• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

cześć mamy polki we włoszech

reklama
hej dziewczyny ...oj mialam troche nadrabiania..tzn rzucilam tak szybkosciowo okiem.... Dzisaj rano bylismy na zwiadach w roznych hieper marketach budowlanych....Ja mialam wlne w pracy bo ponetw...moj V nie mial poumawianych spotkan wiec Mateusz do zloba a my na zwiady. Zaliczyslimy tylko Broco i pare sklepow z l meblami lazienkowymi i o 11.30 telefon ze zloba ..Mati ma 38.5 noooooooooooo
W zlobku obiadu nie chcial jest...w domu talam mu troche meka z kaszka i zaaplikowalam nurofen.... zasnal ...rozpalony....tak dziwnie ciezej oddyhc a znowu sie slini strasznie i lekko wali mu z buzi...wiec opcje sa dwie ...albo to zebiska....te francowate 5tki...albo zebiska i jakas infekcja gardla... no nic zobaczymy jak sie obudzi...Oczywiscie weekend ...no ale w razie czego podskoczymy znim jutro do ambulatorium sobotniego.
Myslalam,ze do swiat dociagnie a ty znowu pare dni zlobka i znowu cos....az mi sie doechciewa wszystkiego

A widziala,ze zastanawiacie sie nad moderatorem.... jesli chodzi o moja osobe..to ja dziewczyny jestme mega nieregularna ...w domu nie mma czasu na neta...no chyba ze w takich chwilach jak teraz. Pisze tylko z pracy a wiadomo jak jstw pracy raz nudy raz ...nawet na siku nie mma czasu wyskoczyc. do tego przeprowadzka w niebawem wiec pewnie ebdziemy chwilowo bez internetu ...bo wypowiemy jednego dostawce i jak sie zorientujemy jak z copertura w nowym meiszkaniu to wynierzemy jakiegos dostawce. Takze moja kandydatura nie ejst najlepsza niestety

no ale dodam zw tez jestem za Anika i Zyta.... a co o zamknietego watku ..to my mamy taka grupe na mojowkach 2010 i calkiem dobrze sie sprawuje...jest watek glowny a tez kazda ma swoj gdzie wrzuca fotki

sicilpol gdzie jestes?odezwij sie,mam nadzieje,ze nie marzniesz?wspolczuje takiego ogrzewania,butla:szok:
my kiedys mieszkalismy na takim odludziu,tylko dwie rodziny no moze trzy ale gaz mielismy...+kominek
teraz tez ogrzewanie gazowe(co sie wiaze,z wyzszymi rachunkami,wiadomo)no i kominek-wlasnie sobie napalilam i cieplusio jest...;-)
a co do ubran ciazowych to tez mialam dwie pary spodni,bluzki dwie+od meza jakies koszulki;-)a moja ciaza kaczyla sie w lipcu,wiec upal byl niesamowity,wiec spodenki i koszulka;-)nie wiem ale we Wloszech jakos tak malo mozna spotkac sklepow z ubraniami ciazowymi:szok:a moze mi sie wydaje:-p
Anika73 pisze:
a jezeli chodzi i zdjecia to mozemy wstawic je na nasz profil i w ustawieniach zaznaczyc ze do zdjec maja dostep tylko znajomi,no oczywiscie najpierw musimy sie pozapraszac do znajomych..
ja juz zaczelam
dobry pomysl...;-):tak:
Strega zyczymy zdrowka dla Mateusz,oj chlopak musi sie nacierpiec...:-(

hm,a co sie dotyczy wygladu to jakas naszla mnie zmiana,chyba tez cos zrobie z wlosami jak bede w Polsce,mam taka swoja fryzjerke:tak:a teraz mam takie za ramiona(sama sobie scinam,tj.cieniuje;-):-p)kolor od blad ciemnego(moje)do czarnego(farbowane)teraz mogano romato dorato

a co do moderatora,to dziewczyny jak chcecie...ja sie zgodze jak wiekszosc z was,wiec...podejmujmy decyzje,napiszemy do administratora i bedziemy mialy to za soba...;-)

u nas cos wieje,ufff troche mi kominek zadymil:wściekła/y:

Ja tak ptrzelotem z placzka na reku, ja z ciuchami robilam tak - spodnie i sukienki - h&m, c&a, bluzki gdzie sie dalo, prenatal ma wstretne ciuchy, wiec nawet nie zagladalam, no i jakos przechodzilam. Kupilam duzo legginsow i tunik tez, a na sam koniec to spodnie dresowe i heja :-D

Witajcie popoludniowa pora!
skasowal sie mi post:wściekła/y:!!! ale sie rozpisalyscie dziewczynki!
Ja tez sie dalam dzisiaj szalowi zakupow:-), mojP poszedl ze znajomymi znowu zbierac oliwki, a my z malym na shopping. W koncu udalo mi sie kupic piumino, ale sie naszukalam, bo ja to wybredna jestem jak ch...:zawstydzona/y:. Sicilpol wlasnie dzisiaj rzucil mi sie w oko kacik premaman w H&M, u nas jest ladnie zaopatrzony, pozostaje ci jeszcze prenatal i ja jeszcze polecam tezenis, ma fajna luzna linie, legginsy, bluzki, sweterki, ja uwielbiam ten sklep osobiscie. Mam nadzieje,ze nie marzniesz, pociesz sie w naszych stronach tez butle sa w uzyciu, ja uzywam tylko do kuchni, do gotowania, ale ta duza butla (place 32 €) starcza mi na jakies trzy miesiace, czasami i wiecej, twoje 50 € troche mnie szoknelo:szok:. My mamy praktycznie cale mieszkanie na prad, w tym takze ogrzewanie, zamontowalismy clime na cieplo i zimno i jest super. Troche nas to kosztowalo, bo urzadzenia sa drogie ale warto bylo. Jak kiedys kupimy to mieszkanko(a taka mam nadzieje) to chcialabym przerobic kominek ten zwykly na termocammino, super sprawa, troche roboty, ale warto....no ale to odlegle plany.
Anika pomysl ze znajomymi i fotkami ok, jestem za, w zasadzie to trafilas :-D, no poza kolorem wlosow, bo sa blond taki pomieszany, choc ostatnio ciut przyciemnione...skracanie w zamiarach....

na temat ciuchow ciazowych to sie nie wypowiem bo nie wiem gdzie sie kupuje.jesli chodzi o moderatora to tez jestem za anika i zyta.we dwie bedzie razniej i latwiej stawiac czola problemom(miejmy nadzieje ze ich nie bedzie):tak:.widzialam na mojej poczcie kilka zaprosen od was dziewczyny i je przyjelam,dzieki.pozniej powysylam i ja jak skoncze ubierac choinke bo pisze do was z doskoku a w miedzy czasie popijam sobie spumante dolce.jesli macie ochote to zapraszam na spumante i panettone

Ostatnia edycja:
Dziewczny, przepraszam, ze tak duzo halasu narobilam z rana a potem zniknelam ;)

dziekuje za wskazanie sklepow, no wlasnie tez tak myslalam ze w tym h&m cos nie tak, bowiem na stronce niemieckiej, gdzie jest sklep online- tyle fajnych rzeczy jest :(
chyba jak przyjdzie czas, to poprosze rodzicow by cos mi kupili w polsce- poki co mam jeansy i legginsy- w swetrach sie mieszcze, ale to poczatek i pod poncho sie ukrywam ;)

jesli chodzi o moderatorow: zyta i anika :) tez jestem za :)
o watek ze zdjeciami, to mozemy sobie stworzyc grupe (zakladka grupa- jest obok zakladki FORUM) taka na zaproszenia, wtedy bedzie ona dostepna tylko dla nas, co wy na to?
proponuje, by zalozyla to przyszla moderatorka, wtedy on tam bedzie miec wladze, gdy cos nabroimy ;)
1 .dam linka dla ulatwienia:
https://www.babyboom.pl/forum/group.php?do=create
to link do utworzenia nowej grupy :)
2. nalezy wpisac nazwe grupy (moze byc obojetnie jaka, np taka jak tu), kategorie (lokalna moze byc) i opis (obojetnie co)
3. Klika sie na "zaloz" i to tyle, system jeszcze prosi o ikonke, ale mozna to pominac
4. po zakonczeniu, system przechodzi do stronki grupy, gdzie moderator moze zalozyc watki (dyskusje) :) w naszym przypadku chcemy watek zdjeciowy hihih, no ale potem mozemy sobie dodawac jaki chcemy.
5. Nam wystarczy, ze moderator poda nam linka tej strony grupy, bedzie to w takiej mniej wiecej formie:
https://www.babyboom.pl/forum/groups/costamcostam.html
wtedy bedziemy mogly wyslac prosby do moderatora by nas zaakceptowal tam :)
co wy na to?
w grupie glupio sie troche dodaje zdjecia do watku, ale kazda grupa ma cos na rodzaj swojego albumu- to moze tam cos powrzucamy?

kosmitka- no tak to jest, torche boli, bowiem niektore rzeczy dla mnie normalne, ze przedtem o nich nie myslalam, tu staja sie duzym problemem, torche sie czlowiek przyzwyczail do jednak malo zawodnej mentalnosci polskiej, ze tu czasem sie czuje jakbym obuchem dostala...obuusznie ;) i to tak ze wszystkim, z czym mam stycznosc, ASL, uszkodzony internet, naprawdy w domu- albo sami nie wiedza jak cos dziala, albo kaza czekac w nieskonczonosc... tylko w pracy mi sie to podoba, nie ma deadline'ow ;) na wszystko jest czaaaas hihih :)

agatka- lyknij i zamnie troche spumante- jejku, ja dzis mialam taka ochote na wanne i kieliszek wina....ehhh
u nas tez juz choinka stoi ubrana
nasza jest taka typowa, pstrokata polska :) nie lubie za bardzo jak tutaj je stylizuja, wtedy taka zimna jest...

strega
- biedy Mati :( wyobrazam sobie jak Wy, a przede wszystkim on nie lubi tego okresu, bowiem wiaze sie to dla niego tylko z chorubskami, ktore co moment sie go ucziepiaja :(

eve- tu ta butla duza, tez 32euro kosztuje, czasem troche mniej, a te co my mamy sa jeszcze wieksze, 50kg, niby takie specjalne do ogrzewania hmmm, dlatego tak boli, kurcze 50euro w tydzien a w domu nie zeby cieplo bylo.
Tez wlasnie czekamy, az nam zamontuja klimatyzacje, bo to zawsze taniej, a ten gaz to bedziemy uzywac sporadycznie, czekajac az nas podlacza- rozboj w bialy dzien :baffled:

Ostatnia edycja:
reklama
strega oj, biedny Mateuszek, duzo zdrowka!

anika ogladalismy dzis zdjecia z ostatniego USG i zidentyfikowalismy siusiaka u naszej dzidzi, znalezlismy niemal identyczne zdjecie w necie, juz raczej nie ma watpliwosci - bedzie Aleks :-) ... chociaz wlasnie w miedzyczasie doczytalam, ze dziewczynki na tym etapie tez maja siusiaka, ale pod innym katem ;-) hehe, dobre, nasz niby pasuje do chlopca, ale juz rozumiem skad sie biora pomylki ;-)

ja, jakby co w moim profilu wrzucilam link do naszego albumu na picasa, powinien byc widoczny dla przyjaciol :-) i mam nadzieje, ze tylko przyjaciol ;-) jak bedzie grupa to oczywiscie tez tam moge cos wrzucic...

pozdrawiam :-)

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry