• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

cześć mamy polki we włoszech

dziewczyny tyle napisalyscie ze nie wiem co napisac:-D
co do zostawania po cesarce to u nas nie pozwalali nawet tesciowa pytala sie ale powiedzieli ze nie potrzeba ze jest dzwonek i one polozne sa na zawolanie i tak wlasnie bylo tak w ogole to nie jest to potrzebne bynajmniej mi nie bylo mialam cewnik tak ze do toalety nie wstawalam wode mialam na wyciagniecie reki rano polozne mnie podmyly a jak juz mi przywiezli dziecko to dziewczyny z sali mi pomagaly go wziac z lozeczka a jak nikogo nie bylo to wolalam polozna i mi pomagala go wziac oczwiscie do poki nie moglam wstac, zanim urodzilam tez pomagalam dziewczynom jak bylo trzeba jezeli sie nie dawalo rady zajmowac dzieckiem mozna bylo go oddac pod opieke do nido.
Oprocz porodu lezalam w szpitalu 5 razy z Lorenzo jako opiekun i tu na pediatri trzeba byc obowiazkowo przy dziecku ja mialam zawsze fotel rozkladany i wyzywienie ale to tez zalezy od szpitala bo nieraz trzeba sobie zorganizowac spanie i jedzenie
kosmitka chyba nie potrzebna jest szkola rodzenia do porodu rodzinnego bynajmniej w moim przypadku nie byla maz mi towarzyszyl tylko wypraszali go na czas badania dowcipnego,przebicia pecheza plodowego i oczywiscie jak zdecydowali ze musze miec cesarke
Anika tak jak mowisz nieraz przesadzaja bo nawet jak nic szczegolnego nie jest choremu to i tak oni zostaja i asystuja

reklama
ale rozpisalysmy sie dzis,fajnie tak "porozmawiac"..
ja mam malego laptopa w kychni na mikrofalowce,wiec jestem non stop na lini,budze sie rano ,robie kawe i wlaczam pc,i tak do wieczora stoi sobie i czeka...
ja sprzatam,gotuje i widze jak przychodza wiadomosci ze ktoras z was cos napisala,dzis nawet przez czas plotek zdazylam z dziecmi na spacerek godzinny wyskoczyc,no ale pogoda niezaciekawa wiec godzinka byla akurat...

Anika masz racje fajnie tak poplotkowac tym bardziej ze my tu na obczyznie zmagamy sie z podobnymi problemami ja zawsze bylam uprzedzona do forum nawet jedno kiedys podczytywalam ale sie nie udzielalam a tutaj sie wciagnelam i jak tylko mam czas to zagladam fajna taka wirtualna przyjazn:tak:

ja jedno wloskie forum podczytuje do dzis,napisalam na nim chyba 2 razy ale jakos nie poczulam sie zaakceptowana wiec wiecej sie nie odezwalam,ale czytam do dzis,gennaio 2011...
a tu tak jakos inaczej,wszystkie te same problemy mamy,wciagnelam sie i pierwsze co robie rano jak wlaczam pc to sprawdzam czy ktos cos juz napisal

dziewczyny, wielkie dzieki za info, ja zupelnie nie pamietam, gdzie przeczytalam o tej obowiazkowej szkole rodzenia, ale normalnie bylam przekonana, ze jest wymagana, ale jak mowicie, ze nie trzeba to super :-) czyli nic nie wymagaja od faceta?

musze pomyslec w takim razie nad zorganizowaniem opieki dla starszakow, moja mama niby sie zaoferowala, ze przyjedzie, ale chyba wolalabym nie, szczegolnie, ze niewiadomo, kiedy to dziecie sie zdecyduje ;-) moze ktoras opiekunka z przedszkola by sie zgodzila, to byloby dla chlopcow najbardziej bezstresowe... a tez jedna kolezanka z pracy niedawno mi mowila, ze jest w Rzymie cos takiego jak "pogotowie opiekunkowe", jakis zespol opiekunek dostepnych w dowolnej chwili, podobno sporo kosztuje, bo licza sobie od godziny, ale w wyjatkowych sytuacjach... ;-)

ja tez sie bardzo ciesze, ze Was mam :-)

ja tez pierwsze jak wlanczam kompa to na forum kieruje moje kroki i sprawdzam co sie wydarzylo nowego.to juz nawyk:-).fajnie byloby sie kiedys spotkac wszystkie razem na kawusi..........co o tym sadzicie?

dziewczyny, mysle to samo ci i Wy :tak:
ja zanim napisalam pierwszego posta, postaralam sie przeczytac caly watek, bo ja trudno nawiazuje nowe znajomosci a i wychodze z zalozenia ze lepiej jakosc a nie ilosc :tak:
a tutaj prosze, czytalam i cieplutko mi sie na sercu robilo, bo znalazlam normalne fajne dziewczyny :tak:
fajnie by bylo tak na kawke, szkoda ze to wszystko tak daleko :no:

dzisiaj juz padam i ide spac, w koncu w domku, szkoda tylko, ze bylo 14stopni jak zajechalismy :eek:
no ale trudno, grzeje sie i miejmy nadzieje, ze juz jutro bedzie lepiej.

Sluchajcie, ide nynac, jutro Wam opisze jak sie sprawy maja z ciocia mojego meza i to wlasnie odnosnie tych wizyt :eek::no:

Milej nocki!

reklama
dzien dobry spiochy!!!

to ja dzisiaj pierwsza heheh
Nadrobilam wczorajsze wieczorne wpisy i musze dodac tez od siebie ,ze tez bardzo podoba mi sie tu u nas...mamy nasze wloskie tematy i milutko jest ..oby tak dalej
Jak nam sie wgramolila jedna "dzwina" to sama sie wyaoutowala hehe

edit: musze dodac,ze dzisaj wystartowalo ogrzewanie w pracy...jest cieplo je..ale tez wrocilo wiecej osob..np moja szefowa ...wiec nie bedzie takich luzow...zero polskiego radia...przez ostanie 2 dni sluchama soenie zetki online. No a ze mam open space to u nas nie ma zwyczaju muzyczki w tle...bo przeszkadza innym

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry