reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2013

Anbas js napewno sie nie zgodze bo bylam tym szczepieniom przeciwna nawet wtedy jak nie bylam w ciazy. A to mi w szpitalu powiedza o tej szczepionce?

Tak. Pewnie w szpitalu Cie poinformuja i popropsza o udanie sie na szczepionke do twojego GP...U mnie tak bylo.

Witaj czapelka :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Witaj czapelka:) mamy termin bardzo blisko bo ja na 16

Jeszcze tylko 50 min i do domku:) ja nie wiem jak dam rade tak dalej pracowac, jestem bez sil

Ostatnia edycja:
Dzień doberek nowym czerwcóweczkom:)

Widzę, że z placków ziemniaczanych przechodzi na tosty. Dołączam się. Idę sobie zrobić (i będę je robić powolutku, żeby jakoś ten czas mi mijał...).

5 lat temu miałam wycięte wszystkie migdały i też mi proponowano szczepienia, żebym nie łapała żadnych choróbsk, bo z gardła idzie wszystko do płuc. I nie szczepiłam się i jakoś nic poważnego mi się nie stało. Ogólnie co do grypo-szczepień to mam przekonanie, że robią je z poznanych szczepów, ale co rok wirus mutuje, więc właściwie te szczepienia nie są jakieś szczególnie skuteczne. Raczej bym się nie szczepiła.

witajcie nowe czerwcóweczki :) co do szczepionki to się nie wypowiem bo nie mam zdania. Tzn ja zaszczepiłam się jeszcze we wrześniu, bo w pracy była taka możliwość, wiec ewentualną decyzję mam z głowy. Wróciłyśmy w przedszkola, coś przekąsiłyśmy i czekamy na Łukasza :) jedziemy z Tosiakiem na basen, hmm mam nadzieję, że nie zrobi akcji z poprzedniej lekcji, wtedy przesiedziała na kolanach instruktorki z 15 minut bo "nóżka bolała" a później "druga :(". Coś mnie dziś pobolewa brzuch, pisałam wcześniej o jednym jajniku,ale teraz jakoś tak całe podbrzusze pobolewa, i ciut plamie (taka jasno brązowa wydzielina). Z wczorajszego Usg i badania wynikało, że wszystko ok więc liczę na to , że to po prostu reakcja na duphostan. Ej spokojnego popołudnia i wieczora :)

Witam nowe mamy - rozrastamy się wciąż :-D. Czapelka ja też mam termin na 14 . 06 :tak:. Ja dziś gotowałam fasolkę po bretońsku i wyszła pychotka. Nudy w domu. Trochę porządków zrobiłam. Trochę podrzemałam , dzieci odwiozłam i odebrałam ze szkół .... kolejny dzień mija. Czekam na relacje z wizyt i fotki maluszków :happy:
Anula ja też co jakiś czas poplamie troche - właśnie takim jasnym brązem. Lekarz twierdzi , ze jest ok. Tak myślę , że to może też po tym duphastonie.

Ostatnia edycja:
cześć dziewczyny ja też czekam na realcje z dzisiejszych wizyt

witam nowe czerwcówki spkojnej ciązy życzę

ja dzisiaj odebrałam wyniki badań i nie są za rewelacyjne jest parę odchyleń od normy
niska glukoza 60.01 przy normie od 70-99 pewnie dlatego wciąż chce mi się czegoś słodkiego mogłabym jeść tylko słodkie i do tego jak mam przerwe w jedzeniu dłuższą niż 3 godziny to trzęsą mi sie ręce i czuję się słabo i do tego często się denerwuję a to wszystko właśnie może być przez niski cukier ciekawe co na to mój gin
ponizej normy mam też krwinki czerwone i jakies LYMPH nie mam pojecia co to jest
za wysokie z koleji mam NEUT I MCH
nie znam sie kompletnie co to wszystko oznacza ale jeśli cos jest poniżej albo powyżej normy to chyba nie jest zbyt dobrze nie wiem co myslec a wizyta dopiero we wtorek i teraz bede sie zamartiwać :no:

reklama
cześć dziewczyny ja też czekam na realcje z dzisiejszych wizyt

witam nowe czerwcówki spkojnej ciązy życzę

ja dzisiaj odebrałam wyniki badań i nie są za rewelacyjne jest parę odchyleń od normy
niska glukoza 60.01 przy normie od 70-99 pewnie dlatego wciąż chce mi się czegoś słodkiego mogłabym jeść tylko słodkie i do tego jak mam przerwe w jedzeniu dłuższą niż 3 godziny to trzęsą mi sie ręce i czuję się słabo i do tego często się denerwuję a to wszystko właśnie może być przez niski cukier ciekawe co na to mój gin
ponizej normy mam też krwinki czerwone i jakies LYMPH nie mam pojecia co to jest
za wysokie z koleji mam NEUT I MCH
nie znam sie kompletnie co to wszystko oznacza ale jeśli cos jest poniżej albo powyżej normy to chyba nie jest zbyt dobrze nie wiem co myslec a wizyta dopiero we wtorek i teraz bede sie zamartiwać :no:
teri a duze masz odchylenia od normy ? Bo krwinki czerwone czyli RBC w ciazy czesto spada dlatego potem podaje sie wspomagacze z zelazem. Co do Lymph...to sa limfocyty czyli cialka biale i w ciazy ich poziom sie podnosci fizjologicznie i jesli jest do 12-15tys to jest ok. Ja mialam w poprzedniej ciazy przez cala ciaze kolo 18 tys. lekarz sie dziwil i nawet podeslal mnie do szpitala ale powiedzieli mi ze jesli nie mam objawow infekcyjnych, czuje sie ok i nie mam zadnego stanu zapalnego to jest ok.
Co do Neut to sa skladowe Lymf wiec jesli Lymf sa podwyzszone to z automatu neut tez (Neut to sa w procentach podane prawdopodobnie) a MCH to srednia zawartosc hemoglobiny w krwinkach.
Napisz jakie masz odchylenia od norm ale tak jak mowie...Jesli w Lymf masz do 12-15 (choc niektorzy mowia ze do 11 tys. ale co lekarz to opinia) to wszystko ok.
A mialas moze robione jeszcze CRP? Bo to by tez cos wyjasnilo... CRP to bialko reaktywne i jego norma sie podnosi przy stanach zapalnych/ infekcjach. Jesli to masz w normie to o infekcji mowy byc nie moze i Limf sa podniesione przez ciaze :-)
Dlatego m.in. w ciazy nie wykonuje sie badania OB bo nie daje prawidlowego obrazu (zawsze jest podniesione mimo braku infekcji). Glowa do gory :-) Mam nadzieje, ze troche pomoglam :-)

Do góry