• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

cześć mamy polki we włoszech

Anika a ty z polski skad jestes?
Ja z orio mam loty do Katowic tez ..ale szczerze to wygodniara jestem, bo do Krakowa przyòatuje i juz w domu jestem a..a do Katowic to trzeba jeszcze z 1,5h sie tyrpac...bo to lotnisko w Katowicach to tylko z nazwy. wiec zeby moich nie klopotac....100km w jedna i 100 w druga nawet jak cos mniej kosztuje z wizzaire do KTW to wybieram Krakow
zreszta teraz z Matim to im szybciej tym lepiej co prawda musze przyznac,ze pare razy wizzair uratowal mi tylek na swieta.....dwa lata temu kupilam bilet na 23 grudnia do katowic...ale w miedzy czasie znalazlam promocje do krakowa na 22 grudnia wiec kupilam drugi bilet. to byal ta zima co tak sypalo w grudniu i lotem do krakowa nie polecialam, bo zamkneli lotnisko....wyjechalismy z domu o 4 rano i przedarlismy sie zaspach do Bergamo...dotarlismy na 6 rano a oni na moich oczach zamkneli lotnisko ..wiec spowrotem w zaspach do domu. Nastepnego dnia bylo podejscie nr dwa do Katwoci ...udalo sie ....
w tym roku mam tylko jeden bilet heheh..ale chyab nie bedzie sniezyc..co lepsze widfzilam prognoze pogody na 1 stycznia 15stopni ....powariowala ta pogoda

Ostatnia edycja:
reklama
ja do niedawna bylam z elblaga ,wiec do gdanska 60 km mialam ,4 lata temu moj tata przeprowadzil sie na pojezierze drawskie ,kolo szczecinka,wiec teraz najlepiej to poznan ,120 km,a gdansk okolo 170,latalam kiedys lotem z przesiadka w warsz.,a od czasu jak zmienil miejscowosc to lufth. do poznania z przesiadka w monachium

witam!
moja cora tez zakatarzona:-(
walizki mam juz prawie spakowane...
jest u nas strasznie zimno:szok:brrr:-p
i uciekam dziewczyny ide dalej porzadkowac i obiad...
maz wczoraj wrocil,a mial dzisiaj przyjechac,wiec troche popsul mi plany:-pale zrobil niespodzianke...
pozdrawiam i pozniej sie odezwe,dla chorowitkow szybkiego powrotu do zdrowia zycze...;-):tak:

melduje sie i ja.
widze ze rozprawiacie o lotniskach i lotach.ja na pazdziernik mialam zarezerwowane bilety ale oczywiscie nie polecialam z fiumicino do gdanska bezposrednio,bez przesiadki i wlasnie wizzair bo kazda inna linia miala w planach minium 2 przesiadki i za wyzsza cene biletow.a teraz jadac w styczniu to wybieram autokar bo boje sie jaka bedzie pogoda w polsce i czzy nie pozamykaja lotnisk.
a ja od rana mam straszne mdlosci i jest mi nie dobrze:baffled:.dziewczyny czy istnieja testy ciazowe co mozna wykonac przed planowanym terminem miesiaczki czy muszeeeeeeeeeeeeeeeeeeee czekac az nie przyjdzie?normalnie ciekawosc mnie zjada:nerd:.

stega sprawdzalam juz wszystkie linie,i w okresie kiedy ja lece to taniej kosztuje lufthansa niz te lowcost,, robilam pare tygodni temu male preventivo i wizzairem lub rain...kosztowalo mnie ponad 700 euro,
no tam gdzie przeprowadzil sie teraz moj tata to naprawde pieknie same lasy i zieziora,na emeryture to miejsce wymarzone..
agatka mozesz zrobic test jezeli minelo nie mniej niz 10 dni od dnia zaplodnienia ,nie musisz czekac do okresu,a najlepiej to idz do lekarza ,niech ci przepisze badania na bete hcg,te wlasnie od 9-10 dnia od zaplodnienia wychodza pozytywne na 100%

agatka a moze Ty juz od poprzedniego okresu jestes w ciazy??? bo cos u Ciebie strasznie szybko te objawy... mdlosci to chyba tak kolo 6tego tygodnia powinny sie zaczac, chociaz pewnie zdarzaja sie tez wczesniej...

a test, ja robilam taki BOBOTEST o czulosci 10, o ile dobrze pamietam mial napisane, ze mozna robic juz 7 dni po stosunku, ja robilam go wlasnie dosyc wczesnie i w dwoch pierwszych ciazach mi wyszedl od razu pozytywny, tutaj widzialam takie o czulosci 25 i one maja napisane, zeby robic w dniu spodziewanej miesiaczki, musialabys pewnie zapytac w aptece o czulszy, albo test z krwi, najszybciej wyjdzie :-)

kosmitko mnie tez sie wydaje ze na mdlosci to ciut za szybko ale dzisiaj mnie dopadly i niepuszczaja,nawet jak cos przegryze to mdli.ja juz sama nie wiem.bylam rano w aptece ale najczulszy test jaki znalazla aptekarka to 20.nie wiem sama co mam myslec .wizyte u ginka mam na 9 stycznia,a na bete to musze wziasc skierowanie i czekac tydzien na termin kiedy moge zrobic i nastepne 5 dni na wyniki,wiec wychodzi na jedno praktycznie czy zrobie beta czy test z apteki.

ja tam testom nie wierze ..tzn nie wierze tym negatywnym :-))) ..bo jak poztywne to pewnie...ja robilam 4 testy wsztskie negatywne a jedne to nawetw robila mi pani gin w szpitalu i tez negatywny. akurat nie bylo maszyny do usg w gabinecie , bo gdzies ja wywiesli weic na oko tez nie bylam w ciazyy...ale za 2 tyg...juz bulo serducho na usg..ktory mialo zobaczyc czemu nie mam okresu a w ciazy nie jestem :-)))
Pan doktor mial mi szukac cyst na jajnikach bo badania hormonalne skazywaly na zespol policystycznych jajnikow (to takie moje diagnozowanie na podstawie wyniko z internetu) ...zamisat cyst wylookal Mateuszka heheh

reklama
agatka idz prywatnie zrobic beta,bez reecepty i bez czekania,jak zrobisz rano to po obiedzie daja juz wynik,a koszt to u nas okolo 17 eu,a w szpitalu i tak bys zaplacola nie wiem ile ale z 7-8 eu napewno
strega ,prawda,falso negativo,zdaza sie czesto,ale falso negativo to juz ciezka sprawa

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry