reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Czerwiec 2013

ja mam teraz za 2 tyg, no ale to przez szyjke
wiecie co, zaklinam czas żeby szybko lecial i hehe sukces, juz 3 dni od wizyty nie wiem kiedy zlecialy... ;-)
a w piatek polowkowe - hehe wyjde do "ludzi" ;-)
ech nie nastawiam się ze za 2 tyg bedzie lepiej, wole myslec ze poleze 3 miesiace i byc mile zaskoczona ;-)

reklama
U mnie wizyty przypadają średnio 1 w miesiącu. Czasem wychodzi co 3 tygodnie, ostatnio miałam 6 tygodni przerwy, teraz będzie 5 (bo ferie).
Co do pań z kolejek typu "ja tylko coś zapytać", to proponuję, żeby weszła ze mną i zapytała. Zapyta i wyjdzie - ale ich mina jest często bezbłędna Sama też tak proponuję, jak potrzebuję coś zapytać "wejdę z panią i zapytam, a potem wyjdę zanim pani zdąży cokolwiek zrobić" (najczęściej się zgadzają).
Z tymi serami to też słyszałam, że fety nie można. Ale te u nas to nie są jakieś tam oryginalne i je można spokojnie jeśli są z mleka pasteryzowanego (podobnie z serkami pleśniowymi). Grunt to czytać informacje na opakowaniu. Po za tym, jeśli przetwarza się termicznie to chyba w ogóle nie ma żadnych zastrzeżeń - choć ja i tak ograniczyłam (tak na wszelki wypadek).
Sąsiadów mam fajnych, nie mogę narzekać. Zawsze można poprosić o informacje i nie ma problemów. Co prawda za ścianą jeszcze trwa remont, ale już coraz mniej hałasu i w godzinach takich, żeby nie przeszkadzać większości (ja jestem cały czas w domu, więc słyszę, ale jak ktoś pracuje, to raczej po powrocie z pracy już ma cisze). Jak nam się uda już zmienić domek to mam nadzieję, że też tak będzie.
Lody - ciekawe czy mi kiedyś przejdzie do nich awersja. Już przed ciążą jakoś mi przeszła na nie ochota, ale teraz w ciąży to już w ogóle trudno mi nawet zapach znieść.
Paulunia, ja 31 też będę sama, wiec jak coś - daj znać ;-)

Dziewczyny wlasnie jesli chodzi o szyjke macicy to na kazdej wizycie macie usg dopochwowe? Ja mam tylko takie 'reczne' badanie. Zastanawiam sie czy to wystarczajace. Kurcze w poprzednich ciazach nawet tak nie mialam bo tutaj nie badaja. Teraz ta pol.ginekolog robi mi ale wlasnie tylko palcami a nie usg.

Dopochwowo tylko jestem badana, a usg przez powloki brzuszne. Wizytuje rowno co 4 tygodnie..... teraz mi wypadnie za 3 tyg polowkowe..... juz odliczam....

Ja badanie mam ręczne i jak na razie dowcipne i przezbrzuszne. Ale tak myślę, że teraz już będzie tylko ręczne i przezbrzuszne. Powiem wam jutro po wizycie. A wizytę mam co 4 tyg chyba, że sytuacja się zmieni.

Zjadłam kolację i idę zdychać na kanapę bo boli mnie głowa.

Kurcze dziewczyny tak piszecie że macie badaną szyjkę macicy, ja ręcznie że tak powiem miałam badanie na pierwszej wizycie potem dopochwowo a teraz tylko przez brzuszek:szok: Może on w ogóle nie sprawdza mojej szyjki??? Jutro mam wizytę może zbada hmm:sorry:

Witajcie Kobietki...

Czyta Was od rana, ale po ostatnich wiadomościach jakoś tak ciężko było mi się wcześniej odezwać....

Widzę, że na forum temat sąsiadów się przewinął... mieszkam na wsi w domu, ale powiem Wam, że moja sąsiadka to jest "najlepsza" na świecie...
Pewnego pięknego razu jak miałam lat 22 dowiedziałam się, że chodzi po okolicy i każdemu gada, że matka moja źle mnie wychowuje, bo chłopak zostaje u mnie na noc (prawie dwa lata związku), pewnie z nim sex uprawia itd...
O żesz ty jak się dowiedziałam, to sobie od razu do niej poszłam, powiedziałam dzien dobry i z uśmiechem: słuchaj no stara plotkaro, pilnuj swojej córci i spodni jej chłopaka, a ode mnie i mojej matki się odpier.... itd. Mało co zawału nie dostała. Od tamtego czasu 3 lata minęły i nic na mój temat nie gada... a jak mnie z daleka idącą chodnikiem widzi to przechodzi na drugą stronę jezdni... chyba się boi :-D:-D:-D na wsi u mnie ma ksywę: redaktor naczelna gazety wsiowej:-D

Ja wizytuję co 4 tygodnie, na każdym badaniu, usg, badanie ręczne szyjki i badanie usg szyjki dopochwowo - 08.01 była u mnie 4 cm, twarda, zamknięta szczelnie, ale już się martwię, że może za mało, bo któraś pisała, że ma 5 cm...

anisiaj i ja też biorę oczywiście magnez + B6 1 razy dziennie i witaminy. Pokażny zestaw ale co zrobić(
a ten magnez +b6 to ci gin przepisał? bo mi przepisali konkretny ale jak by nie było miałam kupić jakikolwiek i brać maxymalną dawke ale zastrzegli ze ma być bez B6 i innych dodatków
dzis mi zmniejszył 3tab dziennie do 2 dziennie duphastonu;)

reklama
Witam wieczornie. Mój gin też najpierw bada mi szyjkę usg dopochwowym, często jeszcze obejrzy sobie za pomocą tego okropnego przyrządu ;) no a dzidziola przez brzuch. Teraz 21 mam połówkowe, już się nie mogę doczekać :)

Do góry