• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

cześć mamy polki we włoszech

Ptynia, z tym imprezowaniem, to owszem fajnie, ale u nas to tak zazwyczaj bywa, ze albo wszytko naraz, i wtedy zombii, albo nic i posucha:rofl2:, ale ogolnie rzecz biorac to milo tak co jakis czas posiedziec.
Anika no ja tez juz robie wywiad srodowiskowy jak to w tej szkole u nas bywa z tymi lekcjami, i z tego co mi znajome opowiadaja, to nie przemeczaja za bardzo dzieciaczkow, tzn sa dni, ze maja wiecej, czasem mniej, zalezy oczywiscie od nauczyciela, ale ogolnie nie jest zle, zobaczymy co bedzie od wrzesnia. U nas zajecia trwaja jednak krocej, bo do 13.30 chyba, raz w tygodniu do 16-tej, wiec jest czas popoludniem na zajecia dodatkowe.
Sicilpol juz poprasowalam, moje tez juz trzecie zelazko...pierwsze spalilam:zawstydzona/y:, drugie vaporetto popsiula sie, tzn grzeje ale nie paruje, teraz mam nowe, kupione 3 tygodnie temu...i druga deska do prasowania. Ktos moze zapytac czy mozna popsuc deske, owszem mozna:rofl2:

reklama
no i melduje sie i ja...

mam troche roboty wiec dlatego tak pozno....
dopisuje na to co zapamietalam ...ale ciezko cos z moja pamiecia :-)
Mati ma sie calkiem dobrze...odpukac w niemalowane..nie kaszle, nie kicha ..zero temperatury...czyzby sie lekarz pomylil albo antybiotyk tak zadzialam ze jak reka odlal wszystko.....no ale co z tego jak go wyjalowi jak zwykle. Mateusz juz na codzien leci na probiotykach....ma w mleku a do teog osobno podaje dicoflor w kapsulkach albo w kroplach to tak oslonowo.
niestety augmentin zawsze torche mu kupsko zmienia...nie biegunka ale duzo luzniejsza niz zwykle i 2-3 dziennie.

zyta witaj w domu .-)

Mnie bola wszytskie gnaty .....ostaro sprzatalismy w weekend....umylam wszysrtkie okna i podlogi po 3 razy..ale jak to w nowym meiszkaniu na budowie ..pyal sie niesie przez okna i niby czysto a zaraz juz sie cos naniesie.
w srode big day... czyli rpzeprowadzka mebli...a my zobaczymy...chcemy tez juz spac z srody na czwarte..ale zalezy czy nam sypialnie zmontuja. kuchni specjalnie mnie nie iteresuje ...wazne zeby zainstalowali piano cottura zmyware z i piec i lodowke a reszte szafki piolki itp to mi sie nie spieszy , bo pierwsze tygodnie bedziemy bez gazu w kuchni....to jakas paranoja...ale zoabaczcie.
Mam ogrzewanie podlogowe gazowe i ogrzewanie wody tez gazowe plus panelli solari, ale genralnie caldaia jest condominiale wiec tak naprawde gaz prywatny to nam potrzebny do kuchni a jak sie okazalo nasza nowe comune jest najglupsza ze wszystki a moze to nowe wymogi bezpieczenstwa etc i aktywuja gaz tylko po tym jak hydraulik czy jaki tam inny majster wystawi certyfikat..ze wszytko ok zainstalowane. Tak wiec kuchnia bedzie w czwartek i dopiero wtedy wystawia nam ten certyfikat i dopiero w sobote mozemy zrobic domande. aktywacja trwa 2 tyg tak srednio a moze i dluzej..wiec zostaja nam piatti da scaldare w mikrofali lub piekarniku...albo kolacje po znajomych ..albo pizza
a trzeba byl nie bys sknera i zdecydowac sie na indykucje i byloby po problemie grrrrrrrr
Zdrowka dla chorowitkow

sil trzymaj sie dzielnie i tankuj tankuje....tzn pij duzo

O zaraz przerwa ...tak wiec smaczego wszystkim

hejka pozdrawiam wszystkie kobitki.ja jeszcze nie urodzilam , siedze i czekam a tu nic.zagladam codziennnie tylko , ze jakos nie mam o czym pisac bo wszystkie dni praktycznie takie same i nic sie nie dzieje , no moze oprocz niedzieli.wczoraj az za duzo sie dzialo, ale na szczescie wszystko w miare dobrze sie skonczylo(moj kuzyn , ktory tu przyjechal do pracy rozcial noge pila motorowa , tak ze wrazen mialam az za duzo). u nas dzisiaj sliczna pogoda , prawdziwie wiosenna , az czlowiekowi zyc sie chce.dzisiaj prawdziwy dzien leniwca.posprzatalam , a ze gotowac nie musze , wiec zaraz wlacze jakis film i do lozeczka.
sicilpol ja tez czesto biegam do lazienki przez cala ciaze nawet teraz z 3-5 razy w ciagu godz. , ginekolog nakazal pic mi tylko bardzo duzo wody i ok.nie kawe , herbate czy cos takiego naturalna wode.
pa lece robic zarelko dla siebie i Lenki .trzymajcie sie i do uslyszenia

Anika bylam juz u pediatry bo u niej z chorym dzieckiem idzie sie bez apuntamento no i Lorenzo ma bronchite tak jak podejrzewalam ale nie chcialam krakac tak ze mamy tydzien wakacji z antybiotykiem i w srode na kontrol:baffled:

Ostatnia edycja:
Anika bylam juz u pediatry bo u niej z chorym dzieckiem idzie sie bez apuntamento no i Lorenzo ma bronchite tak jak podejrzewalam ale nie chcialam krakac tak ze mamy tydzien wakacji z antybiotykiem i w srode na kontrol:baffled:
Biedny Lori aby szybciutko mu przeszlo:tak:ta pogoda to taka zdradliwa raz cieplo a raz zimno nie wiadomo jak dzieci ubierac:confused:
sicilojoja ja tez musialam pic duzo wody ponad 2 litry na koniec to juz mi obrzydlo to picie teraz to nadrabiam przy karmieniu ale pije Uliveto bo wczesniej to tylko liscia mi andava
stregadobrze ,ze Mati juz w formie
:tak:najgorsze to te przeprowadzki i sprzatanie normalnie wspolczucia
My juz po spacerku i po obiadku teraz troszke wypoczywamy cos mi altrosy dzisiaj daja sie we znaki:hmm:

Luczka...witamy w klubie oskrzelowcow ( co rpawda marna przyjemnosc z tego czlonkowstwa)...oby lorenzo szybciutko mineloi wropcil szybciochem do formy. Macie jakies inhalacje czy tylko antybiotyk?

Luczka...witamy w klubie oskrzelowcow ( co rpawda marna przyjemnosc z tego czlonkowstwa)...oby lorenzo szybciutko mineloi wropcil szybciochem do formy. Macie jakies inhalacje czy tylko antybiotyk?

Dzieki strega mam nadzieje ze sie szybko wypiszemy z tego klubu:tak:
mamy inhalacje 2 razy dziennie pulmaxan i bronchovaglias ja juz mu robilam od 2 dni bo przeczuwalam a wy macie jakies inchalacje?...
a i jeszcze chcialam Ci napisac wczesniej ze Lorenzo po augmentinie tez ma zadkie k... mam nadzieje ze nigdy juz nie bedzie wam potrzebne ale nastepnym razem powiedz dla pediatry ze augmentin nie bardzo mu sluzy zeby dal jakis inny antybiotyk ja tak zrobilam i pediatra nam przepisuje Clavulin i ku... sa ok i ja tez dla Lorenzo daje probiotyki oslonowo i yogurty

Luczka...tym, razem nie mamy inhalacji..ale jak mial w padzierniku bronchite astmatiforme to wlasnie mial bronchovaglias i cos na p...chyba tez pulmaxan..ale to podbno bylo inne bronchite.

strega ja sie nie znam ale nasza pediatra zawsze razem z antybiotykiem daje inhalacje a na bronchite asmaticha to w szpitalu tylko inhalacje bez antybiotyku plus bentelan (to chyba cortisone jest) a w srode jak bedzie lepiej to pewnie odejmie bronchovaglias

reklama
Luczka, o wlasnie nie na P a na B :-)))) tak tam na 100 sa sterydy...bo dzialalo super..az sie balam ze mnie syn 1.5 roczny po tygodniu bedzie na rekach nosil

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry