• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

cześć mamy polki we włoszech

reklama
anika,prosze bardzo...otoz moja przygoda z wlochami zaczela sie tak...po rocznym nauczaniu w szkole na zastepstwie,nie przydluzyli mi umowy,wiec kolezanka zaproponowala mi,zebym pojechala na zastepstwo do wloch do pracy na 3 mies,to troche grosza wpadnie i cos zobacze...jako ze mialam dola bez pracy zgodzilam sie....pojechalam na 3 mies...potem zostalam jeszcze i jak ostatni raz mialam jechac juz do wloch w autobusie spotkalam r,ktory byl ze znajomymi w krakowie i tak z ostatniego wyjazdu zrobil sie pobyt na stale....ot i romantyczna historia jak to z wyjazdu na poprawienie budzetu zrodzila sie rodzinka....:-)

cucciola,ja przez 10 lat mieszkalam w centrum torino ,od 9 lat mieszkam 20 km za torino,ja to juz stara baba,mam kontakt ze starymi polkami,mlodych prawie nie znam,a tak na serio to mam znikomy kontakt z polakami,z 3 ...4 polkami ktore tu sa praktycznie od 20 lat lub dluzej,i to raczej kontakt telefoniczny,a tylko z jedna ,bardzo blizki...
a co do tav,to powiem ze to tak strasznie nie wyglada jak tele pokazuje,my w ogole na ten temat nie rozmawiamy,protestuja ci ktorym chca tereny zabrac ,lub treno bedzie przejezdzac pod ich domem,ale ogolnie sytuacja jest spokojna,co jakis tam dom ,widac flage NO TAV,,i tyle
anja nasze historyjki tez sa gdzies pare dziesiatek stron wstecz...napewno przed swietami b.narodzenia o tym pisalysmy

u mnie to troszke inna historia najpierw przyjechali tutaj rodzice z siostra to bylo jakies15 lat temu ja przyjezdzalam do Wloch od 18 roku zycia na wakacje do nich musialam skonczyc szkole pozniej studia i tak po studiach powolutku powolutku dolaczylam tutaj do nich a mojego mezula poznalam na imprezce ze znajomymi;-)wiecie co najpierw wypieralam sie ze za zadne skarby nie chcaialbym meza wlocha a widac los tak chcial:tak:pamietam jak dziewczyny w Pl mi mowily ojj Ty ktoregos razu na te wakacje juz zostaniesz i nie wrocisz do nas:happy:mialy racje:tak:

chyba zadna roznica,czy wloch czy polak to zawsze chlop...
moze na poczatku tez tak myslalm ,ale po 20 latach kazdy by stwierdzil ze bez sensu robic porownania,bo i nasi polacy swieci nie sa..
eve ,a ty gdzie sie podziewasz?u tesciowej na noc zostalals ,czy co?

masz racje anika,najwazniejsze na jakiego czlowieka trafisz a nie jaki ma paszport...ciekawe co tam u kosmitki i czy pinky juz urodzila?eve pewnie zabalowala u tesciowej:-Dalbo nad morzem szaleje

chyba zadna roznica,czy wloch czy polak to zawsze chlop...
moze na poczatku tez tak myslalm ,ale po 20 latach kazdy by stwierdzil ze bez sensu robic porownania,bo i nasi polacy swieci nie sa..
eve ,a ty gdzie sie podziewasz?u tesciowej na noc zostalals ,czy co?
racja racja ale jak czlowiek sam sie nie przekona ,nie pozna to nie wie??!!tzn.w Pl bylo przekonanie i jest chyba do dzis (z tego co slysze wsrod ludzi)ze wlosi zdradzaja traktuja zle zony itp.wiecie co jak Ja wychodzilam za maz tutaj to napisala do mnie kolezanka z Polski ze stwierdzeniem tego typudziewczyno co Ty wyprawiasz zobaczysz jak zaraz Ciebie kantem pusci:baffled:

no a znowu o polakach ,ze pijacy,zlodzieje...no nie wiem jaka lepsza opinia...chyba zadna...
moj tata ma jednego ziecia polaka,jednego wlocha i jednego portugalczyka..jak by czlowiek chcial to by swiat roznic znalazl,

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry