teri114
Fanka BB :)
kari na pewno będzie dobrze już trzymam kciuki &&&&&&&&&&&&&&
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
anula zazdroszcze kuchcika... Moj nawet z herbata ma problem, nic nie potrafi zrobic.
Ja juz w stresie przed wtorkiem. Odezwe sie chyba dopiero wtedy bo jakos nie moge sie na niczym skupic :-(
zmieniając temat na poruszony o zabijaniu dzieci to osobiście twierdzę ze to jakieś odchyły psychiczne -normalny człowiek zostawi dzecko w szpitalu albo odda do okna zycia a nie zabije.
Poza tym pigułki to nie jedyna antykoncepcja jak ktos ma daleko do gina to nawet na największym zadupiu kupi gumki.Z tezą o antykoncepcji sie nie zgodzę dla mnie to żadna róznica ćy zabije dziecko w 11tyg ciąży czy w 1godzinie po porodzie.ten sam człowiek ten sam organizm,idac za tym mozna uznać ze zabicie dzecka do 5 roku zycia jest aborcją a potem morderstwemgdzie tu logika.
poza tym są tabletki 72h po które są dostepne bez recepty.-ja bym ich nie użyła ale...
wiecie co mnie dziś smutno aż łza sie w oku zakręciła, wiecie ze nasze kruszynki mogą wróble poznać tylko z bajki o wróbelku elemelku
sroki,ptaki krukowate,zamknięte smietniki,brak pokarmu i zanikajace miejsca legowe doprowadzają do wyginięcia tych ptaszków.
smutno bo to sympatyczne ptaszki i pożyteczne![]()
teraz dokarmiamy ptaszki-mamy karmnik na parapeciemaleńki więc na większe ptaszki typu kosy czy gile niema co liczyć jest mnuuuuustwo sikorek-2 gatunki
ale wróbla jeszcze nie było:-(
Mi lekarz mówił że jak mnie tak chwyci i chwilę potrzyma (czyli właśnie np 1 min) to mam brać no-spę i poleżeć... od rozszerzania się macicy są raczej krótkie ostrzejsze kłucia...mam pytanie czy wiecie czy to normalne żeby w 11tc miec dośc mocne bóle tak jak skórcze ale takie po 1 min i potem spokój. bo ja tak mam całe popołudnie średnio co godzine. czy to może być od rozszerzania się macicy?jeśli któraś wie coś na ten temat to była bym wdzięczna za pomoc.
Oj tu się nie zgodzę... medycyna rozwinięta owszem ale coraz więcej problemów -zajrzyj na fora staraczek, mnóstwo dziewczyn po wiele lat nie zachodzi w ciążę... Ile już z naszego forum poroniło? Jak ja walczyłam o Patrycję, wysłałam męża na badania nasienia i lekarz mi powiedział tak-proszę pani, wyniki męża są na dzień dzisiejszy w normie i nie będziemy u niego już szukać problemu ale 30 lat temu z takimi wynikami byłby uznany za niepłodnegoTeraz jednak jest inaczej przy dzisiejszym poziomie medycyny tylko nielicznym się nieudaje.
Wiecie co ale wtedy też było inne podejście do dzieci ... Teraz każdy się trzęsie nad katarem zwykłym a kiedyś ?? Moja mama ma 7 rodzeństwa, najmłodszego syna babcia urodziła w wieku 42 lat chyba i wszystkich kochała najbardziej na świecie.Były kobiety, które żeby posiadać dzieci zrobiłyby wszystko, a taka niemoc była dla nich tragedią. Ale mama opowiadała, że np niektóre kobiety traktowały dzieci jak kurczaki ... drastycznie to brzmiało ale jak się słyszało tekst typu : miałam 8 ale 3 się zmarło, i to było mówione bez emocji to trudno było odnieść inne wrażenie. Nie generalizuje, bo na pewno to był jakiś odsetek, ale niestety tak było. Choć teraz też się słyszy o tych kobietach, które zabijały swoje dzieci z różnych dziwnych powodów, aż się serce kraje jak się słyszy o takich przypadkach. Z jednej strony straszny smutek, bo jakieś dzieciątko zginęło, z drugiej strony mega złość na te wyrodne matki. Może w ich mniemaniu miały jakieś przesłanki ku temu, ale ja chyba nigdy tego nie zrozumiem i nie zaakceptuje :/
Mam książkę "w oczekiwaniu na dziecko" która mnie uświadomiła że to ciążowe wzdęcia (raz masz brzuch a raz nie masz), mi już mijają ale brzuch mam niekiedy jak w 6 mcu aż mi głupio...Hej kobietki. Dzisiaj tak wysadziło mi brzusio, że nie mam spodni które by mnie nie uwierały. Nie możliwe aż, żeby mnie tak wysadziło ale nawet jak mąż przyszedł do domu i mnie zobaczył to![]()
paulinka bo ty mimo że mama z levelu 2 to sportsmenkaKobra ja bym wkleiła fotkę ale nie spejalnie jest co oglądać, chyba ze coś ciekawego jest w tym że aktualnie na brzuszku jestem płaska jak deska ;-)
Ja znów sama miałam "przyjemność" poznać dziewczynę, którą osobiście za włosy zaciągnęłabym na podwiązanie jajników. Szlag mnie trafiał jak słyszałam o jej kolejnej i kolejnej ciąży. Dzieci są obciążone FAS i innymi deficytami, ona sama ma je w nosie. Obecnie ma ich 3, jedno straciła przez swoją głupotę.
Zacząć by najlepiej od tego, że dziewczyna adoptowana jako maluszek
(.....).
Ale jak się pojawia temat dzieci, to zawsze Głupia przychodzi mi do głowy. Nie potrafię jej nazwać matką, bo nią nie jest
u mnie blokowisko ale nie ma tragedii, gołębie są i wróbelki, za osiedlem nawet bażanty na łącewiecie co mnie dziś smutno aż łza sie w oku zakręciła, wiecie ze nasze kruszynki mogą wróble poznać tylko z bajki o wróbelku elemelku![]()