• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

cześć mamy polki we włoszech

My juz w koncu w domciu, obiadek za nami, maly spi, maz poszedl sie przewietrzyc ;-)a ja koncze zabawe z dekorowaniem swiatecznym mieszkanka....jak ja to lubie, uwielbiam te wszystkie drobiazgi swiateczne, moze troche kiczowate, ale co tam, raz do roku taka atmosfera:-).
Anika masz i moje poparcie na moderatora:tak:.

reklama
witam dziewczeta...dziekuje za wasze glosy,ale ja naprawde nie mam pojecia jak to sie robi,o co w tym wszystkim chodzi,jak mi zyta pomoze a przede wszystkim nauczy, to mozemy razem sprobowac,ale ja do niedawna nie wiedzialam jak sie wysyla wp...hahha..
dzzis bylam na shopping-u,zostawilam dzieciatka z papi i ucieklam z domu na cale popoludnie,kupilam sobie kozaki,2 pary spodni i 2 swetry dlugie,dzis wszystko mi sie podobalo,zazwyczaj nic, a dzis zaskoczona bylam sama soba...
jutro zakupy,papi jeszcze w domu,ale w sobote musi niestety isc do pracy na pare godzin,wiec jutro popoludniu znowu zwieje z domu...
u nas caly czas piekna pogoda,dzis nawet odkurzylam okulary przeciwsloneczne bo nie dalam rady kierowac tak swiecilo..
w sobote jak dzieci beda zdrowe wybieramy sie w odwiedziny do mojej kolezanki polki do torino,ale sie zawsze nagadamy,poplotkujemy,mezowie mecze ogladaja,dzieci sie bawia)..
mamy zamiar takze odwiedzic inna polke jak czasu starczy,jedziemy do niej zazwyczaj popoludniu a wracamy w nocy,nawet jezeli nie jest do niej daleko tylko 20 km ale nam zawsze malo czasu,wiec podczas plotkowania gotujemy razem kolacje..itp
a o scieciu wlosow nie zapomnialam ee,caly czas mam to na mysli,wstawie sobie zeba i zaraz potem scinam wlosy...po diecie juz jestem ,wiec czas na wlosy...
opiszcie sie dziewczynki jak macie ochote ,jak wygladacie,bo jestem ciekawa,moge wam powiedziec jak wyobrazam sobie kosmitke i jak wyobrazalam sobie eve,a wiec kosmitka w krotkich ciemnych wlosach,s<zczupla,sredniego wzrostu,eve zas wyobrazalam sobie szczupla,wysoka w ciemnych dlugich wlosach...
ja wam sie moge juz teraz opisac..
176 cm ,65 kg,blondynka ,jeszcze dlugie wlosy,szczupla,prawie zawsze w spodniach,zazwyczaj na spotrowo ubrana..
ide poszperac troche w necie a potem spac...notte dziewczeta

anika- super pomysl! A moze bysmy sie postaraly o taki watek zamkniety, gdzie moglybysmy wrzucic nasze fotki?

a tak w ogole dzien dobry wszystkim!
wstalam wlasine przed chwila i szlag mnie trafia, mieszkamy w tzn centro storico i niestety tutaj, nadal kroluja butle gazowe zamiast metanu pociagnietego do domu... tragedja :( nie wiem, czy tak jest w innych miastach? tutaj to nagminne, troche dalej od nas maja metan, do nas nie doszlo... i tak nie dosc ze nasze zycie opiera sie na butli, to takze ogrzewanie... rok temu zglosilismy pismo do urzedu miasta, zebralismy 11podpisow rodzin kolo nas, by miast nas podlaczylo i cisza... przedwczoraj maz polecial do urzedu i okazala sie, ze nasza praktyka nietknieta!
Na szczescie moj maz jest mistrzem dialogu (ja bym od razu rozniosla ten urzad) i od slowa do slowa, od znajomosci do znajomosci obiecali, ze w ciagu 4miesiecy nas podlacza (tu zauwazylam, ze nawet osoby podlaczone, maja butle gazowe w domu..jakby nie dotarlo do nich..no ale to na marginesie)
Mam naprawde nadzieje, ze to zrobia, bowiem poki co ogrzewamy malo, a i tak jedna butla 52euro konczy nam sie w tydzien... :baffled:
Jednym slowem tragedja... Wszystko to jest mocno nienormalne, gaz mamy jakies 15metrow od nas, jakbysmy chcieli sie podlaczyc sami, to kosz bylby jakies 7tysiecy euro za kucie itd... a potem osoby od nas mialby prawo sie przypaczyc za 200euro.. gdzie tu sens.

No wiec siedze sobie nabuzowana, tak od rana :wściekła/y:, bowiem w nocy butla pewnie sie znow skonczyla i w domku zimno :wściekła/y:
Powiem wam, ze ja wychowalam sie na piecach kaflowych, moi rodzice nadal ich uzywaja (na prad, ale cieplo to samo) i stwierdzam, ze nie ma nic piekniejszego niz taki piec, ktory sie ladnie nagrzeje i potem oddaje cieplo przez godziny...

Uff no to sie wygadalam :)

Co do zakupow, to bylam w h&m i nic nie maja dla powiekszajacych sie bab... wszystko brzydkie... gdzie kupowalyscie ciuchy ciazowe? Ja jeansy kupilam w prenatalu, ale takie seeee sa :dry:
Benneton?

sil,dobry pomysl z watkiem je jestem za...
ale tu powraca discorso moderarore,administrator..itp,tak mi sie wydaje..
zyta ty sie znasz na tych sparwach..jak to wyglada?
sil,podejzewam ze takich miejsc z butla gazowa jest jeszcze wiele,w tym roku w czerwcu wynajelam mieszkanie nad morzem w 5 terre,i tam tez byla butla,ale wcale nie bylo to centro storico,centrum miasta,supermarkety,sklepu z odzieza za 500 eu a my mieszkanie na gorze z butla,ok na wakacjach moze to nic takiego strasznego,ale miec to na codzien,jak piszesz moze byc troszeczke uciazliwe

to teraz na mnie w oddawaniu glosu na moderatora(kazda otrzymuje odemnie glos...;-):tak:)
a tak na powaznie oddaje glos dla:
Anika73(najdluzej we Wloszech,osoba starajaca sie podtrzymywac ten watek)
Strega(najwiecej postow,wiekszy staz na bb)
a ogolnie to chyba nie ma co sie bac tego moderatorstwa,jak juz wczesniej pisala sicilpol
sicilpol pisze:
ale my takie nieklopotliwe
sicilpol pisze:
ale my tu takie porzadne
yes2.gif
wszyscy poprostu jestesmy,bedziemy mysle w razie czego pomagac moderatorowi...;-)a jesli nawet cos wyjdzie nie tak(w co watpie),czy bedzie sie np.zle czul wybrany moderator w swojej roli to zawsze mozna oddac funkcje komus innemu;-)

dziewczyny ja sie moge nawet zgodzic, ale pod warunkiem jak bedziemy we 2,,bo ja nawet zdjec nie potrafie wstawic a wy mi o moderatorze piszecie,musze miec kogos do pomocy..
ja moj glos na 2 osobe oddaje na
ZYTA..poniewaz to ona nie raz wspominala juz o tym,pisze do administrtorow,dowiaduje sie itp,,teraz kolej na was

Ostatnia edycja:
nie wiem,czy moga byc dwa moderatory na tak malym watku...
a ja jade do Polski na swieta i nie wiem na ile,wiec forum zostaloby bez moderatora(a rodzice nie maja internetu:no:tzn.mama chce tylko chyba czeka na nasz przyjazd...wiec...)
Anika73 metoda prob i bledow nauczysz sie,a nawet jako moderator cos nie bedziesz wiedziala,zawsze mozesz sie zapytac,ktoras z nas napewno pomorze...,a chcemy mysle taka osobe,ktora bedzie obiektywna i wprowadzala porzadek na watku,jakby cos sie dzialo...a ja mam nadzieje,ze bedzie nas poprostu tu przybywac,a nie ubywac:no:
sicilpol pisze:
anika- super pomysl! A moze bysmy sie postaraly o taki watek zamkniety, gdzie moglybysmy wrzucic nasze fotki?
bardzo dobry pomysl...
jak bysmy nazwali ten watek?kto go zalozy?

no ale czekamy jeszcze na wszystkie,coby sie wypowiedzialy...

zyta ja nie wiem nic na ten temat,nie mam pojecia jak sie zaklada watki itp...
a przeciez mozemy zajac sie tym po swietach,jak wrocisz ,jest czas...
a jezeli chodzi i zdjecia to mozemy wstawic je na nasz profil i w ustawieniach zaznaczyc ze do zdjec maja dostep tylko znajomi,no oczywiscie najpierw musimy sie pozapraszac do znajomych..
ja juz zaczelam

reklama
czesc Dziewczyny, a my dzis pojechalismy do pracy, a tu budynek zamkniety, ja nie moge, zadnego maila, zadnego info, to tylko we Wloszech takie numery moga odchodzic ;-) zeby wycieczka do centrum nie poszla na marne to odwiedzilismy sklep polski i mamy zapasy na swieta :-) tyle, ze dzis to juz za duzo nie popracujemy :-(

sicilpol wspolczuje z tym ogrzewaniem, moi rodzice nie maja przed domem normalnej drogi (konczy sie jakies 3 metry przed nimi), bo sie juz od kilkunastu lat miasto z gmina nie moga dogadac kto to powienien zrobic ;-)

z ubraniami ciazowymi to ja Ci niestety nie bardzo pomoge, ja mialam w swoim zyciu dwie pary spodni ciazowych i dwie bluzki typowo ciazowe ;-) dla mnie te ubrania ciazowe sa za ogromne, we wszystkim sie topie, dekolty to normalnie takie, ze pol cyckow na wierzchu ;-) dlatego kupuje zwykle bluzki, swetry tyle, ze wybieram dluzsze...
a spodnie ciazowe kupowalam w jakims malym sklepie w Wawie, jedne mi sie ostaly, nawet je przezornie przywiozlam do Rzymu, drugich bede dopiero szukac, na razie jeszcze chodze w zwyklych dzinsach, ale cos czuje, ze to ostatnie dni ;-)
jak mi cos wpadnie w oczy dam znac!

anika dobrze sobie mnie wyobrazasz, mi pomysl watku zamknietego ze zdjeciami sie podoba
jest tez alternatywa,
my np. mamy album ze zdjeciami na picasaweb.google.com, prywatny, to znaczy wchodzi sie po linku, wtedy moglybysmy sobie na priva wyslac link, ale nie wiem czy to prostsze rozwiazanie ;-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry