reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2013

witam sie z rana dziewczyny mam dylemat 3 dni temu przestałam brac antybiotyk a wczoraj wieczorem strasznie bolał mnie pęcherz dziś jeszcze gorzej boli strasznie sikam co chwile po troszku zostało mi jeszcze pare tabletek tego antybiot a tam pisze że on działa tez na zapalenie pęcherza jak myślicie mogę go znów zacząć brać ?

Nie wiem czy parę tabletek pomoże , ja chyba skonsultowała bym się z lekarzem. Współczuję bólu pęcherza, nienawidzę tego :-( Pij dużo, dobra jest żurawina taka w płynie jest w aptece... <tulę>

reklama
Hej dziewczynki, nadrabiałam wczorajszy wieczór 40 minut !!!! książek nie muszę czytać wystarczy forum :-D:-D

Pisałyście o mężach, tak, zgadzam się z Natis - po latach też bardziej siebie cenimy i są lepsze relacje. Z roku na rok z moim S się lepiej dogadujemy. tzn zawsze byliśmy udanym małżeństwem i się wspieraliśmy ale mogę też powiedzieć, że miłość jak wino. Jesteśmy też 14 lat ze sobą i mamy ostatnie lata bardzo udane ( odpukać ). Oby tak dalej i nawet lepiej !

Widzę, że miałyście udane Mikołajki. My po pracy pojechaliśmy do rodzinki. Młody niestety nawet nie rozpakowała swojego lego i nie ułożył - zrobi to dopiero dziś wieczorem bo poszedł do kolegi na urodziny i dop. wieczorem go odbieram.
No ale rodzince zrobiliśmy Mikołajki i powiedzieliśmy o moim stanie :) O jaka była radość i niedowierzanie !!!! Jak miło, że wszyscy tak bardzo się ucieszyli, zupełnie wszyscy !
Wróciliśmy wieczorem - chyba za dużo miałam latania i brzusio bolał :(
Od poniedziałku "urlop". W końcu zabiorę się za porządki bo aż wstyd :zawstydzona/y:

Teri może zadzwoń do lekarza, trochę strach zawsze antybiotyk brać na własną rękę, zwłaszcza, ze antybiotyk powinno się brać całą serię a nie kilka tabletek.

Nisanka - mam po 30 jest tu sporo - to piękny wiek :) ( jeszcze niedawno bałam się trzydziestki :-) )

Korba, fajny ten globus. Bardzo lubię takie zabawki, które również przy okazji zabawy uczą. A pomysł Twojej Mamy z Mikołajem rewelacyjny !!

Palindromea, cieszę się, że dziś lepiej z samopoczuciem.

Natis jak brzucho ? Boli jeszcze ? Mam nadzieję, że już nie !!! Ty straszysz ludzi, a kciuki trzymam za Ciebie tak, że palce już bolą więc powinno w końcu już się unormować i być dobrze !

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny. Ale u nas śniegu. Jak się pozbieram to spadamy na dworek :) Wstałam dzisiaj rano spuchnięta :/ Może to od niewyspania i czuje sie lekko podziębiona? Cisnienie bardzo dobre 120/65, musze się obserwować.
Teri na wlasną reke nie brałabym antybiotyku.
Korba prezent fajny :) A pomysł twojej mamy rewelacyjny.
Ide coś porobić a mam dzisiaj lenia.

Dziewczyny, ale miałam noc, pierwsze mała wstała o 11 maż ja zabrał, położyli się o 1 a później znów o 5 i niespałała do 7 (oczywiście z tatą), wstała przed 9, dla niej to naprawdę dziwne bo już od małego potrafiła przesypiać całe noce, zdarzały sie małe epizody ale rzadko, ale po tej historii z aftą i ząbkiem w miejscu afty nauczyła wstawać sie w środku nocy, mam nadzieje ze jej tak nie zostanie, mąz się martwi, bo jutro musi zostać na noc w pracy a ja w nocy jestem pół przytomna.
Dziś wizyta, ale to dopiero po południu, nawet nie moge sprzątać bo maz śpi a mała dokazuje...... jestem taką małą pedantką przed ciążą miałam wszytko posprzątane, teraz zmieniło sie o 180 stopni bo w każdym pokoju łącznie z kuchnią są zabawki i nie ma sensy tego sprzątać bo mała kursuje i musi mieć wszędzie cos do zabawy.
Teri- ja tez skonsultowała bym to z lekarzem, par tabletek może nie wystarczyć, ja osobiście bolu pecherza nie miałam, ale siostra i bratowa cierpią wiec wiem że jest strazny

DzikaBez moze Mała wstaje własnie przez ten zabek? Może jej dokucza?
Moja mała od początku nie przesypia całych nocek :( Na palcach jednej reki moge policzyc ile razy przespała całą noc :/
Ja też lubie jak jest czysto w domu. Tyle że ja mam ten problem że ciężko jest mi się zebrać zeby posprzatac :D ale jak już wstane to robie :p

mama wikusi- mi teraz też jest ciężko się zabrać bo nie wiem do czego rece pierwsze włozyć, a to raczej nie przez ząbki czy złe sny bo wtedy była marudna albo przestraszona, a w sumie ten czwarty zabek juz jest a teraz ma mine jak by chciała powiedzieć "mamo ja juz sie wyspałam idziemy sie bawić?"

Tak piszecie dziewczyny o sprzątaniu , jak też mam dzisiaj takiego lenia , że masakra. Muszę okna umyć , ale dzisiaj nic z tego bo mróz. Tak dziwnie dzisiaj się czuję,brzuszek pobolewa, głowa boli, chciałam się na chwilkę położyć i już prawie zasypiałam a tu kurier dzwoni ( zamówiłam ten perfum dla mojego S, już nie pamiętam która z Was poleciła mi tą firmę, ale jeszcze raz dziękuje---szybko , sprawnie--rewelacja) , no i jak już zleciałam na dół to usiadłam do forum :) Czy ja się dzisiaj wezmę za robotę :angry:

mama wikusi- mi teraz też jest ciężko się zabrać bo nie wiem do czego rece pierwsze włozyć, a to raczej nie przez ząbki czy złe sny bo wtedy była marudna albo przestraszona, a w sumie ten czwarty zabek juz jest a teraz ma mine jak by chciała powiedzieć "mamo ja juz sie wyspałam idziemy sie bawić?"
Pamiętam, że młody w tym wieku też tak miewał - stawał w łóżeczku i nie wykazywał ochoty do spania :) Przeszło mu to :) Teraz to ma problem by wstać :D:D:D:D
Wtedy też się martwiłam, że mu to zostanie - nie zostało. Szybko pokochał spanie i jak może to śpi do 10 -11 !

Cześć dziewczyny. Witam nowe mamy-zdrowej spokojnej ciąży życzę.
Nie odzywałam się bo jakos tak w domu mniej czasu pomimo choroby.
Lepiej się czuję jeśli chodzi o przeziębienie, ale ogólnie nie mam siły.
Mam jeszcze nastepny tydzień zwolnienia, więc po odpoczywam.
Teri, ja bym nie brała antybiotyku, kup sobie żurawinowe tabletki- Urinal.
Ja je brałam w obu ciążach za pozwoleniem lekarza,
Miłego dnia, pozdrawiam.

reklama
Jesu dziewczyny, ale produkujecie... dobrze, że od dziś L4 to będę na bieżąco:)))

Ines spóźnione ale szczere WSZYSTKIEGO NAJ NAJ NAJ :))))

Xez super masz ekipę w pracy!!! :) fajny pomysł

Palindromea widzę, że Twój A.to taki uparciuch jak mój Piękny i lubi strzelać fochy... mam nadzieje, Kochana, że dzisiaj już lepiej!!!

Korba mnie za to rozpiera dziś energia... ale wole nic nie robić... tydzień chociaż poleżę jak DR kazała a później wezmę się za sprzątanie... jutro zmuszę Pięknego żeby umył mi 2 pozostałe okna... :p

Kurde nie mam pomysłów w tym roku na prezenty świąteczne... Pięknemu kupię chyba spodnie do biegania, a rodzicom kupię bony do Silesi... kupią sobie co będą chcieli... i kiedy będą chcieli. Mój brat najbardziej pewnie ucieszy się z kasy więc przy tym pozostanę:)) to mój plan awaryjny... chyba, że przez te 2 tyg siedzenia w domu na coś innego wpadnę:)

Ok idę się ogarnąć bo dzisiaj trochę pospałam.. przez ostatni rok nie zdarzyło mi się wstać tak późno:))))

Do góry