reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2013

reklama
Hej dziewczyny!dzisiaj od rana buszowałam z mamą po sklepach w poszukiwaniu ciepłego płaszczyka żeby jej wnusi/wnuczkowi ciepło było...ja narazie uważałam to za zbędny wydatek bo mam kurtki i jeden cieńszy płaszczyk ale ona się uparła i cel osiągnęła!!wczoraj pierwszy raz poczułam jak działają hormony :]oglądałam z mężusiem film na polsacie "Przeczucie" na końcu się popłakałam nie tak jak zawsze ale histerycznie ten się śmiał a ja go wyzywałam że jest dupa bo nic nie zrozumiał z tego filmu a on taki piękny był:D dziś z tego się śmieję :D

mama2013 - wczoraj byłam na USG i zarodek ma 0,97cm, tzn. prawie 1cm, też jest mały, wychodzi na to, że ciąża jest o tydzień młodsza, bo od okresu to mam dokładnie dziś 8t3d, a zarodek ma 7t2d. Ale najgorsze jest u mnie to, że pęcherzyk jest u mnie za mały w stosunku do zarodka :( Bo ma tylko niecałe 16mm :/ I lekarze każą czekać, bo nie wiadomo co będzie :( Może się wyrówna, ale nie musi :( A Twój ile ma??

olunia245 - tak mi ginekolożka powiedziała, bo jak byłam 14.11. na USG to mówi, że serduszko bije i powiedziałam, że chce usłyszeć, a ona, że to jest niebezpieczne, że niektórzy lekarze na to pozwalają, ale że ona nie chce ryzykować, że do 10tyg niby lepiej nie słuchać. W czwartek to samo mi powiedzieli. Ale ja sama nie wiem czy to prawda. A może ma to związek akurat z moją ciążą, bo niestety nie jest ona książkowa... :(

Czapelka - też muszę kupić jakiś płaszcz, ale narazie mam jeszcze kurtki zimowe, więc czekam na wyprzedaże :) I ja mam tak, że ryczę na wszystkim co oglądam :p

Ostatnia edycja:
no i wygadałam sobie :( rano się chwaliłam, że super samopoczucie a teraz dość że mnie coś mulic, to jeszcze do tego brzuch dołem tak boli, że łooo. Może sama sobie zawiniłam, bo Tosieńka siadając na krzesełku, przytrzasnęła sobie duży paluszek u nóżki i zaczęła strasznie płakać, a ja mądra mama wzięłam ją na ręce, a to prawie 20 kg :/ Bidusia skórkę z paluszka zdarła, plaster przyklejony, serduszko na stópce namalowane co by się szybciej goiło :p i leży bo boli paluszek, przynajmniej tyle dobrego, że nie biega i nie broi, ale mi jej strasznie żal ... Kurde tyle naplanowałam na dzisiaj, a tu znów wszystko spadnie na Luke :/ aż mi głupio, ale na szczęście jest wyrozumiały i sam znalazł przepis na ciasto, sam chce je zrobić. Placek kubuś - wypieki torty ciasteczka babki rolady placki Mam nadzieję, że mu wyjdzie :p Efekty opiszę pewnie wieczorem :p Idę poleżeć :(

anula - biedna mała, ale dobrze, że nie stało się nic złego

ailatan- ja jeszcze na ostatniej wizycie też miałam taką różnicę- 9dni między OM a USG, ale wygląda na to, że mój maluch nadrabia zaległości, bo w 10dni urósł o 14mm i teraz ma już ponad 2cm :happy: teraz różnica wynosi już tylko 4-5dni i lekarka stwierdziła, że taka różnica to żadna różnica i najpewniej dziecko nadrobi zaległości, po prostu każde rośnie w swoim indywidualnym tempie i nie zawsze wymiary muszą odpowiadać wzorcom :happy: także nie martw się, Twoje maleństwo też na pewno zacznie teraz rosnąć jak na drożdżach, w najgorszym wypadku urodzi się parę dni po terminie :happy:

anula - biedna mała, ale dobrze, że nie stało się nic złego

ailatan- ja jeszcze na ostatniej wizycie też miałam taką różnicę- 9dni między OM a USG, ale wygląda na to, że mój maluch nadrabia zaległości, bo w 10dni urósł o 14mm i teraz ma już ponad 2cm :happy: teraz różnica wynosi już tylko 4-5dni i lekarka stwierdziła, że taka różnica to żadna różnica i najpewniej dziecko nadrobi zaległości, po prostu każde rośnie w swoim indywidualnym tempie i nie zawsze wymiary muszą odpowiadać wzorcom :happy: także nie martw się, Twoje maleństwo też na pewno zacznie teraz rosnąć jak na drożdżach, w najgorszym wypadku urodzi się parę dni po terminie :happy:

No to super u Ciebie! U mnie w tydzień urósł prawie dwukrotnie, z 5mm na prawie 1cm. Ale bardziej mnie martwi ten mały pęcherzyk :(

Dzień dobry. Ailatan duphaston brałam od połowy 7 tygodnia ( z powodu krwiaka ) , czyli przez około miesiąc . odstawiłam i narazie nic niepokojącego nie obserwuję.
Robaczek trzymam mocno &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& i czekam na dobre wieści .
Ja też słyszałam serduszko maluszka w 7 i 9 tygodniu. I nic w internecie na temat szkodliwości nie znalazłam. I mam nadzieje , że to nie jest szkodliwe .
Dziś robię sobie dzień leniwca :).
Anula placek kubuś wygląda bardzo apetycznie :-p

Ostatnia edycja:
Dzieki dziewczyny za kciuki.
Wrocilam i wszystko wporzadku. Przejde zaraz na kompa, wszystko opisze i wrzuce fotki - mam nawet w 3d !!! Z nich najbardziej ucieszyl sie mlody bo wkoncu wyraznie zobaczyl dzidziusia i jego domek. Do tego dostalam nawet plyte. Kolejne takie szczegolowe za dwa miesiace. Mlodziezy moja mala jest o tydzien starsza i termin mam nie na 13 a na 7 i teraz mam nie 11 a 12 tydzien ale nie wiem czy zmieniac na suwaczku..

Pytalyscie ile kaw mozna pic dziennie - max dwie slabe jak cisnienie niskie. Mi sie wiecznie spac chce ale na kawe nie mam ochoty. Przed ciaza pilamco najmniej 4 dziennie i to takie bardzo konkretne bo kocham kawe.
Wczoraj mialam kolejna zachcianke - kapuste kiszona. Mezus sie zmartwil bo mu te moje smaki nie wroza coreczki.
Chcialam wczoraj tez ogladac king konga ale.... zasnelam nim sie rozpoczal :-)
Dzis tez mam ochote popatrzec na final mam talent mam nadzieje ze dzis nie usne tak wczesnie :-) .

reklama
Do góry