• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

cześć mamy polki we włoszech

Kiedys na facebooku krazyl taki tekst:

In molti stati degli USA le pattuglie ferroviarie caricano due galloni di
Coca Cola nel portabagagli per usarli nella rimozione di sangue sulla strada
dopo un incidente.

Se si mette un osso in un contenitore con Coca Cola l'osso di dissolverà in
2 giorni.

Per pulire il Water: versarvi una lattina di Coca Cola e lasciar "riposare"
un'ora poi tirare l'acqua.

L'acido citrico della Coca Cola rimuove le macchie nelle stoviglie.

Per togliere macchie di ruggine dal paraurti cromato delle auto strofinare
il paraurti con un pezzo di foglio di alluminio, (quello che si usa per
incartare gli alimenti), bagnato con la Coca Cola.

Per ripulire oggetti corrosi da perdite di batterie di automobili versarvi
sopra una lattina di Coca Cola e lasciarla sulla corrosione.

Per poter togliere una vite corrosa applicarci sopra uno straccio bagnato di
Coca Cola e lasciarlo per qualche minuto.

Per togliere macchie di grasso dai vestiti versare una lattina di Coca Cola
nella lavatrice con i panni sporchi di grasso, aggiungere il detersivo. La
Coca Cola aiuterà a togliere le macchie di grasso.

La Coca Cola aiuta anche a pulire il parabrezza delle automobili.

Per nostra informazione:

L'ingrediente attivo nella Coca Cola è l'acido fosforico.

Il suo PH è 2,8 e dissolve un'unghia in 4 giorni circa.

L'acido fosforico inoltre ruba il calcio delle ossa e è il maggior
contribuente all'aumento dell'osteoporosi.

Alcuni anni fa si fece una ricerca in Germania per ricercare il perché
dell'apparizione dell'osteoporosi nei bambini a partire dai 10 anni (pre
adolescenti).

Risultato: eccesso di Coca Cola, per mancanza di controllo dei genitori.

I camion che trasportano la Coca Cola vengono identificati con la scritta
MATERIALE PERICOLOSO che è riservata per il trasporto di materiali altamente
corrosivi.
I distributori di Coca Cola usano la Coca Cola per pulire i motori dei loro
camion da almeno 20 anni.

Ancora un particolare: La Coca Light è stata considerata sempre più per i
medici e i ricercatori come una bomba ad effetto ritardato per colpa della
combinazione Coca + Aspartame, sospettata di essere la causa del Lupus e dei
dolori degenerativi del sistema nervoso.

E per finire un dentista consiglia di NON lavarsi mai i denti dopo aver
bevuto la Coca Cola perché toglie tutto lo smalto, e lo toglie per sempre!

:rofl2:
ciekawe ile w tym prawdy???

reklama
eve,ja slyszalam ze coca-cola czysci dobrze zlewozmywak dlaszany ,nie probowalam ...
jak bylam w kanadzie u mojej siostry to w tavernetta miala cale zgrzewki pepsi...jak tylkozostawalo pare puszek to na gwalt do sklepu szwagier lecial tak jak nam konczy sie woda..

ja nie ukrywam, ze lubie coca cole i teraz tez sobie ja popijam, tzn lyczek dziennie jak jest, tak by posmakowac :)
ale bez niej moge zyc i jak nie ma, to mi nie brakuje i kupujemy tylko jak ktos ma przyjsc.
zapewne zdrowa nie jest, ponoc kropla coca coli lakier ze stolu jest w stanie ci zezrec w pare godzin, z drugiej strony nie raz spotkalam sie juz z propozycja lekarza, by na bole brzucha problemy z trawieniem pol szklaneczki coca coli sobie lyknac- racja, ciekawe jak to jest naprawde z nie

co do dziadkow i rodzicow, moja mama zawsze mi powtarza, ze ona juz swoje dzieci odchowala i musiala drzec koty ze swoja mama, bo nas rozpuszczali, wiec teraz kolej na nia i ona tez swoje wnuki rozpuszczac bedzie ;-) a w polsce jednak rozpuszczanie to glownie slodycze i zabawki :tak:

moj tata w polsce bardzo dobrze gotuje i je tez..dobrze iwdac po brzuchu,ale jest on raczej za zdrowym zywieniem,no ale jak przyjechal do wloch to po 2 dniach powiedzial mi,jakis ziemniakow bys ugotowala a nie tylko pasta i pasta...
a z polski co bardzo mi sie nie podoba to nie przykladanie wagi do posilkow,jedzone sa ona przy lawie szwedzkiej ,z talezem na kolanach,o przroznych porach dnia,bardzo rzadko razem przy stole ..
rozumiem ze w polsce sa inne godziny pracy,ale jak obiad je sie o 17 tej to niech bedzie jedzony o 17 tej mniej wiecej a nie dzis o 17 tej a jutro o 14tej...a pojutrze razem z kolacja o 19tej..
sil ja w ciazy pilam prawie litr mleka na dzien,poza ciaza przez rok tyle nie wypije..
ja w podsatawowce tez pilam kubek mleka dziennie ,ppamietam ze bardzo bylo dobre..
Ale w szkole dostaje warzywa i owoce,zapakowane w malutkioch porcjach,to zalezy od comune,bo juz w nastepnym miasteczku praktycznie polaczonym z naszym takie czegos nie ma..
oczywiscie ze tu dzieci tez pija coca-cole i fante,ale zadko zdaza sie to aby pily do jedzenia,a w polsce do jedzenia to podsatawa,oczywiscie nie mowi sie tu ze kazda rodzina poi dzieci tym swinstwem,ale ogoly takie sa...
ja sama kupuje coca-cole,butelke na miesiac..lubie sobie wypic szklaneczke raz na jakis czas,moj Ale przepada,jak kazde dziecko ,ale jak bym mu dala litr dziennie to by wypil poltora

Anika ja ciagle jak jestem w Polsce wyklucam sie z moja mama o pory posilkow i o to zeby jadala z nami ale ona jak my jemy nie jest glodna a za godzine je sama ona mowi ze ja jestem dziwna. Jak sie slyszymy przez tel to opowiada mi o blizniakach mojej siostry ile to oni jedza i co jak idzie z chlopakami na plac zabaw to kieszenie ma wypchane gumami,lizakami itp ale moja siostra spokojniej do tego podchodzi.
Jak bylismy latem i Lorenzo nie chcial jesc to powiedzila do niego "jedz bo babcia nie bedzie ciebie lubiala":szok: temat rzeka:-D

Jesli chodzi o "lecznicze" działanie coca - coli, to wiem tylko tyle, ze mojemu P na zgage pomaga, ja nie mam pojecia co to zgaga wiec nie stosuje, kiedys tez pamietam ,ze jakis pediatra sie wypowiadal, zeby na bol brzuszka dzieciom dac lyk coli....moze dlatego, ze gazowana...
Dziadkowie... ja nie mam nic przeciwko temu by rozpieszczali wnuki, w sumie od tego sa, ja to sie mówi, rodzice są od wychowania dzieci a dziadkowie od rozpieszczania, wkurzam sie jednak bardzo jesli swoim rozpieszczaniem podwazaja nasze wychowanie i nasze metody wychowawcze, a co za tym idzie np kulture spozywania posilkow:wściekła/y:. Moja tesciowa tez np wie, ze u nas w domu podczas obiadu czy kolacji tv nie istnieje, jest wyłączony, a ona młodego u siebie sadza na fotelu przed tele i karmi go jak niemowlaka, bo jest zajety ogladaniem i wszystko zjada, no po prostu roznosi mnie!!! ale co mam kobicie zrobic:angry:, nicccccc, musze sie tylko cieszyc, ze mi sie dzieckiem zajmie jak mam potrzebe...a to tylko jeden z wielu przykladow!!!!

dziewczyny ja tylko na chwile wpadlam aby sie porzegnac z Wami.wyjezdzam jutro o 11.30.nie bedzie mnie jakies 3 tygodnie.zycze duzo zdrowka dla Wszystkich-tych duzych i tych malych i tych nienarodzonych mrowek:-).
pa patki i do uslyszenia:-):-):-):-):-):-)

buon viaggio agatka,pozdrow elblag ,jak przez przypadek do niego zajedziesz....
no dziewuszki na jaki temat dzis rozmawiamy,kto ma jakas solidna propozycje?
ja od 7.30 prasuje,spac mi sie chce sraszliwie bo giulio niespokojnie spal w nocy,ale bez strachu!!!odrobie po obiedzie..

agatka szczesliwej podrozy pozdrow Polske od nas.

Anika witaj w klubie nie wyspanych:-D nas chyba dalej mecza zeby a teraz Lorenzo spi i bede musiala obudzic do zlobka i jak wroce tez mnie czeka prasowanie, a temat pewnie sie jakis sam rozwinie :-D

Milego dnia dziewczyny!

Czesc dziewczyny, przepraszma,ze tka zamilklam..ale jak jestem w domu ..nie ma bola zeby wlaczyla laptopa , bo mnie pozniej taki maly gosciu o imieniu Mateusz atakuje.

Mialalm byc wczoraj w pracy popoludniu, ale nie dotarlam, bo musialm isc do pediatry. Mateusz zzaczal kaszlec ale tak strasznie ....takei atatki suchego duszacego kaszlu. Obawialam sie ze moze to br0nchite przeksztalcilo sie w bronchite astmatiforme wiec wolalalm go dac posluchac i jesli trzeba dodac inhalacje.
Jak dla mnie wcale nie ma porpawy...ale wg pana pediatry jest lepiej...oczywiscie pieni di catarro. mirlidmy isc do pediatry w pon ..ale juz nam przesunal na srode
Mateusz maruda i niejadek w tej chorobie straszny. popoludniu zasnal na 1,5h...ale caly czas meczyl go kaszel.
Jak tylko zobaczyl inhalator odrazu go zaczal skladac...czesc po czesci ..ale jak przygotowalam roztwor to jakby go ktos ze skory obdzieral...a przeciez w padzierniku dawal sobie robic inhalacje bez problemu....a teraz takie cyrki

no nic ide nadrobic zaleglosci w pracy a w wolnych chwilach postaram sie nadrobic BB....widzilam temat mleko

Ostatnia edycja:
reklama
Witam i ja :)

Agatka- szerokiej drogi i udanego pobytu w Polsce! :tak:

Dziewczyny, ja mam dzis przyspieszona wizyte u gina :baffled: Wyniki mam wszystkie w miare w normie (tylko endo podniosl mi dawke euthyroxu) hemoglobina na granicy, inne ok.
Niestety od tygodnia co jakis czas staje mi brzuch, tak raz dwa razy dziennie i pobolewa jak na okres (troche deliktniej) zauwazylam tez, ze czasem mnie zakluje tak w pochwie, tak na sekunde, wiec na poczatku w ogole nie zalapalam, potem mi sie nasunelo, ze to raczej nie jest normalne.
Gin chce mnie zobaczyc zamiast w pndz, to dzis, mam nadzieje, ze bedzie wszystko dobrze, bowiem czasem te symptomy zwiastuja skracanie sie/niewydolnosc szyjki :no: Wiem, ze istnieja sposoby na zachamowanie tego, ale boje sie np. ze jesli to jest to, to moze juz jest mocno posuniete... ufff jednym slowem mam pietra :baffled:

Strega, Anika, Luczka- jeszcze ra slowa uznania, za rozpoznawanie tych chorob i znajomosc tego wszystkiego, kurcze, ciekawa jestem czy ja bede w stanie byc taka brava :confused:

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry