reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Czerwiec 2013

A to dlatego, ze ja nie śpię w ciągu dnia :-) A czasem mam ochotę straszną i oczy same się zamykają.
Dziewczyny zapomniałam zapytać, czy Wy słyszałyście o tym, że kobieta w ciąży nie powinna siedzieć z załozoną nogą na nogę???????????????????? :szok: Bo sa złe przepływy czy coś???? Tak położna mojej kumpeli powiedziała. A ja to praktycznie cały czas tak siedzę upsss
Tak jak już napisała MamaWiki, krążenie jest gorsze. I wogóle tak sie nie powinno siedzieć, ani w ciąży ani bez ciąży. Przyznam się bez bicia, że zdarzy mi się tak uśiąść. Natomiast może powodować też żylaki ! Najlepiej to siedzieć z nogami wyżej - ja pod biurko postawiłam sobie taborecik :)

:-) Ja to jestem kawosz masakryczny. Ale boję się przesadzić teraz , więc jedna słaba kawka dziennie musi mi wystarczyć.
Która mam jeszcze ochote na kawkę?
Moje pszczoły juz wstały, więc zostawiam Wam ekspres

JA też to kawosz jestem gigant i zaraz sobie zaparzam kawusie bo śniadanko już zjadłam :)

Cieszę się Korba, że lepiej się czujecie - chyba teraz przeszło na mnie :( Będę walczyć i się nie dam.

Natis NIE cieszę się, że masz biały śluz :) By nie zapeszyć :)

Oki muszę popracować bo S się wkurza, że od rana nic jeszcze nie zrobiłam :)

reklama
Dmuchawiec - musi byc dobrze !! może egzaminator przychylnym okiem spojrzy na ciężarną :p Jak ja zdawałam to w krk od razu zdawały właśnie ciężarne, księża i zakonnice :p pewnie mięli super umiejętności, ale właśnie tak to wyglądało :)

Właśnie sobie uświadomiłam że mi 19 tydz stuknął :D

Anula - tylko problem w tym, ze po mnie to średnio jeszcze widać tą ciążę. A już na pewno musiałabym zdjąć kurtkę, żeby egzaminator dojrzał brzuszek:sorry: no i wypinać ile wlezie:laugh2:

Dziewczyny leżące, Natis, Paulunia, trzymam za Was kciuki, żeby było lżej, żeby tak się nie dłużyło i w ogóle, żebysz wszystko było dobrze!!! Ja jestem na pełnym chodzie, i chyba trochę przesadzam, za co mój mąż bardzo mnie gani.. ale teraz wyjechał na 5 dni w delegację i ja sama codziennie rano odśnieżam sama podjazd i schody, wiem że on by mnie za to ochrzanił, powiedziałby - a niech śnieg leży, jakoś się wyjedzie. I dziś faktycznie aż się sama na siebie trochę wkurzyłam, bo nie znam umiaru.. a przecież dzidzia najważniejsza. Teraz odpukać wszystko dobrze, ale odśnieżanie to ciężka praca i chyba nie dla ciężarnej. Muszę dać sobie na wstrzymanie.

Ja jutro wizyta u gina, a w przyszły wtorek USG.. już nie mogę się doczekać :)

Korba, z tym trwadnieniem to do pewnego stopnia podobno całkiem normale, choć świadczy często o zmęczeniu, przez co mięśnie się spinają, stąd częściej zdarza się to wieczorkiem. Jak bardzo stwardnieje to lepiej odpuścić wszystko, poleżeć, odsapnąć. Ale i tak popytaj jeszcze swojego gina o to, pewnie u każdej jest trochę inaczej..

Ja z zasypianiem problemów nie mam ale sen mam lekki i te głupie, męczące sny.. uff..

Anula - tylko problem w tym, ze po mnie to średnio jeszcze widać tą ciążę. A już na pewno musiałabym zdjąć kurtkę, żeby egzaminator dojrzał brzuszek:sorry: no i wypinać ile wlezie:laugh2:

Dmuchawiec, to upewnij się, że o ciąży wspomnisz!! mnie już dwa mandaty obniżono z tego względu :p Zresztą dwa pierwsze w życiu.. nie wiem co za szczęście mnie ostatnio się chyta.. a bynajmniej nie jeżdżę jak wariat, wręcz przeciwnie :-D

Dziewczyny leżące, Natis, Paulunia, trzymam za Was kciuki, żeby było lżej, żeby tak się nie dłużyło i w ogóle, żebysz wszystko było dobrze!!! Ja jestem na pełnym chodzie, i chyba trochę przesadzam, za co mój mąż bardzo mnie gani.. ale teraz wyjechał na 5 dni w delegację i ja sama codziennie rano odśnieżam sama podjazd i schody, wiem że on by mnie za to ochrzanił, powiedziałby - a niech śnieg leży, jakoś się wyjedzie. I dziś faktycznie aż się sama na siebie trochę wkurzyłam, bo nie znam umiaru.. a przecież dzidzia najważniejsza. Teraz odpukać wszystko dobrze, ale odśnieżanie to ciężka praca i chyba nie dla ciężarnej. Muszę dać sobie na wstrzymanie.

Ja jutro wizyta u gina, a w przyszły wtorek USG.. już nie mogę się doczekać :)

Korba, z tym trwadnieniem to do pewnego stopnia podobno całkiem normale, choć świadczy często o zmęczeniu, przez co mięśnie się spinają, stąd częściej zdarza się to wieczorkiem. Jak bardzo stwardnieje to lepiej odpuścić wszystko, poleżeć, odsapnąć. Ale i tak popytaj jeszcze swojego gina o to, pewnie u każdej jest trochę inaczej..

Ja z zasypianiem problemów nie mam ale sen mam lekki i te głupie, męczące sny.. uff..

Też mi się wydaję, że gorzej jest jak się narobię , albo denerwuję , ale powiem mu niech sprawdzi wszystko żebym mogła być w miarę spokojna:tak:

To jutro za Ciebie kochana będziemy kciuki zaciskać:tak:

Najadłam się za dużo ciastek i tak mi bulgocze w brzuchu, że masakra :-)

Siedzę i szukam jakiś noclegów w górach (Karpacz, Zieleniec itp.) może któraś z Was ma jakieś fajne namiary??? ;-)

Karpacz, tel. 75 761 98 21 kwatery prywatne, w samym centrum/ przy głównej ulicy - nie byłam od dwóch lat. Ludzie przemili, pyszne śniadanka. Mam nadzieje, że nic się nie zmieniło

Aniakanusia- wszyscy prawie mi radzą, żeby wspomnieć o ciąży, a ja chyba jakaś nie teges jestem bo mi po prostu głupio ciążą się zasłaniać:sorry: i chyba po prostu tak nei umiem. Ale jak będzie okazją to może wtrącę coś:tak:

reklama
dmuchawiec - jakby mi coś nie wyszło to bym powiedziała, że to stres bo cała rodzina czeka na wieści a do tego w tej ciąży jestem jakaś roztrzepana troszkę :sorry: tak niby między wierszami ;-)

Do góry