• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

cześć mamy polki we włoszech

Kosmitka ty sie nie smiej ...wiesz co nasz czeka tutaj

a do tego oprocz parkingu dla dipendenti bedziemy miec dodatkowe parkingi na naszesze balkoniki chodziki itp

image001.jpg

reklama
strega no to niezle pojechalam z ta babcia ;-)
jak pomysle, to u nas z kolei wszyscy raczej szybcy z dziecmi byli ;-) i babcia i moi rodzice, no i sie zgralismy ;-) moja mama ma 51, meza o ile dobrze pamietam 54, a nasze babcie tak wlasnie jakos 75 z kawalkiem, te ktore zyja...

my w naszej pracy to zadnych regulacji nie mamy, ani urlopow, ani zwolnien, ani emerytury ;-) z jednej strony to fajne, bo jak ktos jest chory to pisze maila, ze bedzie pracowal z domu albo chorowal ;-) i juz... ale oczywiscie z drugiej strony kazdy pracuje na wlasny rachunek i jak nie ma wynikow to jest kiepsko

anika a moze mu wieksza dawke mozesz dac, bo u juz duzy chlopak :-) a jak juz wszystko wykorzystalas, to kapiel nie zaszkodzi, w wodzie o temp. 1-2 stopnie nizszej niz temp. ciala, albo zimne oklady, moze chociaz dotrwasz do momentu, az bedziesz mogla podac kolejna dawke

strega,niezla fotka,ja to w ogole nie mam szans na emeryture..
czy przedluza czy przukroca czas,to mmnie i tak nie tyczy,w polsce mam 6 miesiecy a tu chyba 4 lata ,mniej wiecej skadek...
kosmitka,wlasnie tak jak piszesz ,fajnie z jednej strony bo nikt ci nic nie moze powiedziec,no ale z drugiej strony...probuje dzwonic do dentysty aby spytac sie co mam robic z jutrzejsza wizyta ,ale caly czas zajete

Witajcie dziewczyny!
Jesli pozwolicie, to i ja sie przylacze do Waszej grupy :)
Od piatku Was czytam, ale 129stron to strasznie duuuuzo, aktualnie jestem na 111stronie i juz zdecydowalam sie napisac, bowiem co prawda Wy mnie jeszcze nie znacie, ja zas czuje sie, jakbym Was znala od dawna :)
Juz biegne na watek przedstawmy sie, ale moze w telegraficznym skrocie napisze tez tu :)
Zamieszkuje Sycylie, wiem wiem, to juz prawie nie Wlochy ;) Ja tez sie czuje tu jak w zupelnie innym kraju no ale coz, taki los...
Mezatka, od dwoch lat, od 6lat mieszkam we Wloszech a od 9lat jestem w zwiazku z moim mezem.
Aktualnie jestem w 11tygodniu ciazy, co pewnie widac po suwaczku. Widac na nim pewnie, iz nie sa to nasze pierwsze starania, ale coz, wczesniej nie bylo nam dane.
Teraz, odpukac, wszystko idzie dobrze i wierzymy, ze bedzie tylko lepiej.
Nie wiem, co jeszcze napisac... poza tym, ze bardzo sie ciesze, ze znalazlam tam mila grupe dziewczyn :)
No to biegne wpisac sie w watku przywitan :)
Witaj kochana i gratuluje fasolki!! Suwaczkow niestety nie widac wcale ;-) wiec dobrze ze napisalas :laugh2: Zostan z nami, coby nam razniej bylo, bo biedne wszystkie na obczyznie i czy centrum, poczatek, czy koniec wloch, to zawsze we wloszech dane ci siedziec :-D
Dziewczyny ale mi mloda daje popalic, kupa zrobiona, baki popuszczane, najedzona, przebrana a i tak spac nie chce. Od wczoraj tak mi dokucza.. No zwariowac mozna slowo daje :szok:
Strega dobre foto :-D

witaj ivi,po dluzszym czasie...
szkoda mi ciebie,jeszcze troche i najgorsze minie,
pierwsze miesiace sa bardzo ciezkie,a zwlaszcza z pierwszym dzieckiem,
ja suwaczki sicilpol widze..

sicilpol ja tez Cie witam, a jeszcze szczegolniej jako mame z brzuszkiem :-) przegapilam Twoj post, niezla masz lekture ;-) trzymam kciuki za zdrowa dzidzie :-)

strega foto niezle :-D, ale nie no, ja to zamierzam nadazac za postepem ;-) mam nadzieje, ze moje chlopaki nie dadza mi zginac ;-)

ivi badz dzielna! kiedys bedzie lepiej, nie bedziesz mogla jej z kolei dobudzic ;-)

witaj ivi,po dluzszym czasie...
szkoda mi ciebie,jeszcze troche i najgorsze minie,
pierwsze miesiace sa bardzo ciezkie,a zwlaszcza z pierwszym dzieckiem,
ja suwaczki sicilpol widze..
Pisalam bodajze wczoraj lub przedwczoraj, ale wskakuje na chwilke doslownie, bo mala rozdarta wieczne :-( Dziekuje za pocieche.
Kosmitko mam nadzieje ze minie jak najszybciej, bo nie wiem jak dlugo dam rade, trace juz nerwy powolutku..

Oj dziewczatka ale sie chorobowo zrobilo, wsrod malych i duzych:crazy:! Mam nadzieje, ze nasze forumowe dzieciatka wracaja do zdrowia, Strega, Anika jak wasze chlopaczki??? trzymam kciuki mocno, mocno i wiele zdrowka zycze dla Matika i Ale!!!!Anika a ty jak?? minelo?? powiem ci, ze ta twoja pediatra to niezla malpa:wściekła/y:, ale doktorzy tacy juz sa, ja to jestem moze i uprzedzona, ale mam swoje powody!!!Dodzwonilas sie w koncu do dentysty, powodzenia;-).
Ja dzisiaj z kolei cale dopoludnie spedzilam w kolejce do lekarza rodzinnego bo skierowania na badania i wizyty dla mojego P., zazwyczaj zalatwiam to szybko, jest sekretarka, drukuje recepty, doktorka podpisuje e via, dzisiaj nie bylo sekr:rofl2:, wiec sie naczekalam. Najgorsze sa te wszystkie staruszki co oni tylko cisnienie sobie chca zmierzyc, i wchodza bez kolejki, a potem wysiaduja godzinami w gabinecie i opowiadaja o wszystkich swoich problemach:wściekła/y:!!!
Witam Sicilpol, teraz to juz jestesmy prawie wszedzie, brakuje Sardynii;-), rozsialo nas rowno po tej pieknej italii. Chol....ja tu stukam na kompie i fasolka mi sie przypalila :-p.
Anika dzisiaj nasz ulubiony Fiorello:-), mam nadzieje, ze Ale czuje sie lepiej i choc na chwilke bedziesz mogla zerknac.

reklama
witam sie i ja wieczorowa pora.witaj sicilpol wsrod nas.
faktycznie ,rozwialo nas po tej italii.a ja dzisiaj wrocilam z pracy,tak dla odmiany z bolem plecow.cos mi wlazlo pod lopatki i nie chce puscic,boli cale popoludnie.moje przeziebienie powoli mnie opuszcza i obylo sie bez antybiotykow:-) cale szczescie.a teraz znikam szykowax kolacje.
milego wieczoru wszystkim:-):-):-):-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry