reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Czerwiec 2013

Minnie dobrze,że piszesz. Post kombajn :p ale przynajmniej wiemy co u Was :-* nocy współczuję :-( oby miało się ku lepszemu! Piachu na kostce współczuję, wiem.co.to znaczy, ja zamiatalam i.sypalam, jak byłam z Zosia w ciazy. Ale każda zasypana Szczelina cieszy :-D pewnie zęby mecza :-( niech szybko wychodzą!

Wiesienka obiad mnie rozbawił, ale liczą się intencje. Kiedyś pisałam tu o tym, jak J. Pewniej pamiętnej soboty przejął moje obowiązki :-/ ledwo uczyłam z życiem,kiedy zrobił mi.kawe, a dwie godziny sprzatalismy łazienkę, bo.wstawił pranie a zapomniał węża od odpływu umieścić w odpiwiednim miejscu :p ale liczą się chęci :-D a tych Mu nie brakuje ;-) u nas tez coraz więcej jesiennych barw, jeszcze moment i czeka mnie wyrywanie przekwitlych roślin z.ogrodka.i.grabienie liści :-/

reklama
Mikotku
a co to była za kawusia?
Mini
Kochana przy kolejnym dziecku ma się sporo więcej oleju w głowie.NA PEWNO SOBIE ŚWIETNIE RADZISZ . Ja kochana ciągle biegam i w sumie czasem jestem na to zła bo potem jestem przemęczona co z moim sercem nie jest wskazane

Mikotku ja na działce sadzę truskawki , no i niedługo trzeba wsadzać cebule kwiatowe. W tym roku muszę kupić jakieś koszyczki porządne bo nornice mi zjadły sporo wygryzając dziury w plastiku.

Ja już dzś obrobiona i idę się kąpać i do łózka. Teściowa dziś przyjechała do Tosia. Bedzie z nim do pażdziernika i zaoszczędzimy 700 zł na przedszkolu co w szale zimowych zakupów ubraniowych i oponowych jest cenne

Justa - ciesze sie, ze z Wami lepiej ! Tymek tez wczesniej zjadl winogronka wlasnie bez skroki, ale w sumie pierwsze soczki po 4 misiacu maja juz sok z winogron. Ja balam sie podac aby sie nie zakrztusil, ale pieknie rozgryzal kazdy wniogron

Mikotku - tez musze sie do tesco wybrac, moze cos wyprzedazowego bedzie ;-)ojjj tak zaczyna sie dluzyc niemilosiernie :-( choc pewnie niedlugo za tym zatesknie . Hiihih a to J sie spisuje w domku nie ma co :-D

Minnie - dobrze, ze sie odezwalas i nie dziwiwe sie ze czasu Ci brakuje, bo jak Mikotko dzialasz meznie i preznie wokol domu rowniez !!! Mam nadzieje, ze nocki niedlugo bede juz w calosci przespane. tego zycze z calego serca, bo wiem jak to ciezko . tez mieslismy chyba z 1,5 tygodnia krzykow po nocy, ale jakos przeszlo.

Wisienka - ja tez w to nie wierze, bo wydaje mi sie jakbym dopiero co testy robila :-p ale niech wychodzi bo juz mi ciezko sie robi a jeszcze pare tygodni przed nami . Rozmaiwialm z mama i mowila, ze w Szczecinie od 2 dni non stop pada :sorry2:hihih najwaznijesze, ze zjedliscie :-p

My cos dzis z Tymkiem zmeczeni. Maly nie dospal z rana i pozniej spal 2,5 godzinki i myslalam ze obudzi sie w dobrym humorki i byl przez pol godzinki. Potem marudzenie starszneeee. A ja tez niedospana jakas, zmeczona juz sie szybko robie, wiec co Tymek przysnal na drzemke ja tezsie kladlam. Niech ten wrzesien juz mija :sorry2: Mam nadzieje, ze chorobsko nie bierze tymsonka, pcha lapki, lyzeczke przy jedzeniu w buzke i skubie...moze cos 4 sie ruszaja tam ... nie wiem bo do gory nie da zajrzec

Wsienka mega mocna, mega czarna :-/ :-o ja tulipany sadZilam bez koszyczkow, dały rade ;-) dzisiaj się dowiedziałam,że będzie kopane pod światłowod,także rozkopia całość przed ogrodzeniem :-/ super, że.Teściowa zaopiekuje się Tosiem!

Gosiak.kladz się spać! Teraz zmęczenie Wychodzi przy każdy.zajęciu :-( odpoczywaj i spi,kiedy Tymek spi. Objawy, mam nadzieję,że zębowe!

witam wieczorkiem bo za dnia nie ma czasu wszystko w biegu i tak pewnie będzie cały tydzień az L pojedzie ... dziś dzień już o 7 zaczelismy do 9 prawie w szkole potem kawka sniadanko i do lidla cała rodziną :-D dresy dla Dawida kupione były jeszcze te leginsy po 14,99 wiec jeszcze wziełam granatowe dla Darii 7 par skarpetek dla Darii i dla Dawida i króla na obiad dziś były jeszcze tańsze z 17,99 na 13,99 :sorry2:potem mąż z dziecmi pojechał do domu mnie wysadził mnie na mieście wróciłam na 15 :-p:sorry2: połaziłam po sklepach bez pospiechu wszystko dokładnie obejrzałam oj dawno nie miałam czasu na taką szwendaczkę kupiłam Darii cudne leginsy w motyle piękne są !! :-ppotem szybko obiad i po południu jeszcze poszliśmy na spacerek
u nas było nawet ciepło niby zanosiło się na deszcz ale nie padało dzieci u nas na krótki rękaw chodzą :sorry2:
aa i jest duża szansa że m jednak będzie mógł zjechać po 3 tyg na weekend wiec spoko luz :-)
Minnie ojjj wydatków na szkołę jest od groma :szok: jutro pewnie dostanę listę z kwotami które zaraz trzeba zrobić komitet ubezpieczenie jakieś składki liczę samo to ok 150 zł :baffled: nawet nie liczę ile poszło na książki przybory szkolne i ubrania bo :szok: a mam jedno dziecko szkolne a jak jest w domu kilka dzieci ....
Daria nie ma nawet jednych jeansów takich typowych tylko same leginsy praktycznie i dresy ma leginsy które wyglądają jak jeansy :-pjakoś nie umiem jej ubrać w takie sztywne jeansy ona ciągle w ruchu byłoby jej nie wygodnie na pewno fajnie że piszesz :tak:
Mikoto ale szalejesz z tym rowerem może do Buska dojedziesz nie długo ;-):-) Zosia zazdrośnica hihi masz konkurencję :-DDaria się kiedyś rozpłakała jak wziełam córkę koleżanki na rączki przybiegła z taka miną w podkówkę i wygania tamtą i wspina mi się na kolana :sorry2:dziś jak dzwoniłaś to tak mnie przybiegła z impetem przytulić a ja akurat kucałam po coś że az mnie przewróciła a ona poleciała za mną więc obie leżałyśmy jak placki na podłodze :sorry2:ma takie napady tulenia i to dość mocne :sorry2:
Palin czekam na relację rano jak noc na nowym łóżeczku :tak:a Aro chyba sam ma jakieś humorki ostatnio :-(
ale robicie smaka tymi grzybami na fb uwielbiam grzyby !!

Gosiak
Ty teraz zbieraj siły i śpij kiedy możesz. Potem jak cię opeta instynkt gniazda to na pewno nadrobisz
Mikotku
U nas straszne nornice. Mam nadzieję że robotnicy szybko się uwina i posprzataja po sobie
Teri
Super udane zakupy. Koszty ze szkołą teraz ogromne. Współczuję. My też ubezpieczenia i komitety w przedszkolu i żłobku będziemy płacić

Puki co Mikołaj zasnął ładnie i dalej śpi spokojnie. A co i ważne - bez smoczka!!! Ni licze, ze tak juz będzie zawsze, ale miłe początki :-)

To tyle z dobrych rzeczy. Wieczorem nastąpiła kulminacja kryzysu. Oj było ostro, z mojej strony tez, bo juz nie wytrzymałam i eksplodowałam. Aż "wparowała" Krysia i zrobiło się niebezpiecznie :-( Aro juz kładł Mikiego i usypial, a ja leże i opanowuje brzuch. Juz jest całkiem nieźle, ale juz sama się bałam.

Przepraszam, rano spróbuje nadrobic i napisać więcej. Dobrej nocy :-*

Hej
Dlugo mnie nie bylo :-( ale nie ogarniam i noe mam czasu... W domu jestem ok 16 walne sie na drzemke (jezeli Mloda spi), a potem zabawa z Mloda ogarnianie wszysykiego i szykowanie sie do pracy. Ewentualnie czasem jeszcze wpadnie koleżanka. Od tyg Mloda kladzie sie spac ok 23 :-/ tesciowa za pozno kladzie ja na drzemkę, i spi do 17 albo i później. U nas w sumie ok, Karina gania jak szalona, czworki w dalszym ciagu w natarciu (poza jedna ktora sie juz przebila), gada po swojemu. Tydzien temu naszla kulmonacja z tesciowa i oczywiscie focha strzelila bo moalam inne zdanie niz ona :-/ efekt byl taki, ze moj M stanal po jej stronie, a ja poczulam sie jakbhm miała urodzic i odchowac dziecko przrz rok, zeby pptem ona mogla robic co jej soe zywnie podoba z nie swoim dzieckiem.. w pracy ok, szefowa chce mi dorzucic jakochs obowiązków zwiazanuch z umowami do projektow i fakturami ale co dokoladnie to jeszcze nie wiem. W sumie to nie wiem co mam jeszcze naposac... W sobote chyba pojedziemy na wies na grzyby ale niezbyt mi sie usmiecha jak sobie pomgsle, ze caly dzień spedze z tesciowa, boje sie zw w koncu wybuchne i cos jej powiem. Ppza tym nie bardzo chce zostawiac Mloda w weekend bo to jest jedyny czas kiedy z nia spedzam caly dzien teraz. Chyba, ze oni pojda sobie na grzyby a ja zostane z Mloda w domu. I to na razie by bylo na tyle. Postaram sie Was poczytać. Przepraszam ze tylko o sobie choc noe jwst tego duzo.

Witam się porannie!

Zosia wlasnie je. Wstałam do Niej raz, także jest dobrze. Byłoby lepiej,gdyby słońce nas przywitalo :-/ a w domu aż ciemno :-(

Teri super, że Mąż przyjedzie wcześniej! Ha ha wyobrazilam.sobie te sytuacje :-D super, że udało się dresy kupić. Szwagierka tez była po nie, było stanowczo spokojniej niż z akcją z ubiegłego tygodnia ;-) ale Ci się udało z tym.królikiem :-D czekam na zdjęcie Leginsow :-) szwedaczka wskazana ;-) Zosia,tak jak Daria, dresiara :p ma dwie pary dżinsów i sztruksy, ale są ocieplane, w sam raz na wyjścia w okresie jesienno-zimowym. Do Buska szybciej Madzia z ekipa swoją dojedzie rowerem :p

Wisienka tez mam taką nadzieję. Wyspana? Udanego dnia!

Palin jak noc? Super, że Mikołaj zapomina o smoczku. Nie denerwuj się tak! Sama Widzisz,że zaraz odbija się to na dziecku :-( a Aro niech weźmie się w garść. Tak wygląda życie, zakładamy rodziny z pełną odpowiedzialnością za nią. Obowiązki dzielą się na dwoje! On musi odespac prace, a Ty kiedy odespisz, odpoczniesz? Wkrótce obowiązków przybecie, a dobra dodatkowo się skurczy. Kochana, sil!

Marys dobrze,że piszesz! Rzeczywiście późno chodzi spać :-( a moze przestawić jej drzemke? Teściowe to bardzo wrażliwe istoty :-/ urazić łatwo, zadowolić nie sposób :p w takich momentach doceniam.,że moja w ogóle się nami nie interesuje :p

Gosiak jak noc?

Bona zapomniałam wczoraj zapytać, udało się rozwiązać ten problem w pracy? Misio wstal punktualnie?

Emka jak kciuk? Temperatura w normie?

Kingusia Laura spala spokojnie? Jakie macie plany na dzisiaj?

reklama
witam rankiem
chyba teraz to będzie godzina mojego wpisu ;)
własnie wyprawiłam Dawida do szkoły miałam sie jeszcze kłaść ale jak sie rozruszałam to juz mi się nie chce robie sobie juz kawkę :) na dworze rankiem zimno wiatr wieje i tak buro 15 st Daria z tatusiem jeszcze spia ooo nie mąż idzie chyba na kawkę ;)
Palin kochana nie denerwuj się tak dobrze że Krysia sie uspokoiła niech ten Aro się już opamięta !! w ciązy Cię tak denerwować :wściekła/y: jak noc pospałaś ???
Maryś ojj szkoda że teściowa nie szanuje Twoich zasad w kwestii wychowywania dziecka ja bym chyba nerwowo nie wytrzymała ja mam niewyparzony jęzor i zaraz bym sie kłóciła z nią :-pszkoda że mąż nie stoi po Twojej stronie :no:
Mikoto heh razem pisałyśmy posta :) zdjęcia będą o teściowej święte słowa :)
uciekam bo mężlulo na kawke przyszedł :)

Ostatnia edycja:
Do góry