Witajcie!
na wstepie wielkie gratki dla ciebie
kosmitka! super! bardzo sie ciesze, ze jestes zadowolona z usg i ze bobo sie ukazal nie tylko caly i zdrowy, ale w pelnej krasie ;-)
eve- ja przeczuc jakos nie mam, podswiadomie mowie on, go, ale nie wiem, ogolnie jest mi wszystko jedno, naprawde, ale pisze jeszcze na forum czerwiec2012 i tam limit na chlopcow zostal juz wyczerpany i teraz leca same dziewuchy ;-), ale masz racje, przewaga chllopcow jest niesamowita, naliczylam 9:1 dla Was, tylko Ivy ma rodzynka, a raczej, rodzynke ;-)
U nas jedyny zonk to podejcie mojego meza (pisalam juz o klasztorze i zazdrosci tatusia?) co do wybranego przeze mnie imienia dla dziewczynki? Dostal wysypki, nie podoba mu sie Matylda i juz. Chcialby Julie, ale u mnie w rodzinei juz jest jedna Julka, wiec odpada. Wczoraj wymyslilam Maje, ale nie wiem...
agatka13- super, fajnie, ze tak lubicie ogrodek, ja chcialabym miec taki

poki co musze sie zadowolic miejscem na tarasie meza, plus moim malym tarasikiem, problem w tym, ze boje sie teraz babrac w ziemi a i do tego trzeba jednak sily, czego tez nie moge naduzywac

A ogolnie jak sie maja sprawy z remontem? papierki macie juz za soba?
strega, anika, luczka- no mi kolezanki w Polsce opowiadaly, ze sa tam takie szczepionki ktore sa dosc kontrowersyjneba (chyba te, ktore robi sie w pierwszych godzinach zycia malenstwa), ale ja wlasciwie to sie nie znam i pewnie podaze za wskazowkami pediatry o ile znajde takiego, ktory wzbudzi moje zaufanie, bo do tej pory jak widze metody jednego tutaj (chodzi do niego moja kolezanka,polka) to oczy mi wychodza na wierzch

na czkawki poleca cytryne, cukier na lyzeczce (juz niemowlakowi) wode do picia, jak matka karmi, sposob na przemywanie noska polecany przez niego, to udusic prawie dziecko wlewajac mu roztrow wprost do nosa

Jak to bylo u Was? Od razu zaufalyscie pediatrom? Czy byly jakies rzeczy, ktore Was dziwily, ktore w Polsce robi sie inaczej?
Ivy- jak tam malenstwo? Jak Ci ogolnie idzie? Mialam sie pytac, znajdujesz pomoc w rodzinie meza? Bowiem zdaje sobie sprawe, ze pewnie niezle Ci daje malenstwo do wiwatu tak samej ;-)
Milego dnia Wam zycze, moj maz dzis w domku, bedzie dogladal mistrzow, ktorzy przyjda konserwowac i sprawdzac okna (nie wiem co z nimi, albo za szczelne, albo za nieszczelne, bo skrapla sie troche wody, ale np tez ciekna od dolu dwa i oczywiscie zbiera sie plesn...), bo ja nie mam nerwow, zreszta oni i tak bab nie sluchaja...