reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwone plamki u niemowlaka

monitkaz

Fanka BB :)
Miasto
Ok Wrocław
Dziewczyny mam pytanie. Moja 10-miesieczna córeczka obudziła się z dziwnymi symetrycznymi plamkami na rączce
Co to może być? Myślałam, że może od komara, ale zwatpilam
20200805_183221.jpg

reklama
Rozwiązanie
A można z dziećmi wychodzić czy siedzi się w domu? Chodzi mi o wychodzenie do rodziny (nie ma tam dzieci). Bo jedni mówią tak, a drudzy inaczej. Nie żebym chodziła i pragnęła:-p przeciwnie
Jeśli to faktycznie byłaby ospa, to póki ostatnia krosta nie zmieni się w strupek to dziecko zaraża. Inne wirusówki też pewnie zarażają. A czy dorosły się zarazi to trudno przewidzieć [emoji1745]
reklama
Dzień dobry, czy komuś udało sis ustalić powód tej wysypki? U nas na początku były płaskie po 1,5tyg wypukłe, na jednej rączce, 3 na twarzy i pojedyncze na ciele. Byliśmy u lekarza, ospa wykluczona ale bez rozpoznania…

Podpinam sie. Moze ktoś pomoże póki nie pójdziemy do lekarza...

Załączniki

• 20250705_114005.jpg
    20250705_114005.jpg
    1,1 MB · Wyświetleń: 44
  • 20250705_112552.jpg
    20250705_112552.jpg
    1,3 MB · Wyświetleń: 45
Podpinam sie. Moze ktoś pomoże póki nie pójdziemy do lekarza...
Moze komar? Jeżeli nie zwieksza się ich ilośc to ja bym specjalnie do lekarza nie szla.

Moj syn ostatnio miał trzy kropki na jednej ręce, przy okazji szczepienia lekarka powiedziala, że wygląda jak mięczak zakaźny, ale nie pojawiło się ich więcej, więc nie wdrazaliśmy leczenia.

Tez tak myslalam bo latały po sypialni. Właśnie zauważyłam dzisiaj, ze jest ich wiecej. Nie ma tragedii bo jakieś 4 czy 5 krostek ma, ale nie schodzi to. Na dłoni juz ma parę dni, ale myślałam ze nie schodzi bo pakuje ręce do buzi non stop. Chyba, ze go cos pogryzło wczoraj bo spaliśmy na hamaku na zewnątrz 🤔 myślisz, zeby zostawić czy dać mu fenistil mam taki w kropelkach?

Myślisz ze bym sie nie zaraziła? Ja za dzieciaka nie przechodziłam. A w sumie nikt nie potrafi mi powiedziec czy bylam zaszczepiona czy po prostu nie przeszlam. To bardziej takie czerwone plamy

Tez tak myslalam bo latały po sypialni. Właśnie zauważyłam dzisiaj, ze jest ich wiecej. Nie ma tragedii bo jakieś 4 czy 5 krostek ma, ale nie schodzi to. Na dłoni juz ma parę dni, ale myślałam ze nie schodzi bo pakuje ręce do buzi non stop. Chyba, ze go cos pogryzło wczoraj bo spaliśmy na hamaku na zewnątrz 🤔 myślisz, zeby zostawić czy dać mu fenistil mam taki w kropelkach?

No ale to więcej czy 4-5 krostek?:)
U mojego syna się długo trzymały, zeszły dopiero po 3 tygodniach, ale teraz po miesiącu dalej ma ślady.

Ja bym nic nie dawała, jeżeli nie drapie, to obserwuj i jak będzie znowu więcej to idź do lekarza.

reklama
No ale to więcej czy 4-5 krostek?:)
U mojego syna się długo trzymały, zeszły dopiero po 3 tygodniach, ale teraz po miesiącu dalej ma ślady.

Ja bym nic nie dawała, jeżeli nie drapie, to obserwuj i jak będzie znowu więcej to idź do lekarza.
Aktualnie ma 4-5. Ale wiadomo, ze zaczęło sie od 1 😉 dobra, bede obserwować. W razie czego mamy szczepienie za niecałe 3 tyg to sprawdzimy

Do góry