• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

cześć mamy polki we włoszech

dzien dobry...jestem zombie.....

Pakowanie kuchni do 1 w nocy i pozniej pobudka o 5 , bo ksieciunio zglodnial.....grrrrrrr
Rany jak ja przezyje kolejne dni to nie wiem. Dzisiaj CD..a jutro wezme urlop...zeby dopilnowac demontazu i montazu mebli.

ale nic to wazne,ze na zewnatrz super wiosenna pogoda....nastraja pozytywanie :-))))

milego dnia....

a...milam odpisac...zyta ..no ogrzewanie jak ogrzewanie ...mieszkanie w nowym budownictwie klasa energetyczna B...dobrze izolowana wiec nie powinno nas zruinowac. Teraz tez mamay gazowe ale normalne kaloryfery. Fakt,ze meiszkanei o polowe mniejsze, ale niestety cos za cos. z podlogowym bedzie jeszcze dodatkowo konfortowo postawic gola stope na plytkach w zimie :-)

reklama
Dzien Dobry kochane:-)
mam do was pytanko czy Wasze dzieciaczki tez tak mialy??!!:Fiammi zaraz po przebudzeniu i zjedzeniu sniadanka staje sie przenerwowa nic sie ksiezniczce nie podoba kreci i wierci marudzi chce na rece itd.i tak caly dzien moze??ja juz nie wiem co jej jest czy ja cos boli czy tak sie szybko nudzi??od wczoraj jakas taka dziwna??a i jak siedzi i sie bawi wydaje takie jakies dzwieki jakby ja cos bolalo??hmm.....co to moze byc??zebow wciaz nie widac:cool:

no niestety ogrzewanie czy takie czy inne to kosztuje...
u nas na polnocy ogrzewanie gazowe to standard,nie znam nikogo w bloku aby mial inne...osoby majace domy moga dodatkowo zadowolic sie termocamino,stufa a pellet..no ale w blokach nie ma jak..
te stare bloki co maja riscaldamento condominiale tez maja piece gazowe,tylko zamiast kazdy swoj ,to jeden w piwnicy,niby cos takiego jak strega,ale calkiem na innej zasadzie,tak jak pisze ona,ze praktycznie z jednym piecem ale autonomo kazdy na swoje konto a nie wedlug metrow szesciennych jak w condominiale..
jestem w temacie poniewaz moj m.pracuje w tym,wiec riscaldamento,caldaie a condensazione,climatizzatori i inne gady to jemy na kolacje...
najgorsze swinstwo na dzien dziesiejszy to wlasnie stare ogrzewanie condominiale,spreco pod kazdym wzgledem...uzywasz czy nie ,zakrecisz czy odkrecisz to i tak placisz..
cucciola,nie pytalas sie pediatry czy ta twoja mala nie ma riflusso?bo po opisaniu zachowania troche na to mi wyglada..

no niestety ogrzewanie czy takie czy inne to kosztuje...
u nas na polnocy ogrzewanie gazowe to standard,nie znam nikogo w bloku aby mial inne...osoby majace domy moga dodatkowo zadowolic sie termocamino,stufa a pellet..no ale w blokach nie ma jak..
te stare bloki co maja riscaldamento condominiale tez maja piece gazowe,tylko zamiast kazdy swoj ,to jeden w piwnicy,niby cos takiego jak strega,ale calkiem na innej zasadzie,tak jak pisze ona,ze praktycznie z jednym piecem ale autonomo kazdy na swoje konto a nie wedlug metrow szesciennych jak w condominiale..
jestem w temacie poniewaz moj m.pracuje w tym,wiec riscaldamento,caldaie a condensazione,climatizzatori i inne gady to jemy na kolacje...
najgorsze swinstwo na dzien dziesiejszy to wlasnie stare ogrzewanie condominiale,spreco pod kazdym wzgledem...uzywasz czy nie ,zakrecisz czy odkrecisz to i tak placisz..
cucciola,nie pytalas sie pediatry czy ta twoja mala nie ma riflusso?bo po opisaniu zachowania troche na to mi wyglada..
no wlasnie jak byla noworodkiem to pediatra podejrzewal reflusso ,mowil ,ze z wiekiem passa:confused:mozna jej na to cos podac??sa jakies leki dla niemowlat??
Dziekuje za odp;-)

cucciola sa syropy na to...
ale idz do lekarza to dobierze ci odpowiedni co do wieku malej..
moj giulio mial to cholerstwo,ale jak zaczal jesc posilki normalne to mu przeszlo,ale ja karmiac butla zawsze mu zageszczalam mleko i nadal zageszczam,ty cycem powinnas syropem ratowac...ale nie sama tylko pod okiem lekarskim
jak dobrze pamietam to i luczka jest ekspertem w temacie,ona tez dawala mleko ar...no ale tez tu mowa o butli a nie o cycu

Ostatnia edycja:
Anika,masz racje te ogrzewania condominale to najgorsze co moze byc....my mielismy na starym mieszkaniu,to ja nie wiem ale,oni chyba cos naciagali,bo rachunki przychodzily nieziemskie,a w domu nie bylo zbyt cieplo i wlaczone tylko od 17 do 21,a jak komus bylo zimno np.o 15 to trudno musial sie elektrucznie dogrzewac...teraz tez mamy gazowe,ale kazdy na wlasna reke w condominio...przypomnialo mi sie,ze sie sil pytala o alergie,moja mala nie miala na cale szczescie na nic.ani na kosmetyki ani na proszki ani na jedzenie...to co zjadla to albo smakowalo,albo nie,ale bez problemow alergicznych....na cale szczescie bo to zawsze klopot...cucciola,moze i anika ma racje,moze ma refluks,jak taka niespokojna po jedzeniu...popytaj pediatry z czego to moze byc skoro ma tak po jedzeniu....

Luczka zycze synkowi szybkiego powrotu do zdrowia...bidulek maly
sicilpol po wizycie napisz...trzymam dalej &&&&&&&
@kosmitka jest w Polsce???????????
anja35 to wczoraj razem zesmy sprzataly,mi jeszcze na dzisiaj zostal przeglad szaf...:tak:
strega masz racje co do tego ogrzewania,cieputka podloga,ach raj dla stop;-):tak:
cucciola79 trudno cos powiedziec...moga to byc zabki,a moze brzuszek ja boli?dziwne,ze to sie dzieje po zjedzeniu wiec moze brzuszek?bo jakby to zabki to mysle ze caly czas i w nocy by byla niespokojna...a wlasnie moze to jest jak napisala Anika73 riflusso?

uciekam do waszej lektury,czyli na strone 172:szok::-D

hmm.....kochane moze i to to !!!najpierw wydawalo sie ze kolki no ale kolki nie trwaja tak dlugo:baffled::baffled:
Luczka
Twoj Lori mial problem z reflusso??moglabys mi napisac cos wiecej jakie sa objawy itp???
Teraz zmykam chce wyskoczyc troszke na spacer z mala milego dnia dziewczynki

cucciola,przede wszystkim zalezy w jakim stadium jest ta dolegliwosc,bo sa objawy w zaawansowanym stadium ze dziecko nic nie je ,wymiotuje,krew w kale..ale to juz to ostatnie..
a moj giulio byl wlasnie bardzo niespokojny,non stop w ruchu,ruszal nozkami raczkami,no i sie lamentowal,nie plakal tylko wygladalo na to ze marudzi..
nawet jak spal to non stop sie ruszal ,bez przebudzania sie..
byly dni ze ulewal troszke ,ale wiekszosc w ogole nie ulewal,wiec mial reflusso wewnetrzne,ciezej wlasnie odkryc..

reklama
Witajcie, az lepiej sie na serduchu robi jak taka pogoda za oknem...miodzik:-), my dzisiaj w domku zostalismy, tzn maly, po poludniu pojedziemy odwiedzic nonne, tzn u nonny bedzie kuzynek i dzieci sobie daly appuntamento;-).
Luczka mam nadzieje, ze Lorenzo czuje sie lepiej, piccolino.
Jesli chodzi o ogrzewanie, u nas w sumie nie jest najnowsze budownictwo, ale oczywiscie ogrzewanie jest autonomo, gazowe, tylko my sie wybilismy, na razie zalozylismy split na cieplo zimno i rewelacja, takze w rachunkach, przynajmniej na razie, ale u nas to nieco inaczej niz na polnocy, my ogrzewania nie wlaczamy non stop, tylko po poludniu ok 18, no chyba jak bylo bardzo zimno to od rana. W kazdym razie gaz, czy prad zawsze trzeba placic, w PL jeszcze moga na razie weglem i innymi paskudztwami opalac. Na naszej ulicy w PL jest 6 domkow jednorodzinnych, dwa ogrzewaja gazowo, pozostali trocinamiiiiiiii....Moj tato, tez juz tremaa, ciekawe ile za gaz bedzie placil, ale zima byla mrozna bardzo, cale szczescie, ze choc pozno przyszla
Milego dnia wszystkim

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry