• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

cześć mamy polki we włoszech

dziekuje sil za przepis na przyprawe.jutro pojde po skladniki bo dzisiaj to mam lenia,chyba ze kolezanka mnie wyciagnie bo cos mowila ze chcialaby isc do coop-u po zakupy a nie ma karty a ja tak.zobaczymy.
ja wlasnie wyrzycilam do smieci cala miske salaty:crazy:,normalnie smierdziala mi i bralo mnie na wymioty:crazy::crazy:.a tak ja zawwze lubilam:insalata mista,jajka na twardo,ogoreczki konserwowe,simental,majonez i keczup i to wszysto poszlo wekkkk:crazy::crazy::crazy::crazy: w kubel.ale za to tartufo to moglabym caly dzien jesc:-).

reklama
hhi Agatka :)
A ja dzis narkotyzowalam sie zapachem farszu na pierogi hihih
Zrobilam z mojej kapuchy i grzybkow mamy, zapach nieziemski, ale nie mozna jesc, bo jest tego tak akurat :tak:
Musze tylko ukryc przed mezem bo to straszny zarlok :eek:

Czesc i czolem...

zyta z uchem nie najlepiej tzn nie boli ale ciagle jest zapchane:crazy: dziekuje ze pytasz.
agatka dla mnie Twoje samopoczucie swiadczy tylko o jednym ale ciiiiii zeby nie zapeszyc:-D
kosmitka podeslij mi pare pierozkow bo tylko dla mnie nie oplaca mi sie robic;-) a z tym internetem na chiavette to tak jest zawsze sa jakies problemy my tez mielismy z TIM i bardzo wolny potem wyprobowalismy z VODAFON I WIND i tez do kitu teraz mamy FASTWEB stacjonarny i w koncu moge przez Skypa normalnie porozmawiac
strega zdrowka dla Mateuszka
anika gdzie jestes sprzatasz po imprezce?:-D kiedy festa w Mc donalds-ie?
sicilpol ja kapuste kupowalam kiedys w Auchan nie pamietram ile kosztowala

Ja dzisiaj sie obijam bylam tylko zamowic kalendarz ze zdjeciem Lorenzo na prezent dla tesciowej zrobili mi na miejscu a teraz odpoczywam ale zaraz ide po synka.

Jak sie kulinarnie porobilo na bb:-), ja w tym roku odpuszczam, z racji, ze jade do PL, bedziemy pichcic wszystko tam, nawet pierniczkow nie pieklam, upieke w polsce. Jesli chodzi o pierniczki to ja przyprawe zawsze woze sobie w zapasie z Polski, ale tutaj to trzeba szukac chyba tylko zenzero

Zenzero - GialloZafferano.it

Kosmitko a jaki ty masz internet, masz chiavette czy fisso?? u mnie czasami sie zdarza, ze zasieg slabnie i wtedy mam problemy, tez nie wiem od czego to zalezy, bo od pogody na pewno nie:no:. My mamy chiavette vodafone, i z reguly nie narzekamy. Kiedys kilka dobrych lat temu mielismy wind...nawet nie bede sie rozpisywac, bo szkoda slow, mialo byc tot....nigdy nie bylo!!!Na szczescie jest wolnosc wyboru :-).
Zyta my wyjezdzamy w srode, jutro czeka mnie pakowanie, ale na spokojnie.

witam was tak w locie...
wlasnie wrocilam z wybielania ze bow i musze jechac za moment po Ale bo dzis strajk scuolabus..
sil,kapuste kiszona dostaniesz w kazdym supermercato typu sma,crai ,auchan,carrefour,standa itp,firmy zuccato,duza puszka kosztuje okolo 1.80e.,
po imprezce wszystko ok,tysiace prezentow,jeszcze niektore do rozpakowania(a za tydzien swieta)Ale bardzo zadowolony,
jeszcze raz dziekuje za pamiec...
odezwe sie pozniej bo teraz musze sie szykowac....ciao....ciao

widze ze od tej pory nikt tu juz nie zagladal..
a wiec wigilia bedzie u mnie w domu na 15 osob,wszystko ja gotuje,procz jedzenia dla 17 letniego syna brata m,ktory jest tak super wychowany ze nic nie je procz frytek i kotletow schabowych,moze mi nie uwiezycie ale zadzwonilam do mojej szwagierki aby ich zaprosic na wigilie,a potem odrazu dodalam ze o swoim synie musi pomyslec ona ,poniewaz nie mam zamiaru smazyc kotletow i frytek w dzien wigili,
bedzie takze moja kolezanka ,wiec ja obarczylam mini daniami polskimi dla niej i dla mnie,mini poniewaz nikt na to nawet nie spojrzy procz nas.
menu juz prawie ulozone,tylko zakupy i do gotowania stawac trzeba,ale to od piatku..
tak jak pisalam festa w mc don,bardzo udana,Ale szczesliwy na calego,za 2 tygodnie kolej na Giulio,nie mamy jeszcze planow co do tej festy..
ide spac dziewuszki ,bo nie usiadlam dzis nawet na 5 minut,oczy same mi sie zamykaja,notte

Ostatnia edycja:
hej hej a cu to taka cisza....?
spicie, sprzatacie..pakujecie sie?

Ja sie pakuje tylko na kartce...tzn pierwszy krok do pakowania poczynilam ..oprocz kartki...dokupilam walizke w ryanair....w sumei elcimy do domu rodazicow a tam wszystko jest i biore tylko ubrania i prezenty , bo osprzet jak pieluchy, kosmetyki wszystko jest na miejscu
ano i juz nas odprawilam wiec jedna noga jestesmy w samolocie, druga noga na parkingu ..bo parking e Bergamo tez juz zarezerwowany ..musimy zostawic samochod na tydzien ...bo prosze n kogos w wigilie i sylwka zeby nas zawiozl w wigilie i przywiosl w sylwestra o 18 moze byc klopotliwe..a do tego dochodzilo by przekladanie fotelika Mateuszowego ..wiec zawracanie glowy. Zresztate parking low cost az takie drogie nei sa ..na 7 dni 35€ ujdzie....

witam sie i ja..no wlasnie ale tu pusto...
ja od rana mecze sie okropnie ,to znaczy jestem bez kawy,ledwo co oczy mam otwarte,bo po wybielaniu zebow przez 48 godz,nie mozna pic i jesc duzo rzeczy a w tym ,kawy,cherbaty ,a mnie rano na nogi kawa stawia,jeszcze jutro ta sama meczarnia,procz tego giulio ma straszny katar ,druga noc nie przespalam bo budzi sie srednio co 15 min i placze,
strega ,daleko macie do bergamo?ja tez patrzylam na parking aby zostawic samochod lecac do polski,tylko ze my z malpensa,i tak jak piszesz to nie duza suma,mi na tydzien,kryty,40 eurono juz od jutra zaczna sie wyjazdy,pierwsza evw,potem zyta,a ty strega ostatniutka...
ciekawe jakie bedzie to sugo (na obiad)nawet go posmakowac nie moge..

Anika, my mamy dokladnie 67km do Bergamo...na malpense blizej ale nic mi nie lata do Krakowa z malpensy..tylko z Orio al Serio.
Dojazd no wiadomo autostrada, ale jak lot o jakiejs malo wygodnej porze to jak sie stanie na tangenziale nord to juz amen. dojechac jeszcze sie dojedzie ..ale jak moj v odwozil mnie kiedys z Matim na samolot rano a sam pozniej wracal do _milano to ja czasem bylam szybciej w domu w Krakowie..niz on te 68km pokonal..bo sie wpakowal w korek na trasie Bergamo -milano i nie ma zmiluj sie.... stoisz. Tak wiec ja np moich rodzicow wysylam zawsze pociagiem do milano 30minut bezposrednio na stazioen centrale i pozniej biora autokar na lotnisko i w 1,5h dojezdzaja bez problemow
Byly kiedys piekne czasy jak lata volare web... ( miedzy pierwszym splajtowanie a drugim) i w 20 minut bylam na malpensie ..bo meiszkalam w Saronno a przez saronno jedzie Malpensa Express. autem dluzej sie jerdzie bo najpierw trzeba sie wrocic do wezla A8A9 i dopiero kierowac sie w strone lotniska.
no hcyba ostania wylatuje..ale w tym roku wolalam tak ze wsgeldu na urlop

tzn w zasadzie moglabym elciec wczesniej bo juz do jutra o 12 jestemw domu, bo Mati nie psozedl do zlobka ..ale kto mogl to przewidziec....tzn niokt niechcial takiego scenariusza...mial dzielnie chodzic do zloba teraz bilety za drogie zeby cos na wczesniejszy termin kupic

reklama
strega no to bliziutko macie do orio...i na malpense jeszcze lepiej,my na malpense mamy 120 km,a do bergamo jeszcze dalej...
najlepiej to z torino,ale jest bezposredni tylko do katowic,a z przesiadka to jest lufthansa..zazwyczaj tym latamy,na sierpien jeszcze nie zadecydowalismy,ale lada dzien trzeba bedzie cos pomyslec

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry