reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2013

fioletowa lecz to swoje oko... masakra jakas :no: wspolczuje.
teri super ze schodzi :-D

Jejku dlaczego na dziewczynki sa takie sliczne ubranka.... :angry: Juz sie pogodzilam z drugim synkem ale jakis niedosyt pozostaje. Nosz cholerka.

reklama
Cześć dziewczyny!!! Czy czujecie już ruchy dziecka bo ja nic...nie mogę sie doczekać..Byłam dzisiaj w Ikei pooogladałam łóżeczka ale jakieś kiepskie maja wiec kubie w standardowym sklepie, bedzie taniej i porządniej

uuuuu fioletowa to cie mały łobuziak załatwił na cacy kuruj sie bidulko szybciutko :-(

wysypka czy co tam to było już prawie cała zeszła :tak:

ja dzisiaj spię z synkiem bo męża rozłożyło na dobre goraczka 39 wziął aspirynę i poci się niemiłosiernie więc żeby mnie nie zalać potem i nie zarazić wygoniłam go spać do młodego a młody ze mną .. to penie noc i tak nie przespana będzie bo ten to ma adhd nawet w nocy i rzuca sie po łóżku kopie cuda wianki robi w nocy ehhh ale wole to niż chorego męża i sąsiedzi cos hałasują chyba jakaś imprezka kiedyś tak imprezowali do 4 rano już miałam iść do nich cały czas słyszę starego dziadka jak mamrocze po pijaku i mi się od razu mój teść przypomina wrrr:angry:

kari no fakt na dziewczynki sa strasznie słodkie te ubranka takie cukiereczki ale te chłopięce też maja swój urok zwłaszcza te niemowlęce wszystkie są mega słodkie ;-)

miłej spokojnej nocki wszystkim

agacia spokojnie juz tu dziewczyny kiedyś pisały że do 20 tyg to norma i każda inaczej zaczyna czuć ja czuje juz co dziennie ale to druga ciąża

Ostatnia edycja:
Kari wirm ze bardzo chcialas miec dziewczynke, ale dwoch chlopakow tez fajnie :) pomysl sobie tak , ze i tak mamy duzo szczescia majac w sobie taki cud, niektorzy by Ci zazdroscili dwojki chlopczykow. A dla chlopcow tez sa fajne ciuszki np ostatnio widzialam takie malutkie szerokie jeansy ze sciagaczami :)

holerka strasznie sie boje bo czułam ruchy-leciutko ale wyraźnie potem czułam je jakby z tyłu a teraz sama nie jestem pewna czy to ruchy czy nie a wcześniej były takie ze czułam i byłam prwna;(
ide dalej beczeć-lekaża mam 15 usg 5chyba;(

Pauluś no to super, że możesz już wstawać i synka gratuluje :tak:

fioletowa kuruj się kochana i wracaj do nas jak najszybciej:tak:

teri dobrze, że wysypka już schodzi. Ja też dzisiaj brałam syrop na zaparcia ale tylko jedną dawkę i więcej nie zamierzam. Kupiłam otręby, kiwi, jabłka, gruszki, śliwki suszone, cytrynę i będę walczyć

jku dlaczego na dziewczynki sa takie sliczne ubranka.... :angry: Juz sie pogodzilam z drugim synkem ale jakis niedosyt pozostaje. Nosz cholerka.
Kari mam to samo - dziś chodziłam po sklepie i tu sukieneczki, tu bluzeczki, tam balerinki dla dziewczynek zatrzęsienie....a ja w końcu wygrzebałam bodziak "I'm a lovely boy" :)

O masakra, ile tu się działo? 1,5 godziny zeszło mi przeczytywanie wszystkiego.
Chore i kontuzjowane - wracajcie do zdrowia.
Wygrzebujące się z choróbsk i alergii - cieszę się z Wami. I oby już odeszło paskudztwo na dobre.
Katka, a Ty od tej 2 nie śpisz? Ja też miałam pobudkę - znów trzęsawki z zimna. A tylko ramię miałam odkryte i wychłodzone, a telepało mną całą. Już nie czekałam aż się rozgrzeję, tylko od razu pobudka Ara i niech mnie otula (ten to kaloryferek, a spał praktycznie bez kołdry). Kurde nie wiem od czego to. U moich rodziców ciepło, aż nawet trochę za ciepło, ja zawsze wolałam nieco chłodniejsze klimaty. Ostatni raz mnie tak brało z końcem listopada/początkiem grudnia, potem długo już był spokój (praktycznie o tym zapomniałam). A tu znowu. Maluch musiał się też wystraszyć, bo tak buszował potem. Aż mi się płakać chciało. Najgorzej, że nie wiem od czego - nie jestem chora, nawet podziębiona, żadnego kataru, gorączki choćby nieznacznej, nawet kichnięcia. U nas to ostatnio było tak gorąco, ze na samych gaciach spałam, bo w koszuli się pociłam, a teraz to :-( Dobrze, że we wtorek wizyta u mojej gin...

Cześć Kobietki!

Moi wybyli z samego rana na narty, a potem na basen. Wrócą pewnie wieczorem. Mam nadzieję, że droga będzie spokojna. Natalka była tak podekscytowana, że spać nie mogła w nocy - tak się cieszyła na wyjazd. Nie wiem czy bardziej na narty czy na basen, bo pakowała się wczoraj cały dzień - nawet płetwy i maskę do nurkowania spakowała :-D.
Smuciła się tylko, że 'mamusia sama zostaje z rodzeństwem' - chyba 100 razy to powtórzyła po czym przyniosła mi do sypialni pół kuchni - gdybym miała na coś jednak ochotę - i pół swojego pokoju - pluszaki, żeby mi towarzyszyły, żeby mi nie było smutno...
W takich chwilach moja córcia jest po prostu do zacałowania :-).

FIOLETOWA - biduleczko, mam nadzieję, że szybko się wyleczysz..

TERI - jak się cieszę, że u Ciebie już dobrze. Ależ się wczoraj martwiłam o Ciebie!!! Nie pisałam już wieczorem, bo nie miałam weny, ale ciągle sprawdzałam wiadomości od Ciebie.

KATKA, KARI - z tymi ciuszkami to chyba zawsze tak jest, że podoba nam się bardziej to czego nie kupujemy. Ja mam dziewczynkę w domu, ale zachwycają mnie chłopięce ciuszki, a dla niej nie umiem niczego znaleźć :-). W ogóle będąc z nią w ciąży do 8 m-ca miała być chłopakiem, więc potem dopiero mieliśmy problem.

MAMATRÓJKI - nie martw się ruchami, napewno wszystko jest w porządku. Moje dzieciątko jest 2 tygodnie większe a też są dni, gdy go w ogóle nie czuję i zaczynam panikować. Do wczoraj wieczora 3 dni prawie się nie ruszał - coś tam czułam, ale tak jak piszesz wątpiłam po czasie czy to dziecko czy nie - bardzo delikatne i słabiutkie ruchy [wcześniej byłu zdecydowanie mocniejsze]. Dzisiaj rano troszkę pobrykał, więc się uspokoiłam. Poczekaj, Twój maluszek też się zaraz obudzi i obróci.

Ostatnia edycja:
reklama
Witam się porannie
Fioletowa współczuje bólu oka... Ja noszę okulary i mam na tyle dobrze że zawsze amortyzowały takie ''wypadki''
Mama trójki czułam Małą wyraźnie a później na pół dnia nic... a jak zaczęła kopać to okazało się że zmieniła pozycję... Jak leżała na boczku tak teraz jest chyba w pozycji siedzącej.... wali mnie nogami tam na dole... mam wrażenie czasami że chce wyjść :p
Wczoraj kupiłam pajacyka na 0-3.... wiem niby że to dziewucha a kupiłam białe bo ''a gdyby jednak chłopak''?? Dziwna jestem :eek:

Do góry