Ja uważam, że grupa zamknięta powinna być dla wszystkich ale pod pewnymi warunkami. Nie róbmy tak, że przyjdzie jakaś nowa kobietka i po 1 poście w naszym wątku ją dopuścimy do prywatnej grupy. Mniej więcej się już kojarzymy. Może nie dokładnie z nicku ale się kojarzymy. Myślę, że kryterium poznania się najpierw tu będzie dobre. Nie mówię tu o konkretnej liczbie postów. Mówię o tym, żeby się kojarzyć. Wiem, że jedne mają więcej czasu na forum inne mniej (ja należę do tych pracujących jeszcze) ale można to jakoś pogodzić.
reklama
oj kochane mnie dopadła chyba migrena, od niedzieli tak mnie napierdziela głowa że szok ;( Już sobie poradzić nie mogę
Nawet w nocy ten ból mnie budzi (w prawej skroni)
Do tego Antosia została znów w domu bo zakatarzona i od 6:30 : mamusiu wstajemy już ?? kiedy wstaniemy ?? Dobrze, że dziś wizyta to może pani doktor mi coś poradzi ehhh Miłego dnia i trzymam kciuki za inne wizytujące dziś 
Palindromea
Fanka BB :)
Juhu, cała noc przespana, bez siusiu (za to teraz nadrabiam), bez banana, bez głupich snów (może oprócz tego, że mała rybka pobiła Aro płetwą) 
I czuję się dobrze, tylko czasem coś zakuje, pociągnie (Szkrabik chyba swoje M1 powiększa). Gdyby jeszcze tylko pogoda była lepsza, to wogóle byłoby super.
Ale martwi mnie mężulo. Od kilku dni nie chce rano jeść. Śniadanie zostaje na talerzu. Nie wiem co się dzieje. Niby mówi, że się przejadło mu już, ale odkąd jestem w ciąży nasza dieta jeszcze bardziej się urozmaiciła. Kiedyś było bardziej monotonnie.

I czuję się dobrze, tylko czasem coś zakuje, pociągnie (Szkrabik chyba swoje M1 powiększa). Gdyby jeszcze tylko pogoda była lepsza, to wogóle byłoby super.
Ale martwi mnie mężulo. Od kilku dni nie chce rano jeść. Śniadanie zostaje na talerzu. Nie wiem co się dzieje. Niby mówi, że się przejadło mu już, ale odkąd jestem w ciąży nasza dieta jeszcze bardziej się urozmaiciła. Kiedyś było bardziej monotonnie.
A u mnie ból głowy, paskudne sny, że rzucam się po łóżku i budzę zmęczona. Za to noc bez wstawania - pierwsza od nie wiem kiedy. Na bóle głowy a zwłaszcza migreny to powinno się dużo pić. Głowa boli też z "przesuszenia". Tak więc ja drugą herbatkę już piję i flaszka z wodą jest przygotowana.
Palindromea
A też macie wrażenie przesuszonych dłoni? Ja ciągle coś popijam (wyliczyliśmy z Aro, że pochłaniam ok 4 litrów dziennie). I wszystko jest ok, oprócz dłoni. Ciągle przesuszone. Smaruje je już nawet kremem, ale pomaga na pół do godziny i znów to samo.
Dzień dobry dziewczyny
Współczuje wszystkim cierpiącym... sama na szczęście od tygodnia nie mam żadnych objawów prócz bolących piersi... Chociaż ten brak objawów tez mnie czasem martwi

Słuchajcie wczoraj byłam w tej PizzaHut i... nawet nie mogę napisać, że się najadłam... bo to za słabe stwierdzenie... tyle zjadłam, że ledwo do domu doszłam. Mój brzuch wyglądał na 7-8 miesiąc
jak tak dalej będzie to za parę miesięcy sama się nie poznam...
Większość z Was ma już dzieci... powiedzcie co robić żeby przytyć tylko tyle co trzeba? Wiadomo przecież że hasło "jedz teraz za dwoje" jest totalna bzdurą... Może macie jakieś sposoby na zdrowe tycie w ciąży?
Miłego dnia Wam życzę
w pracy dzisiaj luz więc pewnie będę mogła się więcej odzywać... ale czytam na bieżąco!
Współczuje wszystkim cierpiącym... sama na szczęście od tygodnia nie mam żadnych objawów prócz bolących piersi... Chociaż ten brak objawów tez mnie czasem martwi
Słuchajcie wczoraj byłam w tej PizzaHut i... nawet nie mogę napisać, że się najadłam... bo to za słabe stwierdzenie... tyle zjadłam, że ledwo do domu doszłam. Mój brzuch wyglądał na 7-8 miesiąc
Większość z Was ma już dzieci... powiedzcie co robić żeby przytyć tylko tyle co trzeba? Wiadomo przecież że hasło "jedz teraz za dwoje" jest totalna bzdurą... Może macie jakieś sposoby na zdrowe tycie w ciąży?
Miłego dnia Wam życzę
teri114
Hej, a ja dzisiaj po badaniach jestem. miałam takie ogólne z krwi i moczu. teraz czekam na wyniki i z niecierpliwością do poniedziałaku 26.11 na usg. bardzo się stresuje tym badaniem, bo mam miec to usg genetyczne. i ogromnie chciała bym poznac płec maleństwa, ale na to pewnie jeszcze lekarz bedzie kazał poczekać! teść wczoraj śmiał sie do mnie że trzyma kciuki żeby była jego pierwsza wnusia :-)
myślę że jeśli będzie chłopiec to już jest możliwe że lekarz dopatrzy sie jąderek na dziewczynkę jeszcze za wcześnie ... to ja też trzymam kciuki żeby jeszcze nic nie wypatrzył ;-)
a co do grupy zamkniętej to jestem za wstrzymaniem się przeciez jeszcze 2 dni temu dołączyła nowa mamusia czerwcowa
wy tak wszystkie z tymi rybkami a mi nie dobrze na sama myśl normalnie lubie rybki ale teraz to sa fuuuujjj
Ostatnia edycja:
droga Smile4u - chyba nie ma takiego sposobu
przynajmniej ja takiego nie znam. Ja generalnie jestem bardzo szczupła, mogłabym stwierdzić nawet że chuda, bo mam taką przemianę materii. W pierwszej ciąży przytyłam książkowo - 12 kg, tydzień po porodzie waga wróciła do tej sprzed ciąży. Myślę, że to zależy od organizmu kobiety, i potrzeb dzidziusia
takie jest moje zdanie - nie mam wykształcenia medycznego więc mogę się mylić. Dodam, że w pierwszej ciąży jadłam duzoooo, potrafiłam zjeść pół dużej pizzy i doprawić ciastkiem z kremem
Więc chyba nie ma reguły 
Witam
. Smile4u ja w każdej ciązy ( a trochę ich było ) przytyłam ok 20 kg !!!! Chociaż mój lekarz prowadzący mial hopla na punkcie przyrostu wagi i na kazdej wizycie tłumaczyl co jeść by było zdrowo i nie tyć. Tak wiec polecał białko - w postaci chudych , bialych serów , jaja , chude mleko, wędlinę drobiową , mieso drobiowe gotowane , ryby , i ile się da warzyw , ze słodyczy polecał owoce;-). Pieczywo tylko ciemne. No i tyle. Niestety nie umiałam się tak zmobilizować i podziwiam kobiety , które potrafią. Tak więc teorię przekazałam
. Powodzenia.
Ailatan i Natis co u Was ???? Dawno Was nie czytałam ????

Ailatan i Natis co u Was ???? Dawno Was nie czytałam ????
Ostatnia edycja:
reklama
anusiakanusia
Styczniowe mamy'06
Smile4u, Ja podobnie jak _anula mam dobrą przemianę materii i nadmierny przyrost wagi nie był dla mnie problemem, choć jadłam na co miałam chęć. W pierwszej ciąży przytyła 11 kg i szybko wróciłam do wagi sprzed, a nawet niższej i tak już zostało
Faktem jest, że raczej nie lubię się przejadać, choć oczywiście, jak każdemu sporadycznie się to zdaża. Generalnie jem bardzo często ale małe posiłki, tu coś tam coś, obiad jeśli już to jednodaniowy, albo dwudaniowy ale w odstępach czasu. Pić dużo wody, a raczej unikać słodzonych napojów, moim zdaniem duża część mojego sukcesu z wagą, to że ja w ogóle nie lubię słodkiego picia. To takie ukryte kalorie, a bardzo zdradliwe.. No i oczywiście dużo warzyw i względnie dużo owoców, każdy posiłek powienien w połowie stanowić warzywa podobno
to tak w teorii
Ja zajadam marchewkę kilogramami
niedługo chyba spomarańczowieję, albo zjęczę uszy mi wyrosną