reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Czerwiec 2013

Witam się w piątek!

Piękna pogoda za oknem, to będzie cudowny dzień! Po pracy wezmę Misia na spacer, a potem przyjeżdżają znajomi, więc popołudnie zleci momentalnie!.
Nocka super, spanko od 20 do 7. W pracy na szczęście już wyszłam na prostą, więc dziś na spokojnie :-D

Skalbka- Kingusia ma rację. Zwróć uwagę na to, czy spacerówka jest montowana w obie strony. Model XQ właśnie taki jest i powiem, że często korzystałam z tej możliwości. Gratulacje kroczków! Teraz to już Natalka zacznie biegać ;-)

Mikotku- dużo sił Ci życzę, zwłaszcza po takiej nocy! Może to faktycznie piątki... Zosi szybko wyszły zęby, więc może faktycznie piątki wychodzą :baffled:

Kingusia- ja też nie wiem, jak to będzie zimą...

Gosiak- to już 34 tydzień! :szok::szok::szok:

Justa- ale Cię mąż pozytywnie zaskoczył! :-)

Miłego dnia Dziewczyny i weekendu, bo pewnie tradycyjnie nie będzie okazji zajrzeć na bb :baffled:

reklama
Skalbka my mamy x landera montowany spacerówka przód i tył. My mamy model Europe

Gosiak Łucja MatkiTrojki ma juz piątki, to dało mi do myślenia :-/

Bona siły się przydadzą, dzień:-*

Pani doktor w ostatniej chwili odwołala dzisiejsze wizyty, zostałam bez zaświadczenia :banghead: może lekarz rodzinny zlituje się i wpisze jeszcze raz te krople :what: :-( zrobilam zakupy w rossmanie i czekam na otwarcie salonu z tel. Mam nadzieje, ze telefon juz do odbioru.

Skalbka - u nas Tymek zostaje w lozeczku, bo z niego potem robi sie tapczanik, chcialam jedynie wywalisc take stare podwojne lozko z malego pokoiku, aby Tymek mial troszke miejsca do zabawy. Cos tam musimy miec, bo nie mamy gdzie polozyc gosci w razie czego. Choc szczerze powiem, ze spodziewamy sie tylko mojej mamy i z checia bym wywalila to lozko. mamy gruby 2-osobowy materac i wiem, ze moja mama nie mialaby nic przeciwko przespaniu na nim paru nocek. ZObaczymy na czym stanie ;-)

Bona - alez milo zapowiada Wam sie popoludnie, i ciesze sie ze w pracy sie uspokoilo. Tak to juz skonczony 34 tydzien...sama jestem w szoku jak to leci. A pamietam jak po wizycie w PL u gin panikowalam aby dotrwac do 30 tyg, tak mnie nastraszyla

Kinia
- Tymus wlasnie zasypia na drzemke, Nelcia wczoraj skopala mnie jak nie wiem, gdy siedzialam na pilce . 2 razy oberwalam tak mocno, ze szybciutko z niej zeszlam :-D

Mikotko
- tak czytalam o tych piatkach, ale jakos strasznie szybko mi sie wydaje. CHoc Zosienka wczesnie zaczela zabkowac, no ale dostrzec czy ida 5 to juz wyzwanie . Z jednej strony fajnie, mielibyscie juz wszystko, ale z drugiej przydalo by sie troche wytchnienia. Zlozylam mamie zamowienie na bluze dla Tymka z biedronki. Mowi ze podejdze w niedziele, bo czasem juz wykladaja wtedy nowy towar :tak: do Lidla na walke nie bede jej wysylac, bo popoludniu i tak juz nie mialaby po co jechac pewnie :-D

Do porodu zostaly nam 42 dni !!! (do terminu) rozpisalam je wczoraj na kartce, przyczepilam do lodowki, jako motywator dla E do dzialania :-D bede skreslac codziennie kazdy dzien :laugh2:

Gosiak nie wiem, naprawdę już nie wiem :-( jejku 42 dni?! Super, że zrobiłas rozpiske ;-)

Czekam u lekarza rodzinnego, trzymajcie kciuki żebym.dostala receptę na te krople :-/

Mam obie recepty! :-D ale znów musiałam wrócić do lekarza, z Tata :-( nie może stanac na nogę, bardzo się martwię, bo noga zaczerwieniona, a mój Tato jest na insulinie :-(

Ostatnia edycja:
witam jednak się wypogodziło i ciepło ale wietrznie

my już po załatwieniach urzedowych Dari spi udka na obiad się pieką do tego warzywka z patelni

Mikoto o jej faktycznie masz zalatany dzień !! zdrówka dla taty oby to nie było nic poważnego :-:)-(wiesz że też myślę że u Zosi mogły 5 ruszyć skoro tak szybko ma już komplet ząbków :eek: daj znać potem co z tata :-(J dziś wraca tak ?

Bona super że wyszłaś na prostą !! piękny dzień dziś nocka taka jak u nas z tym że u nas od 20 do 8 ;-)

Gosia 42 dni :szok: dobrze dobrze niech leci nie moge sie doczekać na Nelę :-ppotem Krysia ach ale sie zrobi maluszkowo znów na fb :sorry::sorry:

jutro u nas znów impreza plenerowa :happy: blisko w centrum parku ma być koziołek matołek i ogólnie dla dzieci impreza już zgadałam wszystkie koleżanki z dziecmi a trochę ich jest ;-)w niedzielę znów dożynki u nas wiec znów impreza dobrze dobrze nie będziemy się nudzić :rofl2: no i moja 30-stka :eek:

Mikotku jak tam tata? Skoro ma cukrzyce to faktycznie niebezpiecznie :-(

Zrobiło się gorąco aż jestem w szoku bo rano nie zapowiadało się na taką pogodę...

Dziękuję Kochane! :-* Tata dostał antybiotyk i w razie gdyby coś się działo,albo bardzo bolalo, skierowane do szpitala, że względu na weekend.

Kingusia u nas tez ciepło,ale wiatr silny :-/

Teri super weekend Wam się zapowiada :-D my może pojedziemy w niedziele na jarmark kielecki. Ale to nic pewnego :-/ J. Będzie wieczorem. A ja nic jeszcze w domu nie ruszyłam :-/

Wlasnie wrocilysmy z zakupow, jeszcze jesteśmy u moich Rodzicow, zakupy przywiozlysmy. Zaraz jedziemy na drzemke.

Usypiamy sie. Barszcz czerwony gotowy. Obiad z głowy,ale teraz obmyslam w co najpierw ręce włożyć :-/ zakupy do rozpakowaniu, pranie do zebrania, prasowanie, kurze??? Mam nadzieje, ze Zosia pospi chociaż godzinę, abym mogła się z tym uporać. A tak w ogóle marze o Kawie :-(

Ostatnia edycja:
Terii - bardzo aktywny weekend Wam sie zapowiada, oby tylko pogoda dopisala. Powiem Ci szczerze, ze ja tez doczekac sie Neli nie moge :-D

Kinia - u nas tezprzewaznie poranki sa mgliste bez slonce, a potem slicznie sie wypogadza. DObrze, bo chociaz spacerki mozna zaliczyc

Mikotku - pewnie juz dawno wszystko zrobilas, ale ja bym zaczela od kawy :-p kurze nie ucieknal :laugh2:

My po spacerku i obiadku, Tymek zasypia. Ja zaraz biore sie za czyszczenie wozka. Juz do podowjnego dzis wszytsko poczyscilam, ale jeszcze Tymka te wszystkie niebieskie wstawki musze poprac. Dobrze, ze drugi czarny mam ;-)
Podjedziemy dzis do sklepu jeszcze kupic bialy silikon, bo trzeba wokol wanny wymienic. Kurcze tak pilnujemy aby tam wilgoci nie bylo, wietrzymy po kapieli czasem az do rana okno otwrate wiec wysycha wszystko, a i tak jakies apskudztwa wylaza po jakims czasie :confused2:

reklama
Gosiaczku poodkladalam wszystko na swoje miejsce, nastawilam pranie, kolejne przygotowałam, zrobilam kawe i miałam wycierać kurze,ale Zosia się wierci. Juz tyle czasu spala spokojnie, a od ubiegłego tygodnia, znow wiercace, krótkie wybudzane drzemki :-( tez musze wymyc x landera :-/ ostatnio tylko stoi i się kurzy, ale znów wejdzie w użycie, jak zacznie się zima. Kochana, jeżeli to Cie pocieszy, to J. Silikon wymienia bardzo często przy brodziku :-/ znow jest zapaskudzony, mimo że często wybieram do sucha :-/ w Lidlu można dostać środek z wybielaczem, do mycia łazienek. Musze go kupić.

Do góry