Anika73
Fanka BB :)
kosmitka we wloszech obowiazkowe szczepienia to:
-difterite(blonica)
-tetano(tezec)
-poliomielite(heine-medina)
nieobowiazkowe:
-morbillo(odra)
-parotite(swinka)
-rosolia(rozyczka)
-varicella(ospa)
to tak ogolnie bo wiem ze co region moze wprowadzic pewne zmiany,dodac lub odjac jakies szczepienie
w piemonte i w kilku innych regionach,nie ma juz obowiazku szczepienia,wybor nalezy do rodzicow..
Ale szczepiony byl na ospe ale i tak ja zalapal,w sposob delikatny ja przeszdl,z tego co wiem szczepionka to 90-95 % zabezpieczenia..
ja moje dzieci szczepie na wszystko,ufam mojej pediatrze bo jak bym przeczytala pro i contro to nie wiem czy bym sie zdecydowala,ale ja nie kumata w temacie ,wiec biore pod uwage zdanie pediatry...
-difterite(blonica)
-tetano(tezec)
-poliomielite(heine-medina)
nieobowiazkowe:
-morbillo(odra)
-parotite(swinka)
-rosolia(rozyczka)
-varicella(ospa)
to tak ogolnie bo wiem ze co region moze wprowadzic pewne zmiany,dodac lub odjac jakies szczepienie
w piemonte i w kilku innych regionach,nie ma juz obowiazku szczepienia,wybor nalezy do rodzicow..
Ale szczepiony byl na ospe ale i tak ja zalapal,w sposob delikatny ja przeszdl,z tego co wiem szczepionka to 90-95 % zabezpieczenia..
ja moje dzieci szczepie na wszystko,ufam mojej pediatrze bo jak bym przeczytala pro i contro to nie wiem czy bym sie zdecydowala,ale ja nie kumata w temacie ,wiec biore pod uwage zdanie pediatry...
Ostatnia edycja:
.ale na szczescie wszystko poszlo tak jak chcielismy i jestesmy na dobrej drodze do wygrania sprawy
.glupi osiol upieral sie ze to co ewidentnie jest filtazione di aqcua to powiedzial ze to condensa
!!!!! normalnie noz w kieszeni mi sie otworzyl.a jak poszlosmy do sasiadow na gore to az sie przerazilam co tam jest,zaniemowilam-ile wody deszczowej i to wszystko mi kapalo do domu!!!ale jest po naszej mysli i inzynier sadowy powiedzial ze wygrana mamy w kieszeni bo szkody sa ewidentnie z winy sasiadow z gory.
tak jak by przechodzil odre