• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

cześć mamy polki we włoszech

eve a na co macie ciepla wode i gotowanie?
no tak jak piszesz ciezko by bylo ogrzac na polnocy mieszkanie pradem,to znaczy latwo tylko ciezko potem pieniadze z portfela wyjac,a gaz jednak na codzienne ogrzewanie tanszy...
teraz sa nowe technologie,te o ktorych pisze strega ,plus jeszcze inne caldaie a condensazione ze ogrzac mieszkanie nie tak wiele gazem kosztuje,ale i tu slowo nie wiele roznie mozna tlumaczyc bo zalezy jak ktos to wiele czy niewiele odbierze...napewno nie jest to kwota 50 eu ..

reklama
cucciola,przede wszystkim zalezy w jakim stadium jest ta dolegliwosc,bo sa objawy w zaawansowanym stadium ze dziecko nic nie je ,wymiotuje,krew w kale..ale to juz to ostatnie..
a moj giulio byl wlasnie bardzo niespokojny,non stop w ruchu,ruszal nozkami raczkami,no i sie lamentowal,nie plakal tylko wygladalo na to ze marudzi..
nawet jak spal to non stop sie ruszal ,bez przebudzania sie..
byly dni ze ulewal troszke ,ale wiekszosc w ogole nie ulewal,wiec mial reflusso wewnetrzne,ciezej wlasnie odkryc..
a Giulio juz nie ma reflusso przeszlo mu??bral jakies lekarstwa wiem ze jest Limpidex na to albo randil,moja mala ma apetyt za 2 i faktycznie pediatra nie byl pewien czy to reflusso czy kolki bo rosla ladnie poza tym nie wymiotowala prawie wcale??!!a powiedz mi czy Twoj synus wyginal sie tak do tylu??i plakal??
My juz po spacerku wypilam capuccio w barze i do domku:happy:

Dziekuje dziewczyny ze myslicie o Nas:-) Lorenzo nie najlepiej ale goraczka minela tak ze antybiotyk dziala i mam nadzieje ze jutro juz bedzie lepiej nie je prawie nic a to oznacza ze jest bardzo chory bo on z tych co nawet przy chorobie ma apetyt;-)

cucciola tak Lorenzo mial refluks zoladkowy i moim zdaniem jeszcze do konca mu nie przaszlo Anika ma racje u Fiammi moze to byc refluks Lorenzo mial wykryty odrazu po urodzeniu poniewaz lezal na oiomie i tam mu zrobili usg brzuszka on nie wymiotowal tylko tak jak Giulio Aniki mial refluks wewnetrzny ktory powodowal miedzy innymi katar a z mojej obserwacji byl nerwowy po jedzeniu i mial tak jak by odruch wymiotny ale nic nie wychodzilo na zewnatrz do tej pory czasem tak ma powinno przejsc samo do 6 miesiaca zycia ale jak to mowi moja pediatra to tylko teoria Lorenzo nie byl na to leczony chociaz mam zamiar isc z nim do gastrologa do 8 miesiaca pil mleko Ar potem dali mu jakis syrop ktory podawalam po wypiciu mleka moim zdaniem nie wiele dawal ale mozesz sprobowac oczywiscie to pediatra powinien ci go przepisac ja nawet nie pamietam nazwy ,a Fiammi ma tak tylko po mleku? karmiac piersia zalecaja w pozycji pod gorke tzn nie na plasko i pod materac w ozeczku wsadz poduszke tak zeby nie spala calkiem na plasko
sicilpol co lekarz powiedzial?
Anika napisz cos o Giulio mowi juz cos? urwis z niego czy aniolek?;-):-D
reszta dziewczyn pozdrawiam Was i jeszcze raz dziekuje za pamiec

Dziekuje dziewczyny ze myslicie o Nas:-) Lorenzo nie najlepiej ale goraczka minela tak ze antybiotyk dziala i mam nadzieje ze jutro juz bedzie lepiej nie je prawie nic a to oznacza ze jest bardzo chory bo on z tych co nawet przy chorobie ma apetyt;-)

cucciola tak Lorenzo mial refluks zoladkowy i moim zdaniem jeszcze do konca mu nie przaszlo Anika ma racje u Fiammi moze to byc refluks Lorenzo mial wykryty odrazu po urodzeniu poniewaz lezal na oiomie i tam mu zrobili usg brzuszka on nie wymiotowal tylko tak jak Giulio Aniki mial refluks wewnetrzny ktory powodowal miedzy innymi katar a z mojej obserwacji byl nerwowy po jedzeniu i mial tak jak by odruch wymiotny ale nic nie wychodzilo na zewnatrz do tej pory czasem tak ma powinno przejsc samo do 6 miesiaca zycia ale jak to mowi moja pediatra to tylko teoria Lorenzo nie byl na to leczony chociaz mam zamiar isc z nim do gastrologa do 8 miesiaca pil mleko Ar potem dali mu jakis syrop ktory podawalam po wypiciu mleka moim zdaniem nie wiele dawal ale mozesz sprobowac oczywiscie to pediatra powinien ci go przepisac ja nawet nie pamietam nazwy ,a Fiammi ma tak tylko po mleku? karmiac piersia zalecaja w pozycji pod gorke tzn nie na plasko i pod materac w ozeczku wsadz poduszke tak zeby nie spala calkiem na plasko
sicilpol co lekarz powiedzial?
Anika napisz cos o Giulio mowi juz cos? urwis z niego czy aniolek?;-):-D
reszta dziewczyn pozdrawiam Was i jeszcze raz dziekuje za pamiec
dobrze ,ze juz goraczki nie ma Twoj maluszek teraz z dnia na dzien i bedzie coraz lepiej!!!
no wlasnie jak byla malunia tzn.miala ok3msc dali jej po jedzeniu Gaviscon ale tylko przez 2 tyg.i nic wiecej ,teraz mysle ,ze od czasu do czasu moze nawraca ten refluks ,nie wiem czy to jest zwiazane z ta pogoda wiosenna??moze i to ma wplyw??!!wiesz ona tak ma od wczoraj po sniadanku jakas taka nerwowa:confused:a i tydzien temu miala tez taki jeden dzien??!!qrcze musze podpytac pediatre:tak:

luczka super ze z synkiem juz lepiej. ZObaczysz, ze za kilka dni zacznie jesc jak szalony coby nadrobic stracone dni, a na razie dawaj mu pic, coby sie nie odwodnil. Bedzie dobrze.
zyta, fajnie ze wrocilas, podziwiam cie z tym czytaniem wszystkiego i nadrabianiem nas, sporo tego jest tym bardziej, ze produkuje sie tutaj na biezaco.
Ja dzis zlapalam lenia, normalnie pogoda jak marzenie, ale mnie to rozleniwia tylko, chyba jakas kawke trzeba zapodac na rozruch. Maciek wczoraj wrocil do szkoly, ale jakos niewiele opowiadal po powrocie, tylko ze smutno mu bo dzieci z nim nie rozmawiaja. Ech, szkoda mi go czasem, wciaz ta bariera jezykowa, nawet jesli sie nauczyl cokolwiek i sporo rozumie nadal mowi tak ze pewnie dzieciaki nie maja cierpliwosci go sluchac i domyslac sie co Maciek ma na mysli.
Ide na kawke bo prawie nosem w klawiature uderzam.

dziewczyny, my wlasnie wychodzimy, idziemy na 15:30 ale pewnie nam tam zleci w poczekalni, jak bede juz po to skrobne z autka, bo o ile ziemia sie nie zawali, to bezposrednio do domciu lecimy :tak:

ptynia jestem pewna ze Macko szybko pokona ta bariere jezykowa i znajdzie przyjaciela ktory bedzie chcial go wysluchac juz i tak duzo pokonal a teraz bedzie coraz lepiej moze teraz jak bedzie cieplo wychodz z nim do parku do dzieci.
cucciola ale pisalas kiedys ze podejrzewasz kolki a moze jednak to byl refluks? bo na kolki to Fiammi tez teorytycznie jest za duza mam nadzieje ze szybko jej przejdzie

reklama
jej dziewczyny ja dzisiaj doslownie padam,podobnie ja Ptynia polozylam sie po obiedzie,nawet udalo mi sie chyba zasnac a tu corunia wpada do pokoju i mamaaaaa sikuuuuu!!!!!
tak,do tego stopnia rozpieszczona,ze musze pujsc z nia do lazienki
:zawstydzona/y:chociaz moze to za dozo powiedziane,ale moze i sama by poszla i zrobila co miala zrobic tylko kibelek jest troche za wysoki:-pwiec znow sie polozylam,ale jakos juz spac sie odechcialo,moze przez to ze myslalam o kawie i o was,co zescie naskrobaly....:rofl2:
Ptynia z tym czytaniem to masz racje,jest tego bardzo duzoooooooooooo,nie wiem czy dam rade przeczytac tak wszystko dokladnie:sorry2::-(wspolczuje Mackowi,chlopak sie napewno stresuje a chyba bardziej jest mu smutno...hm a nie wspomina ze chcialby wracac do Polski??????szkoda mi go,wiem co to znaczy bo z moja cora mam podobnie,chociaz ona jest w tej sytuacji,ze moze chodzic lub nie do przedszkola(jeszcze);-)no nic pozostaje trzymac za dzielnego Macka &&&&&& oby jak najszybciej wszedl w te klimaty:tak:a jeszcze nie doczytalam,nie wiem Ptynia co z twoja praca???pracujesz???
luczka dobrze,ze temperatura juz spadla Lorenzowi,dwa tygodnie przed wyjazdem moja dostala takiej temperatury ze szok,nawet czopki malo pomagaly,ech co ja wtedy przeszlam...

dziewczyny czy u was tez tak wieje????????bo u nas w ogole nie da sie wyjsc z domu,a jak juz to piasek w oczach sie znajduje
:szok:

to ja zmykam do szfy,potem sie odezwe,wypilam kawe,moze cos mi pomoze...
:-p

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry