anika- super pomysl! A moze bysmy sie postaraly o taki watek zamkniety, gdzie moglybysmy wrzucic nasze fotki?
a tak w ogole dzien dobry wszystkim!
wstalam wlasine przed chwila i szlag mnie trafia, mieszkamy w tzn centro storico i niestety tutaj, nadal kroluja butle gazowe zamiast metanu pociagnietego do domu... tragedja

nie wiem, czy tak jest w innych miastach? tutaj to nagminne, troche dalej od nas maja metan, do nas nie doszlo... i tak nie dosc ze nasze zycie opiera sie na butli, to takze ogrzewanie... rok temu zglosilismy pismo do urzedu miasta, zebralismy 11podpisow rodzin kolo nas, by miast nas podlaczylo i cisza... przedwczoraj maz polecial do urzedu i okazala sie, ze nasza praktyka nietknieta!
Na szczescie moj maz jest mistrzem dialogu (ja bym od razu rozniosla ten urzad) i od slowa do slowa, od znajomosci do znajomosci obiecali, ze w ciagu 4miesiecy nas podlacza (tu zauwazylam, ze nawet osoby podlaczone, maja butle gazowe w domu..jakby nie dotarlo do nich..no ale to na marginesie)
Mam naprawde nadzieje, ze to zrobia, bowiem poki co ogrzewamy malo, a i tak jedna butla 52euro konczy nam sie w tydzien...

Jednym slowem tragedja... Wszystko to jest mocno nienormalne, gaz mamy jakies 15metrow od nas, jakbysmy chcieli sie podlaczyc sami, to kosz bylby jakies 7tysiecy euro za kucie itd... a potem osoby od nas mialby prawo sie przypaczyc za 200euro.. gdzie tu sens.
No wiec siedze sobie nabuzowana, tak od rana

, bowiem w nocy butla pewnie sie znow skonczyla i w domku zimno

Powiem wam, ze ja wychowalam sie na piecach kaflowych, moi rodzice nadal ich uzywaja (na prad, ale cieplo to samo) i stwierdzam, ze nie ma nic piekniejszego niz taki piec, ktory sie ladnie nagrzeje i potem oddaje cieplo przez godziny...
Uff no to sie wygadalam
Co do zakupow, to bylam w h&m i nic nie maja dla powiekszajacych sie bab... wszystko brzydkie... gdzie kupowalyscie ciuchy ciazowe? Ja jeansy kupilam w prenatalu, ale takie seeee sa

Benneton?