• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

cześć mamy polki we włoszech

reklama
Ja dodam od siebie ze kupilismy trio LIVING z CHICCO i jestem mega zadowolona, ale ja nie biegam, wiec nie moge powiedziec jak nadaje sie do biegania.. Natomiast jest megaskladalne i miesci sie w kazdym bagazniku, wizualnie mi sie osobiscie baaardzo podobalo i miedzy innymi dlatego go kupilam, ma baze pod ovetto do samochocu, a spacerowke mozna obracac zarowno w strone drogi jak i w strone mamy, raczke mozna zrobic laczona lub rozdzielona na dwie i obracaja sie jak tylko sobie zazycze, budka gondolki ma z tylu rozuwany suwak i siatke, zeby w upalne dni moc udostepnic przeplyw powietrza bez wpuszczania slonca, ma jeszcze kilka fajnych funkcji, ale juz sie rozpisywac nie bede. Mi podpasowal bardzo, ale wiadomo ze kazdy ma inne wymogi: jak cos to daje linka ;-) Chicco > Prodotti Chicco > Chiccopedia > Chicco Trio Living

o kurcze...przegapilam ...ale jak to sie mowi lepiej pozno niz wcale...Wszystkiego najlepszego dla Alessandro!!!!

brr ale zimno u mnie ...0 stopni ale dosc sucho bo nie trzeba bylo skrobac od zewnatzr szyb...zatow w srdku mi zamrzly heheh..bo wczoraj podgrzewalam wnetzra auta i sie para skroplila i zamarzla wie po obskrobaniu czuje sie jakbym zaliczyla juz pierwsza sniezyce :-))))

mielgo dnia mamuski!!!!

Ja w rpacy do 12 apozniej zmiana szychty...tzn ide podmeinic Valentino ...bo Mateusz w domu.
stwierdzilismy,ze jest jak gobaka i chlonie wszystko...nadla oslabiony po tezech kuracjach antybiotykowych ..wiec zostanie w domu ...co najwyzej w pt pojdzimey na merende swiateczne do zlobka
A w sonote leci do Krakowa ...juppiiii

Czesc Dziewczyny, ja tez sie witam i uciekam do pracy, bede powoli nadrabiac zaleglosci weekendowe, znow mielismy problem z netem... na poczatek spoznione zyczenia dla Ale: Wszystkiego Najlepszego!!! :-)

witajce! :)
tu tez zimno, pada deszcz, wczoraj przyjechalismy do domu, gdzie nie blyo grzane od piatku i myslalam ze zeby z zimna strace.. ale dzis juz lepiej, nie laze, leze :tak:
korci, ale wytrzymam:tak: :tak:
nie ma to jak w domku.

Nie udalo nam sie dojechac wczoraj do lidla i nie mam tyle kapusty by zrobic bigos buuu
My mamy lidl 25km stad, wiec teraz nie wiem co zrobic :no:

Dziewczyny, znacie inny market, sklep, gdzie mieliby kapuche? Te w puszkach duzych typu krauti?
U nas kiedys bywala w jednym z marketow wloskich, ale mala puszczeka za 3euro chyba, a mi chodzi o duza puche :tak:

Milego poniedzialku Wam zycze!

sicilpol u nas w SMA jest polska kapusta kiszona w litrowych sloikach (chyba one sa litrowe, te duze tradycyjne ;-)), firmy KRAKUS, nie wiem czy dobra, jeszcze nie probowalismy... mamy na razie zapas ze sklepu polskiego, tez nie smakuje jak kapustka moich rodzicow, ale jak sie nie ma co sie lubi...,

ja juz w weekend zrobilam biogosik, mniamusny, wyszedl mi wielki garnek, dobrych kilka dni bedziemy jesc :-)
a w sobote, zachecona moim sukcesem z ruskimi;-), zabieram sie do pierogow z kapusta i grzybami, mam nadzieje, ze te ruskie to nie bylo szczescie poczatkujacego ;-) i z kapusta tez wyjda, moj maz zaczyna na mnie dziwnie patrzec, tak sie rozkrecilam ostatnio z tym gotowaniem ;-)
planuje tez salatke warzywna, moze pare uszek do barszczyku tez uda sie ulepic :-)
a powiedzcie mi czy tu mozna kupic przyprawe do piernikow? a jak tak to jak sie nazywa?

@kosmitka pisze:
znow mielismy problem z netem...
@kosmitka nie wiem jak jest u was,ale ja nieraz musze dwa razy wlaczyc i wylaczyc laptop zebym miala internet...
@kosmitka pisze:
a w sobote, zachecona moim sukcesem z ruskimi
wink2.gif
, zabieram sie do pierogow z kapusta i grzybami, mam nadzieje, ze te ruskie to nie bylo szczescie poczatkujacego
wink2.gif
i z kapusta tez wyjda,
ja watpilam,ze wyjda mi pierogi z kapusta...a co sie okazalo,nawet lepiej mi wyszly niz pierogi ruskie;-)wiec moze i u ciebie tak bedzie?powodzenia:tak:
oczywiscie ja poprosze o przepis na bigosik...
sicilpol hm ja zawsze kupuje kapuste w lidlu,nawet jest smaczna i place 0,70...:szok:za puszke:-pa innego sklepu gdzie bys mogla znajsc kapuche nie znam:no::-(moze meza jednak popros to pojedzie i kupi w lidlu?no chyba ci nie odmowi;-)
strega pewnie juz w domku...:-)

oj dzisiaj zimno,snieg w gorach:rofl2:
asienka1980 pewnie juz wyjechala...:tak:milej podrozy...:tak:
Ptynia napewno cos z mama szykuja dobrego na wigilie;-)
Anika73 jak po urodzinach?
Ivi1 co u coreczki,ile juz wazy?
Luczka jak ucho?
Eve916 a wy kiedy do Polski wyjezdzacie?
agatka13 jak samopoczucie?

ide dokacze obiad gotowac i zaczynam sie pakowac a wyjazd mamy w czwartek;-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
witam sie w ten zimny dzsionek,brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
sil,jesli chodzi o kapuste kiszona to maja w puszkach w CONAD,kraut chyba sie nazywa jesli sie nie myle i kosztuje u mnie 0,94 euro.ja chyba tez sobie ugotuje kapusty z grzybami na swieta ale tylko dla mnie bo moj nie lubi.no wlasnie ja tez powtarzam pytanie:CZY WE WLOSZECH MOZNA DOSTAC PRZYPRAWE DO PIERNIKA??????? mam ochote na niego juz dluzszy czas.a na bank zrobie makowe na swieta bo mam jeszcze dwa opakowania maku.
a moje samopoczucie kiepskie zyta.ja co uwielbiam mozzarella teraz smakuje mi jak guma arabska i nie moge na nia patrzec:crazy:.a powiem jeszcze ze mozzarella mam te dobra,bo przywieziona z sarno a nie kupcza w markecie,no i piersi jakos tak dziwnie bola..............
TU GDZIE MIESZKAM W NOCY PADAL SNIEG.rano jak poszlismy na merkato to ci ktorzy mieszkaja lekko w gorach zjechali z 15 centymertami sniegu na dachach.

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny, dziekuje Wam, to dzisiaj wyciagne mojego do Conad, bo Sma to chyba tu nie mamy :(
Lidl dalek ehhh...
Przyprawy piernikowej nie ma chyba jako tako, ale dziewczyny, zróbcie sobie same takowa :tak:
Nawet lepsza niz kupna!

• 50 g kory cynamonu
  • 20 g suszonego imbiru
  • 15 g goździków, całych
  • 15 g wyłuskanych ziaren kardamonu
  • 10 g gałki muszkatołowej
  • 10 g ziela angielskiego
  • 10 g czarnego pieprzu
  • 5 g ziarenek anyżu wyłuskanych z gwiazdek (niekoniecznie, nie wszystkim smakuje)
Na 1 kg mąki przeciętnie należy dawać około 3 - 4 łyżek przyprawy, w zależności od upodobań. Mozna dodac mniej pieprzu, by nie byla taka ostra

Wrzucacie w blender i heja :tak: (albo mlynek do kawy- dla wytrwałych- mozdziez)

przepis nie jest moj, ale sprawdzony :tak:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry