reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2013

Zaraz się wściekne!!!!Takiego długiego posta mi wcięło!!!:wściekła/y::no:
teri dziękuję Ci bardzo za tak dokłądny opis,cholerka znowu jestem pod wrazeniem Darii:))) Tylko o 2 tyg starsza a już taka poukładana:) Ładnie je,ma swoje stałe godziny,do tego godziny spania...A u nas samowolka:( Nadal 3 lub 4 karmienia w nocy:( próbowałam już wszystkiego,kaszek,kleików,oszukiwać ją wodą-nic to nie daje:( Śniadanko też mamy w różnych godzinach,to zależy ile zje w nocy,raz mało i woła szybciej,innym razem jest tak najedzona po nocy,ze sniadanko mamy po 9 i to skromne 75ml mleka...Po sniadanku je owoce,ale jeszcze nigdy nie zjadał całego małego słoika.Później obiadek i też lubi Hippa,dzisiaj zjadła pół dużego słoiczka,no i wieczorem mleko z kaszką lub kleikiem ale tylko jedną z miarką bo jak dawałam wiecej to brzuszek ja w nocy męczył. Wody w dzien pije mało,sozków nie lubi,herbatek tez...to mi się ananas trafił;)) Za gluten zabieram sie od jutra,ale własnie nie wiem czy wyjdzie na to samo jak dam jej kleik orkiszowy z glutenem zamiast kaszki,akurat taki mam w domu.
Daria je już jogurty????I chrupki je???? Jasny gwint Teri ale poszłaś jak burza z tym menu.Myślałam,ze jogurty w późniejszych miesiacach i chrupki tez.

reklama
MIkotek jaka fajan waga Zosi! No i ja już się tych ząbków Malutkiej doczekać nie mogę. CO do okazji a tam zaraz mistrz ;-) Super ta emotka z mikołajem i reniferem

Bona dobrze Wam z Mikotkiem, że tak blisko siebie macie.

Twoim szczytem Babka a moim makowiec na bułce tartej (którego dzisiaj zresztą robiłam) lub tiramisu, także i tak lepiej ode mnie wypadasz :-p

emka w sumie u nas tak samo jak u Mikoto tylko do picia w zależności od dnia rumianek albo soczek no i na noc 180ml wody do tego 6 miarek mleka i 2 kaszki.

Chrupaski kukurydziane już można :tak: Niektóre dziewczyny podają biszkopty rozciapciane w mleku MM lub swoim.

Co do wprowadzania glutenu: szybko zwięźle
Ja gotuję mannę na wodzie 100ml wody i płaska łyżeczka manny. Doprowadzam do wrzenia i czekam aż ostygnie. Wychodzi rzadkie bardzo. Podawałam przez miesiąc pół łyżeczki do paszczaka lub do deserku albo mleka. Teraz już całą łyżeczkę dostaje.

Dzień spokojny w miarę. Chłopcy oglądają Predatora. Felini śpi. Jutro sobota JUPI!! Mąż w domu = więcej spanka dla mnie sesese....

emka ona od zawsze taka poukładana a teraz to nawet jest tak punktualna jak w zegarku dzięki temu mi dużo łatwiej bo wiem czy akurat marudzi bo jest głodna czy chce spać
kochana jogurciki jemy od tygodnia są po 6 misiącu już takie dla dzieci specjalne 4 sztuki ponad 10 zł kosztują :baffled: zwróć uwagę w sklepie jak będziesz po 6 miesiącu wprowadzamy właśnie jogurty a chrupki to takie kukurydziane jak flipsy duzo czerwcowych dzieci je juz pałaszuje :tak:

mikoto dziekuję kochana staram się żeby mała miała urozmajcona diete bo ja tez nie lubię jeśc ciągle tego samego w kółko :-D

Teri chwile z Tobą popisałam,inne dziewczyny też swoje dopisały i jestem mądrzejsza w tej kwestii:))))))) Kochane jesteście wszystkie:)))))
Sa_raa dziekuję,zaraz zerknę na linka:))

Sara i ja dziękuję za uwagi jak wprowadzić gluten
Bisous04.gif
Miszczu, miszczu wiem co piszę
vieux-smiley.gif
Kochana, koniecznie! podaj przepis na makowiec i na teramisu - wstyd, ale nigdy jeszcze nie robiłam
Invision-Board-France-265.gif

emka po to tu jesteśmy polecam się :tak:

sara ja też chcę na makowca przepis :sorry2:

nacieszyłam michę zdjęciami z fb ze spotkania ślicznych mamuś i ich równie slicznych pociech ( no i Ara też ) i idę spać z bananem na twarzy :-D

dobrej nocki kochane fajnie że jesteście :tak:

Cześć dziewczyny.Widać,ze weekend...pustki. Kurcze nie pamiętam ,która jakiś czas temu pisała,ze daje juniorkowi mleko Hipp Bio Comfort...Mam do Ciebie pytanko,na jakie mleko później przechodzisz skoro to akurat nie ma nr2 jako następne?
A może,któraś z Was przechodzi teraz z mleka z hydrolizowanym białkiem (typu comfort lub HA) na zwykłe?
Pozdrawiam,miłego weekendu i lepszej pogody:)

reklama
Cudoooowny dzień :-)

Mikotko była dziś u nas z Zosią i Jarkiem i było suuuuper!!! Zosia niby młodsza od Michasia o blisko miesiąc, ale jest niesamowicie silna i dłuższa od Juniora :eek: Śliczna, taka Zocha Radocha :-D Elwirko, wpadajcie częściej!!!

Michaś z ekscytacji krótko spał i jest już taki marudny, że hej! Kąpiemy go zwykle o 18.30, ale dziś chyba wcześniej odprawimy nasze rytuały wieczorne :tak:

Spokojnych nocek życzę!!!

Do góry