku pod kołderka a w dzień zazwyczaj body z krótki i na to dresik

RobaczekII ja generalnie też nie śpie jak męża nie ma w nocy, ale też zdarza się rzadko taka sytuacja

Kurcze zastanawiam się nad tymi warsztatami co była Wisieńka, u nas będą w październiku, może RobaczekII się też wybiera?

Justa nie ma co się zastanawiac jak nie masz daleko i jest gdzie zaparkowac;-), nic się nie płaci więc mozna miło czas spedzi zamaist siedzieć w domku:-D

A ja mam pytanie do Wrocławskich dziewczyn.Może kawa w przyszłym tygodniu w okolicach Magnoli ok 11?????

Hej Kochane!

Dopiero teraz się ujawniam, bo musiałam zrobić z rana to, co trzeba, bo znów by wyszło tak jak wczoraj :sorry2: Przesiedziałabym z Wami i nic bym nie ruszyła :cool2:

Nocka bardzo dobra, oby kolejne były takie same, albo i lepsze :tak: Zosia po porannej toalecie, poleżała godzinkę na łóżku, tym samym pozwoliła mi nastawić pranie. Potem sprzątnie kuchni, sypialni. I za siebie też się wzięłam - włosy umyte, nawet wysuszone :-D make-up też:tak: butle naszykowane i pokarm ściągnięty. Nawet przelewy zdążyłam zrobić. Plan na resztę dnia to obiad i porządki w szafie Zosi, nastawienie prania z jej ubrań.

U nas nadal pochmurno i pada:wściekła/y:

Wisieńka podziwiam za przyjmowanie gości - ja uwielbiam gości, ale nie koniecznie z noclegiem:-p

Dziewczyny, ale Wam dobrze z tymi spotkaniami, też bym się tak z Wami spotkała na kawę:tak:

Justa super, że z bioderkami wszystko dobrze!

Lecę szykować mleko...

Cześć kawoszki:) Ostatnio któras pisała,że się "rozpiła' przez BB;) Ja od narodzin małej też jak nigdy zaczynam dzień od kawy,nawet dociagam do 3 dziennie,ale pije słabsze,więc migotań serca nie mam;) Dziewczyny kiedys tam czytałam czy oglądałam program,ze takim małym smykom lepiej kołderki do łózeczka nie kłaść,że moga sobie na buzie zaciągnąć i się podduszać...Ja moją na razie przykrywam kocykiem,zawijam go pod paszkami,tak pod plecki i nie zaciaga go sobie na głowe,prędzej nogi odkrywa tak czasami fika.Wiecie czego szukam ostatnio?Gładkich rajstopek,ani w c&a,ani w h&m,w zwykłych sklepikach tez tylko jakieś wzorzaste...Na interku widziałam,musiałabym kupić w ciemno choć jedne. Miłego spokojnego dzionka życzę:) Szkoda,że pogoda nie dopisuje,nie lubię wciskać na małą bluz i sweterków,raczej ona tego nie lubi;)Później zanim wyjdziemy już jest ryk.

Witam się przy Ince Karmelowej :-)
Powiem Wam szczerze, że fb trochę spycha na dalszy plan bb :no: Łatwiej mi podczas karmienia zajrzeć na fb niż tu.. a nawet jak siądę do kompa, to zanim ogarnę fb, to nie mam już siły na bb - obiecuję poprawę :tak:
Poza tym nie wiem, co się ze mną dzieje - najchętniej o 20 kładłabym się już spać. Tymek daje popalić zaliczamy pierwszą pobudkę o 0:00, a potem co 2 godziny.. dodatkowo nad ranem płacze przez sen przy puszczaniu bączków. wczoraj na szczepieniu dostaliśmy receptę na Debridol, który podobno ma pomóc.. Któraś stosowała?
Ważymy już 5530g :-D I DR powiedziała, że to bardzo ruchliwe dziecko jest :-p

Postaram się Was nadrobić..
Wisieńka fajnie, że byłaś na tych warsztatach - zawsze to jakiejś wyjście z domu, no i gratisy :-) Szkoda tylko tej opłaty za parking, ale uczłowieczenie zamiast siedzenia w domu, warte jest każdej ceny :-p
emka ja mam stopni 22 i też marznę, szczególnie wieczorami. Tymek śpi w pajacu i pod kołderką. A dziś od rana wygłupia się w samym pampersie (on po nocy zawsze strasznie ulewa i nigdy go z lenistwa nie ubieram, bo musiałabym go z 5 razy przebierać)
Gosiak dzięki za przypomnienie.. wiedziałam, że miałam czegoś poszukać - chustki na szyję :-D
sara aha i jeszcze rajtuzki muszę zakupić :-D
Robaczku też mam problem, jak do chusty ubierać.. tu się synek od mojego ciepła poci, a nóżki i rączki zimne :confused: Mój mąż ma pracę delegacyjną i bywało że wyjeżdżał w poniedz i wracał w pt.. Kwestia przyzwyczajenia, ale jak dłużej posiedzi w domu, to nawet wyjazd na 2 dni jest straszny :-(

Więcej nie nadrobię.. syrena wyje :baffled:

Anusia - super, ze sie odzywasz, wpadajjak najczesciej, choc rozumiem ze czasu brak :tak:

Anielek - jej myslisz, ze Adas juz 7 kg by wazyl...na zdjeciach nie wyglada...to by bylo kg wiecej niz u nas :-D mi tez Tymek cos kicha i mam nadzieje, ze to tak poprostu a nie na katar

Kingusia- to sie Laura z Toba w podchody bawi :-) SNIEG!!??? dopiero co lato bylo !

Wisienko - niech CI skora nie cierpnie, na pewno Maciek sie dobrze zajmie dziecmi wraz z przyjacolka :-pdobrze, ze chociaz chustowanie CI sie podobalo ! To kolanka maja byc wyzej niz dupcia przy kazdym wizaniu??

Kurcze jakbym chciala miec te 24 stionie, ale to chyba poszlibysmy z torbami aby tu tak nagrzac..i az zal mi tych wszystkich bodziakow na krotki, bo dokupilam na wyjazd do PL (bo tam ciaplo bylo) i co wlozy je tylko raz??:sorry2:

Robaczku - ehhh mam nadzieje, ze szybko znajdziecie autko, bo ile mozna jezdzic! Sami szukalismy a automacie ale jest manual (ku mojej rozpaczy)

Mikotko - widze jak zawsze juz wszystko gotowe!! Ze tez te Wasze pociechy tak same grzecznie leza... ja sie pytam JAK TO ZROBIC ??:-D

emka
- -wczoraj na stronce h&m (co prawda uk) widzialam dwu pack rajstopek gladkich...aaaa i w tesco sa tez jedne rozowe a drugie bezowo-szare bym powiedziala ale gladkie ....

Wczoraj kupilam ta karuzelke,zadowolona do domku wracam a tu dupaaaaa. Zla jestem jak nie wiem..... Otoz nie mam jak jej zaczepic do lozeczka:wściekła/y: bo lozeczko jest za szerokie...ta barierka....:wściekła/y: musze cos wykombinowac i jakos to zamocowac aby bylo bezpiecznie... tylko jak??

Maly kima , ale pewni niedlugo otowrzy swe piekne oczeta

madzia - ja zawsze zaczynam od bb !!!! bo wlasnie widze, ze tu czasem cisza po pare godzin, a kiedys wstawalm rano i ciezko bylo nadrobic...godzine to zajmowalo
chustki mamy takie : http://www.clothingattesco.com/f+f-...,5,shop,catgkids,babywear-0-2-years,baby-boys

bardzo mieciutkie :)

Ostatnia edycja:
wisieńka: a jak Mila w przedszkolu? Lepiej?
Ja też częściej na fb zaglądam. Albo mam włączony i słyszę jak się coś dzieje. ;-) Ale tu zaglądam codziennie, tylko nie zawsze coś napiszę.

Gdzie Dmuchawiec? bb bez dmuchawca i kawki??? :confused::szok:

reklama
Do góry