• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

cześć mamy polki we włoszech

agatka nie mozesz sie poddac,ale jak pisza inne dziewczyny tych razow moze byc dziesiatki...lepiej jak nie bedziesz czekala na nastepny raz..
tak jak piszesz postanowiliscie sprobowac,wiec bierz to jako prube a nie jako 100% sukces..
ja wiem co to znaczy,mi 6 miesiecy przed zajsciem w ciaze z giulio powiedziano ze nie bede mogla miec juz dzieci,i powiedzialo mi to jednoglosnie 6 lekarzy z jednej z najwiekrzych klinik ginekologicznych w europie...ja sie nie poddalam,ale tez nie liczylam dni plodny i nie plodny,nie sprawdzalam owulacji,poprostu wiedzialam ze mam marne szanse...
wierze ci, ze strasznie cierpisz,cierpialam i ja majac juz jedno dziecko,a co dopiero ty masz powiedziec co nie masz dzieci...
Dokladnie, tez tak mysle, musisz po prostu wyluzowac wg mnie, nie mozesz non stop zadreczac sie myslami. My mamy pare naszych przyjaciol, ktora we wrzesniu ubieglego roku wziela slub. Niemal 3 miesiace po slubie ona wysylala jego na badania plodnosci bo dziecko nie przychodzilo!!!:szok: Chlop sie zestresowal i mial dosc calej zabawy, ze tak powiem. Wyluzowali, ona sie uspokoila, dzisiaj jest w piatym miesiacu ciazy, w kwietniu rodzi:tak:. Mysle, ze nalezy podchodzic do tego typu spraw ze spokojem i nalezy byc zawsze pozytywnie nastawionym.
Zycze ci Agatka by sie wam udalo, bo nie ma wiekszej radosci w zyciu od trzymania w objeciach wlasnego dzieciatka:tak:.
Ivi ben tornata, czasami Julka pozwala ci do nas cos naskrobac;-). Masz racje, rola mamy, rodzica to bardzo trudna rola, a im dzieci sa starsze tym bardziej zdajemy sobie z tego sprawe, ale mimo wszystko to najcudniejsza rola na swiecie:-).
Sicilpol zalozylas grupe???ja sie wpisalam:-D, czas na pozostale kolezanki, chetne oczywiscie;-).

reklama
eve, dziekuje, moze po prostu fotki uda nam sie wrzucic, bowiem na forum czerwcowek 2012 wybuchla aferta po tym, jak w google images znalazly sie zdjecia uzytkowniczek, ktore wrzucaly do watku otwartego, wystarczylo wpisac nick + babyboom forum i wszystko bylo jak na tacy :baffled:
Co do sklepow,to ja narazie staram sie kupowac przez ebay angielski-ceny naprawde dobre :tak: co prawda nei za duzo, ale powoli, niesmialo... plus przyszla paczka od mojej mamy, ktora nie wiem co juz nakupowala :baffled:

kosmitka- dziekuje, skrycie marze o chlopcu, ale jak bedzie dziewczynka to tez sie bede cieszyc, chociaz bedzie problem z imieniem, bo ja upodobalam sobie Matylde a moj maz przezyc tego nie moze, zreszta nie wiem dlaczego.. mi sie marzy taka tlusciutka Matylda ze wstazeczka na glowce :tak:

Ivi, to faktycznie masz mase pracy, ale mysle ze jedno przytulenie malej kruszyny i sie zapomina, ze czasem chodzi sie po scianach ;)
Wiemy, ze masz duzo zajec i cieszymy sie, ze mimo to znajdujesz czas by napisac cos do starych ciotek :tak:

Anika- skomplikowane ze tymi tygodniami, czasem mam wyrzuty, ze mi to nie przychodzi wszystko jakos bardziej naturalnie, a jak juz pomysle sobie o tym kaftanikach body co na co i dlaczego... :baffled:
przeciez to wyzsza szkola jazdy!
Jak sie maja dzieci przed sylwestrem?
istnieje we Wloszech szampan taki w 100% bezalkoholowy?
Ja kiedys bylam swiecie przekonana, ze fragolino taki jest, ale potem bolesnie sie przekonalam o tym, jak naiwna bylam :baffled:

luczka- moj gin ostatnio nabyl nowy sprzet, to pewnie z luboscia mnie wymierzy wzdluz i wszerz hihih ;)
Rogali brak :( w chicco i prenatalu maja tylko te boppy, ale one sa malutkie, tylko do karmienia (ze juz o cenie nie wspomne), a mi chodzi o taki dlugasny, by sie z niego zawinac i unieruchomic ;)
Znalazlam w internecie Jane 3in1 i chyba w koncu taki sobie zamowie
Dziewczyny w Polsce maja w motherhood taki wypasny rogal wyprofilowany, no ale ten z Jane tez na oko jest dobry :tak: zdjecie wstawilam do watku zamknietego :tak: wszystkie (mam nadzieje) pozapraszalam

Ostatnia edycja:
sil,fajnie ze zalozylas grupe,ja to chyba oddam moja kandydature tobie na moderatora,ja nie mam pojecia o niczym,chcialam dodac fotki,probowalam 100 sposobami,ale nie wiem jak to zrobic..widze ze wam to sie szybciutko udalo,wytlumaczcie mi krok po kroku,ja wolalabym aby kazda miala swoj albumik,czy cos w tym rodzaju,do ktorego z czasem bedzie mozna dodawac aktualne fotki,mozna cos takiego zrobic?
a jezeli chodzi o body,kaftaniki itp,to nie trzeba sie tego uczyc ,samo przyjdzie...oczywiscie z pierwszym dzieckiem zdaje sie to wyzsza szkola jazdy,ale po paru dniach od porodu bedzie to rzecza tak naturalna,ze nawet nie bedziesz o tym myslec...
moze mi nie uwierzysz,ale ja tez przy oby dwoch ciazach dla dziewczynki mialam imie matilde,a moj m.reagowal tak jak twoj...te same imina nam sie podobaja,dla chlopca julek a dla dziewczynki matylda...no ale ja juz matyldy nie bede miala,a tobie moze sie uda...
ivi,z 2 dzieci poprostu nie ma sie nie raz czasu zrobic siusiu..ale juz niedlugo giulio bedzie chodzil bardziej stabilnie(juz chodzi ale jeszcze sie troche chwieje.).wiec bedzie mi latwiej..
fajnie to napisalas ze spi sie przez cale 9 miesiecy ciazy i ani dnia dluzej..giulio do 6 miesiaca budzil sie w nocy okolo 4-5nad ranem na jedzenie a od 6miesiaca przesypia juz cale noce,wiec ivi zaciskaj zebole bo najgorszy okres niedlugo przeminie

Jasne Anika, pewnie, ze moge tam wrzucic dla kazdej watek, gdzie mozna sobie zdjecia dodawac :tak:
Wiec sposoby sa dwa:

1. Wrzuc zdjecia jak zrobila Agatka, (wtedy dodajesz zdjecia do albumu glownego)
-po wejsciu na strone masz mniej wiecej do gory po prawej stronie DODAJ ZDJECIA
-wyskakuje ci maska gdzie po prawej stronie znow klikasz DODAJ PLIKI, -potem w okienku malym ktore Ci wyskoczy klikasz WYBIERZ PLIKI, -znajdujesz fotke do wgrania, klikasz na APRI i masz wybrane zdjecie, -potem klikasz na WGRAJ PLIKI i powinno Ci sie pokazac na gorze w tabelce,
-potem to zdjecie przeciagasz do dolu, klikasz DONE i koniec.

2. To sposob wgrania np do watku, gdzie wrzuca sie ze strony www
ja mam konto w photobucket, ale dziewczyny wrzucaja np z imageshack, robi sie to tak:
http://imageshack.us/
- rejestrujesz sie
- login
- klikasz na BROWSE i wybierasz zdjecie i ok
- potem klilasz na niebieski przycisk PRZESLIJ TERAZ
- po tym pod obrazkiem wgranym, pokaze Ci sie pare linkow, najlepiej skopionwac ten LINK BEZPOSREDNI i to ten podajesz, gdy w watku pyta cie o podanie adresu url zdjecia

Ostatnia edycja:
sil,udalo mi sie!!!
dzieki ,bardzo jasno to opisalas,w ten sposob kazda moze zalozyc sobie swoja dyskusje (album)
dodalam kilka fotek,fajny pomysl mialas...
sil,kochana zastanow sie czy nie chcialabys byc moderatorem naszej grupy,bo ty wszystko wiesz,a ja zeroooooooooooo...napewno wszystkie dziewczynki beda za,zyta juz kiedys wyszla z taka propozycja..
ide spac bo to juz 1.18....

Czesc dziewczynki w ten sylwestrowy poranek.
Fajny pomysl z nowym watkiem, dziekuje bardzo za zaproszenie, juz skorzystalam, juz skomentowalam:-D Milo was poogladac.
Ech jak tak czytam o waszych ciazach, problemach, mdlosciach i spioszkach to mi sie normalnie lza w oku kreci i tez bym tak chciala...no ale nie wiem czy przy takim obrocie rzeczy jak ma to miejsce u nas nie skonczy sie na jedynaku:-( No ale nie o tym chcialam.
Chcialam Wam juz o poranku życzyć wszystkim:
Szczęścia , Optymizmu,
Spełnienia ukrytych marzeń, Czasu dla siebie i rodziny,
Odnajdywania w każdym dniu Nowego Roku czegoś wyjątkowego i godnego zapamiętania,
Wyjątkowych sukcesów i niegasnącej nadziei, że ten rok może być naprawdę wyjątkowy!Dobrego Roku 2012!!!!

Buon Anno 2012!!!!

witajcie,
ja tez dzis na krotko
mielismy taka sobie noc no i dzien nie lepszy

mamy w domu tu ciocie meza, starsza pania, ktora na okres swiateczny przebywa u tesciowej-jej siostry, gdy opiekunka wraca co siebie.
Choruje na alzheimera, wczoraj wywinela nam salto na tych marmurach i dzis okazalo sie, ze zlamala sobie staw biodrowy :no:
Wczoraj bylo pogotowie, nie spalismy pol nocy, ale nie wzieli jej, zreszta i dobrze bo i tak nic w nocy by jej nie poradzili, a biedna musialaby spedzic noc sama.
Dzis od rana wrocili zawiezli ja no i ta nowina :(
Tak mi zal tej starszej Pani, bo choroba troche juz posunieta i o ile z nami ma kontakt, o tyle np po 3minutach juz nie pamietala jak to sie stalo ze sie przewrocila.
Teraz czeka ja operacja i pobyt w szpitalu, dobrze, ze mamy szpital pod nosem (200m maksymalnie) to beda wszycy ja odwiedzac.
Ja troche sie boje tam lazic, jakies infekcje itp, ale zobaczymy co maz powie, w koncu kobiety w ciazy to nie jakies ulomne :tak:
Takze pisze szybko i biegne pomagac, bo wszystko troche do gory nogami poprzestawiane dzis.

Kochane, zycze Wam super udanego sylwestra, szampanskiego nastroju i pelni radosci, by ten Nowy Rok przyniosl kazdej z nas wiele milych niespodzianek, takich upragnionych, takie nasze spelnienie marzen :tak:
Trykam sie z Wami wirtualnie kieliszkiem!
Do uslyszenia w Nowym Roku!

sil:szok:, szok to co napisalas. Ja sama kiedys to ze starsza osoba tu we wloszech przezylam, wiec przytulam cie mocno, oby wszystko skonczylo sie dobrze i z mala iloscia bolu dla starszej pani. Pozdrawiam cie serdecznie.

czesc Dziewczyny, milo Was zobaczyc, co jedna to ladniejsza :-)

sicilpol biedna staruszka, ale moze nie chodz do tego szpitala, jak to nie jest kwestia typu zobaczenia babci ostatni raz, i ma kto ja odwiedzac, pewnie nic sie nie stanie, ale jednak szpital to szpital, a Ty masz i tak duzo atrakcji ciazowych...

Ja tez zycze Wam Wszystkiego Najlepszego w Nowym Roku, pomyslnosci, duzo radosci, zadnych zmartwien i spelnienia wszystkich marzen. No i oczywiscie udanej zabawy dzis!

reklama
kochane dziewczyny zycze Wam szczescia,pomyslnosci,spelnienia wszystkich marzen-tych duzych i tych malutkich i aby ten rok byl duzo lepszy od poprzeniego i niech wszystkie chorubska pojda sobie w niepamiec-nie chcemy ich:-):-):-):-):-).

moja mama dala mi smutne wiesci.moja babcia jest w szpitalu z ciezkim zapaleniem pluc.lekarze nie daja duzych nadziei ze bedzie lepiej.po niedzieli zamawiam bilety i jade do domu.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry