reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2013

Przepraszam, że tak wchodzę w wątek, ale proszę bardzo o pomoc.Jestem studentką 3 roku dietetyki na Warszawskim Uniwersytecie Medycznym. Prowadzę badania dotyczące spożycia i suplementacji wit D u kobiet w okresie laktacji i ich dzieci. Wyniki przeprowadzonego badania przedstawię w swojej pracy licencjackiej. Byłabym bardzo wdzięczna, jeśli poświęciłaby mi Pani chwilę czasu na wypełnienie anonimowej ankiety i opisała swój jadłospis z dnia poprzedniego.Dziekuję bardzo!https://docs.google.com/forms/d/1K1pYEBoxzgdriRGBFrWJ5nRbBXFlO-IsAVxVhhqXX_E/viewform

reklama
Witam kobietki

Wczoraj byłam padnięta i poszłam szybko spać, więc nie dałam rady nic naskrobać. Dzisiaj od rana Filipek się męczy bo nie może zrobić kupki. Zazwyczaj nie było z tym problemu po rannym mleku zawsze pampers był pełen a dzisiaj nic. Wczoraj jadł groszek i to pewnie jest przyczyna. Dziś jak na złość nie chciał zjeść śliwki, ale popił herbatkę rumiankową. Ciekawe jak nocka się zapowiada, jak na razie zasnął bez problemu. Dobrze, że jutro wekend i tatuś ma wolne to się trochę zajmie skarbem.

DzikaBez jak tam się czujesz?

mama2013 dobrze, że z synkiem wszystko w porządku i to jednak nie asymetria:-D

Bona87 ale Cię dopadło zapalenie piersi i ucha :-(, zdrówka życzę

gosiak_85
ale Tymcio zajada całą buźką, dziś Filip podobnie wyglądał bo myślałam, ze zje trochę śliwki, a on to co miał na ustach wytarł na całą buźkę ;-)

Wenusjanka jeśli chodzi o gruszkę to podałaś ze słoiczka? Jakiej firmy bo nie mogłam dostać? My do tej pory jedliśmy jabłuszko i śliwkę.

HEj dziewczyny :) mały po nakarmieniu zasnął sam w łóżeczku, po raz kolejny :) normalnie jestem w szoku, od naszego spotkania z samozasypiajavymi kolegami Wiktorkiem i Hubisiem taka zmiana! A może to mama po prostu bardziej w synka uwierzyła :)

Wenusjanka, rozbawił mnie opis smażenia placków w plonsach :) juz to widze oczami wyobraźni- u mnie tez w dzień ostatnio mały głownie w chuście zasypia :)

Mama- tak sie ciesze z dobrych wieści z wizyty u lekarza :)

Robaczek, alez zazdrosny ten Twój mąż :) ale moj tez czasami jęczy ;)

Bona, zdroweczka życzę biedulko Ty!

fajnie Was poczytać dziewczyny :)

witam dziś był ciężki dzień Daria od 9 rano do 12 strasznie płakała bolał ją brzuszek chyba albo to zeby nie wiem już co to było nigdy taka nie była po 2 godzinach usypiania zasneła na pół godziny nie mogłam uwierzyć ktoś mi podmienił dziecko byłam bezsilna i już się rozpłakałam :-( na szczęście już spi bo cały dzień taka maruda tylko dzisiejsze zakupy i upolowanie poszewek poprawiło mi humor oby takich dni już nie było :-(
a jutro już 6 miesięcy !!! dziewczyny powiedzcie ta połowa żółtka 2 razy w tygodniu to po 6 czy 7 miesiacu bo juz nie wiem tak piszą w jednym schemacie inaczej w drugim inaczej :crazy: kupiłam Darii jogurciki kurcze 4 małe jogurciki prawie 11 zł :crazy:

Bona oj bidulko miałam zapalenie ucha w ciązy wiem co to za ból !!! i zapalenie piersi tez miałam a u Ciebie to sie skumulowało współczuję i szybko zdrowiej !!!!

Gosia te owoce są w deserkach od 4 misiaca więc spokojnie można podawać a gruszki to wiiliamsa jakieś nie wiem czy to jakas różnica od zwykłych gruszek ?:zawstydzona/y:

justa gruszki wiliamsa właśnie są w słoiczkach ja widziałamz hiipa i z gerbera chyba

anusiakaniusia brawo dla Sebastianka jednak dobry przykład koledzy dali oby już na stałe :tak:

Ostatnia edycja:
Teri - no wlasnie mam te owocki na 4+ ale sie balam dac :D bo tu tez np mango + papaja+ cos tam juz zwyklego. A wiesz ze sama sie zastanwialam jaka jest roznica miedzy gruszka a gruszka Williamsa :p jeden deserki mamy wlasnie Williamsa a na innych jest tylko 100% gryszki organicznej i tyle . Jesli chodzi o zoltko to w 7 m-cu czyli po skonczonym 6 :p czyli u Was jutro :D mi tak lekarz napisal....

Anusia - ciesze sie ze Sebus ladnie sam zasypia. Ja tez myslalam, ze bedzie u nas problem ale od razu pierwszej nocy nie bylo problemow. Tymek chyba do 7 tyg spal tylko i wylacznie w gondoli.

Justa - Tymek chwyta lyzeczke w locie spychajac zawartosc a druga dopycha wszytsko w buzi :D a ze sie rozmarze czy oczko zaswedzi akurat...no coz :D

hehe Wenusjanka to mnie oświeciłaś z tymi gruszkami :zawstydzona/y:

gosia dzięki ja się czasem już gubię z tymi miesiącami czy 7 to jak zacznie 7 czy jak skończy 6 to się liczy 7 masakra :baffled::zawstydzona/y::sorry2::rofl2:

korba dajesz Zosi pół żółtka ? ja mam w rozpisce pół 2 razy w tygodniu dodać do zupki

ech kiedy te pół roku zleciało :szok: zaraz będzie roczek :sorry2:

no Daria już obfotografowana z okazji pół roczku co miesiąc ma sesje na miesięcznice :sorry2: i śpi sobie a mama co zamiast brac sie do roboty siedzi na bb fb :sorry2::dry::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

dzisiaj mamy zimny wiatr więc darujemy sobie spacer bo Daria jakś taka zachrypnięta nie wiem albo to od pisków bo tak teraz piszczy że masakra az w uszach dzwięczy ale dziś musze ją pochwalić bo jak zasneła o 20 to wstała dopiero o 7.10 :tak:szkoda tylko że my poszliśmy spać dopiero po północy bo sie nam spac nie chciało :baffled:

weekend to pustki więc życze miłego dnia :tak:

Hej kobitki! Widzę, że temat jedzonek. My jeszcze cyckamy. Ale już niedługo też nowe smaki będziemy testować. :tak: Trochę nie ogarnaim wszystkiego, bo szydełkowanie mnie tak wciąga, że do nocy siedzę. i na FB się udzielam.

w czwartek idziemy na szczepienie. Myślę, że dziecię waży 8kg. Przekonamy się. ;-)

Dzieki, za ponowne przyjecie :) Ciesze sie, ze ktos mnie jeszcze pamieta :)

Dmuchawcu, Robaczku, Wenusjanka - kciuki za morze mleczka! Troche sie przestraszylam, bo mialam trudne poczatki z karmieniem i sama mysl o kryzysie laktacyjnym wywoluje u mnie panike...
Wenusjanka - zrobilam sobie wizualizacje jak z mala na plecach i podskakujac smazysz nalesniki :))) Musze kiedys przetestowac noszenie na plecach, bo z malym w chuscie z przodu jak madzia - nic w domu nie potrafie zrobic.
mama2013 - super, ze lekarz Cie uspokoil!!!
madzia - a jak u Was z kolkami? Bo u nas nad ranem wlasnie najgorzej i pomaga wtedy czestsze karmienie... wiec tez juz nad ranem podobnie funkcjonuje
Asymetrie mielismy u pierwszego synka i nie zauwazylam tego od razu, ale mysle, ze mial od urodzenia. Czesto asymetria bierze sie z ulozenia jeszcze w brzuszku - Michal mimo, ze bardzo sie wiercil i krecil, zawsze lezal po jednej stronie w jednej pozycji.
emka - z wlasnego doswiadczenia Ci powiem, ze jak ustawisz oparcie troszke wyzej, to dziecie bedzie probowalo sie podciagac, zeby byc jeszcze wyzej i widziec wiecej.... i tez bedzie sie denerwowac ;)
Bona - ale Ci sie pakiet dostal... duzo zdrowka!

Zdrowka tez dla innych chorujacych mam i maluszkow... u nas juz prawie maluch zdrowy.

Czytam o obiadkach, deserkach, owockach... u nas na razie tylko cyc, chyba jestesmy w zdecydowanej mniejszosci? Kto jeszcze karmi samym cycem?

Milego dzionka!

reklama
Wenusjanka - -fajnie, ze macie taka "opcje" w nosidelku , ze na plecki mozna zarzucic :p mi tego brakuje a w chuscie sie boje no i jeszcze czasem Tymkowi glowa padnie jak jest zmecozny :)

Terii - -faktycznie czas leci jak nie wiem, ja tylko zaluje , ze wlasnie co miesiac nie dopilnowalam aby Tymke kazdego 15. mial zdjeice :( a ztymi miesaicami mialam tak samo, od kiedy zaczac wprowadzac wszystko bo napisal mi lekarz od 5 m-ca. I rozszyfrowywalam to dluuugo :D

Minnie - -pare kobitek tylko cycajacych jest :D

tymek kiepskow nocy spal, nochal zapachany na maksa. I co z frida sie zbizalam to sie rozbudzal i cieszyl ...az mnie dziwilo bo przy pierwszym katarku byla wojna z frida :D a teraz banan na buzce. Lece sie przebierac, bo Tymek wstanie i lecimy do parku na spacer...
Zapowiadaja od nast tygodnia zime, wiec trzeba korzystac

Do góry