• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

cześć mamy polki we włoszech

reklama
strega z ta instalacja gazowa to troche niezamadrze pomyslane,a jak bedziesz kuchnie zmieniala to tez bedziesz wolala gazociag aby ci pieczatke podbili,my tez musielismy pokazac zaswiadczenie ze impianto jest zgodnie z norma ,ale nie mialo to nic wspolnego z meblami i podlaczeniem kuchni gazowej,bo przeciez kuchnie gazowa mozesz co roku zmieniac...i jest to tylko wezyk...
ptynia wlasnie o to chodzi ze moj Ale tez jest w szkole do 16.30 i procz tego mnostwo lekcji do odrabiania w tygodniu,jeszcze nie wrocil, a ja juz wiem co ma na jutro bo nie zdazylismy nawet przez niedziele odrobic,moze bysmy i zdazyli ale nie poszlibysmy na zakupy ani na niedzielny spacerek,wiec mamy matematyke na jutro figure solide i piane plus tabliczka mnozenia no i to co za moment przyniesie,napewno wloski i geografia..
luczka,moj malutki lory...te cholerne oskrzela,a co do cortisone,to sa pediatrzy co przepisuja go jak cukierki mietowe,na byle kaszel,nie chce sie za bardzo wypowiadac bo nasza ped.nigdy nam nie dala ani dla Ale ani dla giulio,wiec nie jestem w temacie..ale na byle co to te sterydy mi nie wygladaja aby tak je dziecia bez problemu przepisac..moja sasiadka praktycznie tylko to daje..

dziewczyny,ja was nigdy nie nadrobie:sorry2:,jeszcze teraz z tym sprzataniem,co chwile zerkam na watek i cos nowego...wiec tak ogolnie jeszcze napisze:
zycze chorowitkom duzo zdrowia...:tak:
uczniom wytrwalosci w nauce,i mniej zadan domowych,ech zaraz mi sie szkola przypomniala...:-p
strega to gratuluje mieszkania...ale ogrzewanie gazowe,podlogowe juz mnie przeraza(rachunki;-))
ja walcze z kurzem itp.ale juz powoli zblizam sie do kaca,dobrze ze mieszkanie jest w miare male,wiec sprzatania nie tak dozo(ha rodzice maja dozy dom to wiem co to znaczy;-):tak:)a mi w sumie z wiekszych porzadkow zostaly okna do umycia i firany powiesic...dzisiaj u nas tak wieje,ze nawet z tymi oknami nie zaczynalam:no:
w dodatku corka jeszcze troche chora,az sie balam w drodze o nia...w sumie to dolega jej krotki kaszel w nocy,podobno to jest alergiczne,ale sama nie wiem czy to prawda,hm skoro tak lekarz stwierdzil to chyba to,ale tak czy siak to dmucham na zimne,w kacu to moje dziecie;-):tak:
sicilpol trzymam mocno&&&&&&&&&& i pij,pijjjjjjjjj

strega z ta instalacja gazowa to troche niezamadrze pomyslane,a jak bedziesz kuchnie zmieniala to tez bedziesz wolala gazociag aby ci pieczatke podbili,my tez musielismy pokazac zaswiadczenie ze impianto jest zgodnie z norma ,ale nie mialo to nic wspolnego z meblami i podlaczeniem kuchni gazowej,bo przeciez kuchnie gazowa mozesz co roku zmieniac...i jest to tylko wezyk...
ptynia wlasnie o to chodzi ze moj Ale tez jest w szkole do 16.30 i procz tego mnostwo lekcji do odrabiania w tygodniu,jeszcze nie wrocil, a ja juz wiem co ma na jutro bo nie zdazylismy nawet przez niedziele odrobic,moze bysmy i zdazyli ale nie poszlibysmy na zakupy ani na niedzielny spacerek,wiec mamy matematyke na jutro figure solide i piane plus tabliczka mnozenia no i to co za moment przyniesie,napewno wloski i geografia..
luczka,moj malutki lory...te cholerne oskrzela,a co do cortisone,to sa pediatrzy co przepisuja go jak cukierki mietowe,na byle kaszel,nie chce sie za bardzo wypowiadac bo nasza ped.nigdy nam nie dala ani dla Ale ani dla giulio,wiec nie jestem w temacie..ale na byle co to te sterydy mi nie wygladaja aby tak je dziecia bez problemu przepisac..moja sasiadka praktycznie tylko to daje..

Anika nasza pediatra tez nigdy nam nie dala tylko w szpitalu bo Lorenzo mial dusznosci a to podaja na rozszerzenie oskrzeli. Kiedys bylam swiadkiem rozmowy telefonicznej pediatry i jakiejs mamy ktorej kazala robic tylko lavaggi nasali bo dziecko bylo przeziebione a mamusia zapytala czy moze podac cortisone? :szok:to pediatra powiedziala ze w zadnym wypadku i jak odlozyla sluchawke to powiedziala ze niektorzy przesadzaja ciekawe co by podali na zapalenie pluc? ale to tak samo jak ludzie na bol glowy biora aulin:baffled::szok: temat rzeka;-)

czesc dziewczyny.melduje sie i ja.moje chorobsko poszlo sobie precz i jestem jak nowonarodzona,z tym ze teraz zaczyna dokucxzac mi moja alergia,ale z nia to sie pogodzilam bo mnie trzyma az do listopada.
zyta witaj z powrotem wsrod nas:-),juz myslalysmy zes przepadla w boju:happy:.

malutki bidulek ..
LORY ,wirtualna ciocia przesyla ci tanti baci i maly prezencik.. 04.gifzdrowiej szybko,.mama luczka informuj nas na bierzaco jak sie czuje lory...
agatka bentornata z chorobowej wycieczki..
sil,po jutrzejszej wizycie szybko pisz co i jak...

Witajcie :)
Dzis ja pierwsza sie melduje :tak:

Dzieki za slowa otuchy, pije 2,5litra dziennie i juz wiecej sie nie da :baffled: dokladnie latam do lazienki nawet jak mnie ktos dotknie...
Prawda jest taka, ze maly rzeczywiscie zaczal sie ruszac nie lada... ale ostatnio w piatek tez tak bylo, wiec nie wiem czy to nowy etap, czy wlasnie ta woda...
Dzis sie okaze

Znacie moze jakies ksiazki napisane dla przyszlych tatusiow?
Ja chcialam podsunac mojemu Tracy Hogg, ale tak mi sie wydaje, ze ona dla kobiet jest napisala :confused:
Ja mojemu co tydzien wysylam na telefon co sie dzieje w poszczegolnym tygodniu, bo inaczej by nie dotarlo ;-)

Dziewczyny, zycze milego dnia!!!
Tu dzis znow wiosenka jak superrrr

dzien dobry babki..
wiosna i u nas,a tak naprawde to za tydzien i 1 dzien...
sil,na ktora idziesz do lekarza?nie martw sie o nic,gdybys byla chora lub niunius nie czul by sie dobrze to lezalabys w szpitalu,nie jestes osoba ktora nie chodzi do lekarza i nie dba o siebie,jestes pod opieka 2 lekarzy wiec watpie ze oby dwaj sa tak nieodpowiedzialni i kaza w domu ci siedziec a nie w szpitalu jezeli jest na to potrzeba..
z czasem dziecko zaczyna ruszac sie coraz mniej,bo miejsca w monolocale zaczyna brakowac,a procz tego sa dni ze sie rusza wiecej ,a sa i te ze duzo mniej..nie zamartwiaj sie giulietto II NAPEWNO jest caly i zdrowy...
lory,powiedz mamminie luczce by nam napisala jak ci minela nocka...
kosmitka...nowa taksowka zakupiona?kiedy do nas powracasz?
no tobie to juz niewiele zostalo ,a pamietam jak do nas napisalalas,byla chyba w 6 tyg...
baci i abbracci dla reszty babek...

reklama
dzien dobry,jestem i ja...wczoraj popoludniu wzielam sie za ogarniecie mieszkania po chorobie i nawet nie mialam czasu zajrzec....a tu znowu choroba...luczka duzo zdrowka i usciski dla lorenzo,mam nadzieje,ze choc nocka minela w miare dobrze...kiedy to cieplo sie zacznie,bo to teraz przejsciowka najgorsza...moj pediatra tez nigdy nie dawal cortisone,ale jak miala zapalenie oskrzeli to inhalacje z tego samego co u was....sicilpol,bedzie wszystko ok,daj szybko znac ciotkom wirtualnym,ze wszystko dobrze,bo my tu czekamy....a reszta dziewczyn jak tam?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry