reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

cześć mamy polki we włoszech

Czesc Dziewczyny :-) ja tez zycze wszystkim Radosnych i Spokojnych Swiat i Wszystkiego Najlepszego w Nowym Roku, Zdrowia, Szczescia i Spelnienia Marzen w Nowym Rok!!! :-)
sicilpol juz na spkojnie mozesz wpadac do nas, mamy i uszka z barszczykiem i pierogi, wszystko sie super udalo, z ciastem juz sie nie wyrobilam ;-) ale jutro juz bedzie!
a ja to bym sie wcale nie przejmowala, ze kreca nosem, wiecej dla Ciebie! ;-)
agatka fajnie, fajnie :-) nadal trzymam kciuki!
anika powodzenia!

reklama
Witajcie, stracilam kontakt ze swiatem i netem na prawie dwa tygodnie, ale na szczęście Babbo Natale się pofatygował i w ramach prezentu neta doładował, więc jestem:-D Pewnieście tu już o mnie zapomniały, pochłonięte podróżami, przygotowaniami, no a teraz świętowaniem. Pogubiłam się troszkę które dziewczyny wyjechały, a któe zostały, i mimo tego, że już prawie po świętach chciałam i ja wam pożyczyć
Wszystkiego co piękne, miłe, radosne,
co wywołuje uśmiech na twarzy,
spełnienia tego, co każdej z Was gdzieś głęboko w duszy gra,
zdrówka moc i pomyślności wszelkiej!!!

U nas czas minął nam dość pomyślnie, w miarę możliwości wigilia została przygotowana, pierniczki tradycyjnie wypieczone i rozdane znajomym ku popróbowaniu, dwie wigilie zaliczone i jedno spotkanko u znajomej Kubanki. W wigilie pojechaliśmy do brata ciotecznego mojego męża, który jest proboszczem niedaleko na parafii. W pierwszy dzień świąt poszliśmy do kościoła i tam wujek-ksiądz przebrał Maćka w albę i powiedział, że Maćko będzie mu pomagał w mszy. Nawet sobie nie wyobrażacie jak się wzruszyłam widząc go w tej albie, bałam się tylko zeby czegoś nie wywalił, albo nie zgarnął forsy z tacy ale na szczęście była jeszcze jedna dziewczynka, która asystowała Maćkowi, który asystował Krzysztofowi:-)Ech, matczyne serce tylu wzruszeń doznaje:-D
Bawcie się dobrze, miłęgo dzionka swiątecznego życzę wszystkim i tym włoskim i tym w Polsce dzieweczkom:))

ptynia,asienka witajcie po dlugiej przewrwie:-).mi swieta minely bardzo fajnie i spokojnie.teraz sie zastanawiamy z moim co robic bo zesmy niedawno wstali z drzemki,w piecu juz sie pali a my popijamy kawusie.
a moje kurki zrobily mi niespodzianke i zniosly 4 piekne jajeczka,co prawda malutkie ale sa:-):-):-).cieszylismy sie jak dzieciaki widzac je po katkach.
a ja nadal niemoge patrzec na jajka,mozareele i ananas-po prostu mnie wykreca na ich widok.wczoraj caly dzien towarzyszyly mi skurc<e w dole brzucha i klucia.a jestem tak spuchnieta jakbym byla przynajmniej w 4 miesiacu:sorry2:.

Ho Ho Ho :cool2: swieta swieta i po swietach:-D teraz czekamy na sylwestra. Jak tam dziewczyny objadlyscie sie na zas?:-D my siedzimy w domu i bawimy sie kolejka Duplo a wy co porabiacie?
agatka dobrze ze od kawusi cie nie odrzuca;-) gratuluje jajek:-D mala rzecz a cieszy

Ostatnia edycja:
agatka milego spacerku i smacznych lodow. My dzis mielismy totalnie leniwy dzien, pizamowo-dresowy, na luziku, bez stresow, z zarelkiem, slodkosciami i telewizorem(hihi MIkołaj sprezentowal nam dekoder) wiec cwiczymy nasz wloski ogladajac bajki i filmy-taka przynajmniej jest oficjalna wersja:sorry2:Życze wszystkim dobrej nocki!!

swieta,swieta i po swietach...
witam was serdecznie dziewuszki...
zmeczone czy wypoczete?
na diecie czy schudly?
wigilia poszla mi super,lepiej nie mozna bylo...
wszyscy zachwyceni,pytali :"WSZYSTTKO ZROBILAS SAMA?"
nie samo sie zrobilo...ostatni goscie wyszli o 02.45..
ale powiem szczerze ze juz o tej godzinie zaczynalam nie rozumiec tego co mowia...myslami bylam gdzie indziej...
I dzien swiat u tesciowej na obiedzie i na kolacji,calkiem sympatycznie i smacznie bylo..
II dzien swiat w domku,przezywanie prezentow,ukladanie puzzli,lego itp...
no ale bylo by za rozowo...Giulio od niedzieli znowu goraczka,po 3 dniach antybiotyku,i 2 dniach bez goraczki powrocila temperatura i to wysoka...
dzis to 6 dzien antybiotyku,jeszcze spi ale wczoraj o polnocy mial prawie 39,wiec dzis o 18.00 wizyta u pediatry...aby skonczyl sie ten okres chorobowy...aby do wiosny..
teraz tak jak pisala luczka,czekamy na sylwka(my w domu w 4),a potem to juz wypatrywanie wielkanocy,

reklama
Witajcie poswiatecznie:-)
Anika ciesze, ze wszystko ci sie udalo, nie mialas za rozowej perspektywy przed, widzac chore dzieci, cale szczescie, ze my polacche, jestesmy zdolne pokonac wszelkie trudnosci;-).
Agatka uwazaj na kalorie;-), bo jesli to ciaza, to masz dziewiec miesiecy przed soba, a wiadomo, ze potem ciezko zrzucic:tak:.
Ptynia widze, ze juz zaaklimatyzowaliscie sie na calego, tak trzymac:-).
U nas swieta tez minely w milutkiej atmosferze, w wigilie, wiadomo, kolacja z zachowaniem tradycji, byl karp, oplatek, w rodzinnej atmosferze. Pierwsze i drugie swieto tez obiadek w domu, jak to mowi moj P, od stolu praktycznie sie nie odchodzi:-D, polska goscinnosc PLUS swieta. Prezenty wyprobowane, a ze aniolek byl taki kochany i podarowal Patrykowi Wii, wiec radochy co nie miara. Wczoraj jednak juz nie wytrzymalismy i po poludniu wyruszylismy na spacerek, zeby sie rozruszac. Na szczescie, nie wiem jakim cudem waga pokazuje 1,5 kg mniej:-D, co mnie baaaardzo cieszy, efekt Wii chyba;-).
Pogoda niestety szaro bura ale cieplutko, jutro czeka nas wizyta u dentysty, a w czwartek planujemy sie wybrac do Wieliczki, do kopalni soli. Plany sylwestrowe.....w domciu z rodzinka:-).
Pozdrawiam wszystkich

Do góry