reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2013

Widziałam, ze pisałyście o nieobecności tatusiow w domu- u nas niestety podobnie :/ Mój mąż pracuje 9h dziennie (wymuszona przerwa na lunch) + dalekie dojazdy przez co od pn do pt nie ma go w domu 12-13h - czyli praktycznie cały dzien jestem sama, wieczorem tylko razem kąpiemy małego, potem kładę go spać i tele go widzi w tygodniu :/ za to weekendy taknam uciekają przez palce, że sama nie wiem kiedy zlatują... przez m.in. ciężko mi się wbić tutaj na forum, bo mały niwiele śpi w dzień- najwięcej na spacerze

właśnie się budzi...

reklama
Wisienka masz Nasze kciuki i wszyscy jestesmy z Wami informuj nas jak tylko bedziesz mogła
wenusjanka jej ale dużo przeszłaś z córeczką !! mogę sobie tylko wyobrażić jak musiałas sie wtedy bać !!! dobrze że jest już wszystko dobrze

u nas słoneczko śpioch sie wyspi zje mleczko i wybywamy wczoraj 3 godzinki spcerowalismy ale był wiatr a dzis nie ma jest super

Witam sie w ten słoneczny dzień!

Od rana jestem w biegu. A że Zosia nie chciała usunąć to robiłam wszystko z nią na rękach. Posprzątane, odkurzone, podłogi umyte, pranie zebrane,posegregowane i ulozone w szafie. potem zbieramy sie na zakupy, a zw pogoga piekna,to polaczymy je ze spacerem. Nocka dobra. Oby dzisiejsza byla jeszcze lepsza. Ja jeszcse nawet kawy nie pilam.

Wisienka trzymam za Was kciuki i mocno wierze i ufam,ze bedzie dobrze!

Wenusjanka Wy tes przezyliscie ciezki czas. Dobrze,ze wszystko szczesliwie sie sonczylo.

Przepraszam, ze nie napisze kazdemu, ale zaraz musimy sie zbierac. Milego dnia Kochane!:-D

Ostatnia edycja:
mikoto jak Ty wszystko z dzieckiem na rękach robisz? ja nawet w chuście nie potrafię.. jakoś mi niewygodnie-może ja jakaś felerna jestem? :eek:
dziś miałam podejście nr 2 do skalpela.. 20 minut i koniec snu Tymka :cool: to chyba znak: matka nie ćwicz, i tak fałd będziesz na brzuchu miała i nigdy 50kg nie osiągniesz :no:

Smile jak Ty to robisz, że nie jesz po 16? ja wczoraj miałam późny obiad ok 17 i potem nic nie jadłam, ale po 21 chciałam jechać do Mc po coś do jedzenia, pizzę zamawiać itp itd, a w nocy to myślałam, że mi Tymek razem z mlekiem żołądek wysysa :-p

Ok, czas zrobić pranie, rozwiesić.. najpierw schować wczorajsze, przygotować obiad i o 12 wychodzimy na szczepienia, a przy okazji zaliczymy spacerek, bo o dziwo nie pada! ale na termometrze 9'C :eek::shocked2:

Witam. My po spacerku i kawce . Gdzie dmuchawiec ???? Pewnie szydełkuje :sorry:
Wenusjanka - Oj to się naprzeżywałaś z córunią :-(. I co zdiagnozowali w końcu ??? Teraz jest ok ????
Wisieńka - tulę kochana mocno !!!! Biedna sama z tym stresem :no:. Cały czas myślę o Was i modlę się , zeby z Antosiem było wszystko ok .
Madzia - najlepiej zapytać pediatry jak rozszerzać dietkę . Ale ja na przykład karmię tylko piersią a i tak wprowadzam owoce i warzywa po czwartym miesiącu zawsze .

Jaś biadoli . Narazie.

mama2013 u nas jest dokładnie tak samo!!!! W tyg tatuś tylko kąpie i tyle się widzą... ehhh masakra:/

Wisieńko 3mam kciuki za Was, MUSI być dobrze... chyba wszystkie stresujemy się tak jak Ty !

Mikoto bo przestane czytać Twoje posty!!!! jak Ty mogłaś już dzisiaj tyle zrobić? Przede mną kupa prania do pracowania, a na podłogę patrzeć nie mogę... odkurzanie i mycie KONIECZNIE, tylko raczej nie dziś..:p

Madzia ale się uśmiałam:))) mnie też w nocy strasznie ssie, ale lubię to uczucie, bo wiem, że rano na wadze będzie mniej:) ja już się przyzwyczaiłam, ale początki były baaaardzo ciężkie. No i też czasem mam ochotę wieczorem na pizzę czy MC:) i nie powiem, bo czasem się skuszę:)

Franek znowu śpi... spał w sumie do 12:00 dzisiaj, godzinkę się pobawił i znowu kima. Ja poszłam do niego ok 10:20 sprawdzić czy wszystko ok, że się nie budzi, i zasnęłam razem z nim:D
No ale obiad gotowy, biorę się za prasowanie, pralka leci... i tak przed 15:00 chcę wyjść do parku:)

Ehhh dziewczyny FB wciąga i niestety przez to jestem duuuuużo do tyłu z BB.
Smile- nie jedzenie po 16 jest naprawde skuteczne ale ja sie boje o pokarm...
Wenusjanka-...współczuje kochana

Slubny wpadl zjadl wzial tate i pojechali auto naprawiac...wyszedl wczesniej z pracy, ale jutro musi isc wczesniej bo maja jakis audyt i moge sprawdzac im cos tam i musza nadrabiac bo nikt na bierzaco nie uzupulenia dokumentacji...

Madzia - tez nie umiem nic zrobic z Tymkiem na rekach...w chuscie jak dotad tylko poprasowalam... co do rozszerzania to mysle , ze sprowbowac mozesz po 4 m-cu jak nie bedzie zainteresowany to nie zje i odczekasz jeszcze. Ale lepiej spytaj lekarza jak radzi MatkaEwa:)

Wisienka -caly czas o Was mysle

Wenusjanka - z przerazeniem czytalam, przez co przechodzilas z coreczka , dobrze ze jest lepiej i Corcia szczesliwa jest

Jakos psychicznie zmeczona jestem...chyba tym mieszkaniem tu...juz dzis raz lzy mi polecialy z tego wszystkiego. Maz sie na mnie wkurza, ale kurcze co moge zrobic skoro nie dla mnie takie cos :-( i slysze, ze moge pojechac na miesiac czy dluzej jak chce...ale takie ieszkanie u mamy bokiem mnie nie bawi...nic swoich rzeczy tylko prowizorka

Tymek zasnal ciekawe na jak dlugo. Jak do tej pory mial 2 drzemki po 20 minut.

Masakra! Dopiero wrocilismy ze szczepienia a wyszlismy o 12. Taka organizacja i tyle dzieci.. Tymek nie plakal, bardziek jak go odkladalam do wozka :p W 2 tyg przybral 600g i mam ograniczyc nocne jedzenie :))) Zielone swiatlo na kleik i oszukiwac woda :p

Nie odpisze Wam bo czas do kuchni.. czuje sie jakbym od wczoraj od 16 nie jadla :p

A w przychodni poznalam Taka Monike z 2 tyg mlodsza coreczka, mieszka pare blokow obok :))) Bede miala kompanke do spacerowania pod reka :p

reklama
My niedawno wróciłyśmy z zakupów. Zosia była grzeczna, jestem z niej dumna
happy1.gif
Teraz mam chwilkę, bo czekamy na gości
Alcooliques11.gif
także w międzyczasie porobiłam przelewy, bo gapa ze mnie, nie spojrzałam na termin płatności, a to już jutro
shocked.gif

Smile proszę się tu na mnie nie fochać
przytulanko.gif
Musze się jakoś organizować, bo inaczej nic bym nie robiła tylko bojczyła z Wami
nauchoqo8.gif
popcorn.gif

Madzia super, że Tymek ma już szczepienie za sobą. Nam przeciągnie się o ten katar.

Kochane, odezwę się wieczorem, pewnie już z telefonu, bo tak łatwiej. Ale i tak wolę nadawać do Was z laptopa
Ordinateur07.gif
Miłego wieczoru!
wet-kiss-smiley.gif

Do góry