Witajcie
Sicilpol jesli chodzi o pas to ja osobiscie nie uzywalam, uzywalam natomiast pas poporodowy, ktory zalecali mi zalozyc zaraz po porodzie, ale nie mialam glowy do takich spraw w szpitalu, kto by myslal o zalozeniu czegokolwiek na siebie podczas gdy nawet pizama draznila

. Zalozylam dopiero po powrocie do domu ale brzuszek i tak pozostal, trzeba sie nagimnastykowac by go stracic;-). Przy pierwszym dziecku czaruja nas wszystkim czym sie da, i oczywiscie neomamme wpadamy w sidla komercji. Ja pamietam tez mnostwo rzeczy w tym okresie kupowalam w oviesse, u nas nadal jest reparto dla ciezarnych, i w prenatal. Teraz wydaje mi sie,ze macie niesamowity wybor wszedzie, 6 lat temu mialam wrazenie, ze nic nie bylo w sklepach

Jesli chodzi o kremy na rozstepy to ja nie wierze w te wszelkie bajery, uwazam ze rozstepy tak jak cellulite to kwestia genetyczna, albo ktos ma sklonnosci, albo nie, mozna ujedrnic skrore odpowiednimi cwiczeniami gimn, ale kremami...non lo so. Ja stosowalam tylko oliwke johnson zeby nawilzyc skore i balsam nivea, od lat, ciagle to samo na zmiane.
Ptynia trzymam za Maciusia i za ciebie, dziewczyno nie wpadaj w dol pracy, bo nie warto, poodwiedzaj wszelkie hotele, kampingi, agriturismi itp, zostawiaj CV, masz ten plus ze mieszkasz w terenie turystycznym, wiec nie zalamuj sie tylko, szukaj, wypytuj sama, musisz sama dreptac, wiem ze nie jest latwo, bo czasy sa jakie sa, ale zobaczysz ze cos znajdziesz, trzymam kciuki;-)
Czas wziac sia za obiadek, dzisiaj rosolek