• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

cześć mamy polki we włoszech

hej dziewczyny...zyta u mnie tez okropne wiatry juz od piatku.....i podobnie jak u ciebie musze poprzegladac w szafach a bardzoooooooooooo nie lubie:-)ptynia jak mi szkoda macka,bidulek....ja jeszcze pamietam jak bylo mi ciezko jak przyjechalam i znalam 5 slow....eh mam nadzieje,ze szybko przejdzie ten okres....wspolczuje ci patrzec na synusia smutnego....tylko ty sie przy nim nie smuc....glowa do gory jeszcze troszke i bedzie lepiej....sil czekam na wiesci i trzymam kciuki.....ide zrobic kawke...luczka dobrze,ze temperatura minela,mam nadzieje,ze jutro bedzie ciut lepiej,biedny szkrabik,usciski dla was...

reklama
zrobilam sobie mala dzemke po obiadku..giulio jeszcze spi ale napewno za moment sie obudzi,bo spi juz2,5 godziny...
ptynia tak mi sie smutno zrobilo jek przeczytalalam o macku,no ale niestety nie ma na to lekarstwa,tylko czas moze w tym pomoc,jak wroci po wakakcjach do szkoly to bedzie nawijal jak katarynka..
zyta,moze powinnas wyslac ja do przedszkola bo potem jak bedzie musiala isc do szkoly i nie bedzie innego wyjscia to bedzie opuszczona przez wszystkich,wedlug mnie powoli powinnas ja prowadzac,pozna dzieci,nauczy sie jezyka ...chyba ze jestes na 100%pewna ze do polski wracasz ,ale i tak kontakt z dziecmi jest b.wazny..
luczka...dzielnie trzymaj sie jeszcze jutro i napewno antybiotyk da lepsze efekty...
cucciola,jest wiele syropow na reflusso...zalezy od rodzaju,od wieku dziecka itp..
dziecko przy tym cholerstwie ma apetyt(przynajmniej moj giulio tak mial)w stanach bardzo powaznych dzieci nic nie jedza..ale to nie twoj przypadek..giulio caly sie wyginal,ruszal,krecil..a kazde dziecie moze inacej sie zachowywac..jak piszesz to fiammi po sniadaniu robi sie nerwowa..?czyli po mleku?to moze byc i to...
giulio jak pisalam mial zageszczane mleko i do dzisiaj mu je zageszczam,wiec zaraz poprawil sie jego stan a w momencie jak zaczal jesc pappe solide,mniej cierpial,bo refluks najbardziej meczy po mleku,po posilkach plynnych ,po wodzie ,sokach itp..
sil..hahha dobrze to luczka napisala,ze nie raz do domciu mialas wracac a natomiast po 2 dniach cie jeszcze nie bylo...pisz szybko..
a czemu to principessina juz do nas nie pisze?
dziewuchy nie czekajcie az sie o was bedziemy wypytywac,piszcie,my strasznie towarzyskie babki,nieraz czlowiek zapomni wszystkie wymienic,wiec nie obrazajacie tylko piszcie

Zasypiam na siedzaco...a dluga noc przede mna.
Jutro biore urlop ..bede dogladac przeprowadzki..az mi sie nie chce wierzyc....smutno troszke nostawiac nasze staremieszkanko.
w piatek beda motowac moj fioletowy mebel lazienkowy az sie boej efektu hihi

milego popoludnia i do szybkiego przeczytania

aaa na nowych smeiciahc nie mama netu wiec tylko praca mi zostaje

jestem i ja.troche pozno ale wczesniej nie mialam czasu bo tak piekna pogoda ze siedzimy prawie calymi dniami na dzialce z psiakiem i patrzymy jak rosnie to co posuiane.widze ze toczycie rozprawy o ogrzewanie mieszkan.ja ieszkam w bloku i tutaj kazdy ma swoja caldaie na balkonie a ci co maja wieksze mieszkania jak ja to dodatkowo mamy canna fumaria zeby podlaczyc piec lub stuffa pellet.ja mam piec na drewno w salonie i z oplatami nie narzekam.jak bylo tak zimno i sniegowo to ogrzewanie gazowe chodzilo 24na 24.jestem ciekawa jakie bedziemy miec rachunki za ten okres:confused:.
dziewczyny jesli u ktores poda deszcz to przyslijcie mi troche bo u mnie ani kropla nie spadla odkad roztopil sie snieg a jeszcze nie mamy wody podlaczonej i nie ma jak podlac ogrodka!!susza u mnie:wściekła/y: na dzialce az ziemia popekala.

Jestemmmmm
Juz po wizycie, napisze w skrocie- maly nadrobil swoje wagowe zaleglosci i ma 900g :)
Jest faktycznie mniej wod, ale on poki co nie wzial tego jako faktor zagrazajacy.
Mowi, ze raczej to przejsciowe, bowiem nie ma zadnych bezposrednich motywow by ten brak wod istnial (macica dobrze zbudowana, malego nerki i narzady dzialaja perfekcyjnie, lozysko wydolne, szyjka i inne rzeczy ktorych juz nie pamietam tez) wiec mam tylko pic i spac na lewym boku by poprawic przeplywy :)
Nastepna wizyta za 3tyg by skontrolowac :)
Ok to tyle u nas- mimo wszystko spokojniejsza juz jestem :)

Sil wiedzialam,ze bedzie dobrze,bo jak nas tyle trzyma kciuki,to innego wyjscia nie ma:-)ciesze sie,ze wszystko ok,maly nam rosnie,ze ho ho.....no wiec brac mi sie za picie i niczym sie juz wiecej nie martwic.......:-)

zyta ja tez sie dzisiaj pospalam, chyba nas przesilenie wiosenne dopada. Ty wiesz, ze jak zapytalas o to czy maciek nie wspominal o powrocie do polski -otoz ani razu!! Sama jestem w szoku. MOze jednak mimo tych wszystkich problemow szkolnych dobrze mu tu we wloszech Pytasz o prace, mam taka mala pracke, trzy razy dziennie latam(a ostatnio nawet i na rowerze smigam wieczorami) i pomagam opiekunce ze starsza osoba. nie jest to jakas wymarzona praca, ale najwazniejsze ze cos do kieszeni zawsze wpadnie na biezace wydatki.

ptynia tak mi sie smutno zrobilo jek przeczytalalam o macku,no ale niestety nie ma na to lekarstwa,tylko czas moze w tym pomoc,jak wroci po wakakcjach do szkoly to bedzie nawijal jak katarynka..
anika masz racje tylko ja kurde nie z tych cierpliwych i strasznie mi ciezko jest oczekiwac na rezultaty u macka. Choc zdaje sobie z tego sprawe ze to nie maszynka, wiec ci vuole tempo. Czasem sobie tak marze ze jak zajedziemy do nas na plaze w lecie i pozjeżdżaja sie wszyscy, to Maciek wyskoczy z plynną włoszczyznąi wszystkich szczęki poopadaja. Fajne marzenie:-D
pinky dobrze ze pare stron temu dalas znak zycia, bo juz myslalam ze rodzic poszlas. Pisz tu dziewszyno o wszystkim, toz tu czasem jest tak, ze tematow nie ma a za chwile pojawia sie ich cale mnostwo, ot tak, z niczego. Tym bardziej ze was tu ciezarowek jes o wiele wiecej wiec tematow macie moc:tak:
strega nie zazdroszcze ci zarwanych nocek i calej kolomyi z przeprowadzka, ale moze jak juz nie dajesz rady i nosem sie podpierasz to rob sobie wizualizacje, ze oto za niedlugo bedziesz sie kapac w nowej lazieneczce, pichcic w nowej kuchni i popijac kawke w saloniku. Moze pomoze:-DNo i oczywiscie postaraj sie o neta w domku jak sie juz wprowadzicie.

reklama
no to sil kamien z serca co? to teraz jak juz zaliczylas i wizyte i nas nie pozostaje nic innego jak sie polozyc na tym boku lewym, popijac jakas fajna herbatke zdrowotna tudziez soczek i....ODPOCZYWAC:-D. Zycze milego wieczorku!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry