• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

cześć mamy polki we włoszech

co do mezow Polak czy Wloch to nie bede sie wypowiadac tak jak piszesz zyta wazne zeby bylo z milosci... sama pochodze z rodziny rozbitej a moj tata to Polak ale na ten temat nie bede sie rozpisywac;-) a czy Wlosi zdradzaja? pewnie tak jak wszyscy bo i w Polacy zdradzaja ostatnio dowiedzialam sie ze dobry znajomy zdradza zone maja 2 dzieci i 3 w drodze a takie dobre malzenstwo z nich bylo:szok: tak ze widac nie ma reguly o pijanstwie nie wspomne:baffled: jedno wiem ja mojego Wlocha nie zamienilabym na nikogo innego:-)
czlowiek jest czlowiekiem jak to mowia buono e cattivo znajdziesz wszedzie!!!czy w Pl czy w IT!!
Brava brava kochana az milo slyszec:yes:
u nas jak to w kazdym malzenstwie bywaja te lepsze i te gorsze dni w/g mnie wazny jest szacunek i umiejetnosc porzumiewania sie;-)

reklama
jedno wiem ja mojego Wlocha nie zamienilabym na nikogo innego:-)
Luczka moge powtorzyc twoje slowa:-)
Jak slysze czasami w PL teksty ludzi, ktorzy w Wlochach widza odzwierciedlenie zdrady to az mnie krew zalewa...jak ktos chce zdradzic to zdradzi niezaleznie czy jest wlochem, polakiem czy innej nacji.
Zyta szokujaca cena paliwa, szczegolnie po powrocie z PL!!oczywiscie dla nas pracujacych w IT polska cena jest atrakcyjna, dla Polakow wiele mniej:crazy:
Moje dziecko dzisiaj cale podekscytowane wyszlo z przedszkola, byli z wizyta w elementare, poznac otoczenie, zobaczyc klasy, inne dzieci itp, caly happy:tak:

Ostatnia edycja:
ja mojego Polaka też nie będę wymieniać:tak:
no i wlasnie o to chodzi grunt to milosc ,szacunek i zrozumienie tak trzymaj ptynia
cucciola jak w kazdym malzenstwie sa lepsze i gorsze dni chociaz z moim nie da sie klucic on nie umie:-D;-)
eve bo pewnie my wybralysmy tych najlepszych Wlochow:tak: nie raz slyszalam ze straniere zabieraja facetow i prace Wloszkom:-D
Mam nadzieje ze Patrykowi ten entuzjazm mu nie minie jak juz pojdzie do szkoly:-D

Witajcie :)

Mialam co prawda odpoczywac, ale tyle rzeczy musialam zrobic w domu, ze nie szlo...
Wlasnie po drzemce weszlam tutaj i poodpisywalam....i mi zmazalo grrrr

sprobuje w skrocie...

strega- zobaczysz, troche zakwasow, a potem sliczny efekt, jesem tego pewna :tak:
luczka- super, ze Lory ma sie lepiej, oby juz tak bylo i nie zmienialo sie to
ptynia- ja co prawda nie w wieku Macko, ale ze mna tez tak bylo, poszlam tu do szkoly i malo kto chcial ze mna rozmawiac, nie chcialo im sie wysilac... Ale zobaczysz, Macko jest zdolniacha, wiec za moment wloskie dzieci beda go ubustwiac, co prawda pewnie takze te, ktore beda chcialy jego zdolnosci wykorzystac, ale i takie, z ktorych narodza sie przyjaznie, jestem pewna :tak:
anja- ja te nie przepadam za piachem ;-) tzn. lubie plaze bez tloku, dzikie... tylko moj potem narzeka, bo nie moze sobie poobserwowac "coscette di pollo" jak on to nazywa;-)
anika- ja takze wole zadawac sie z milymi, fajnymi ludzmi, niz na sile, bo np. polki :no: a ja pije i pije i latam, zaczyna byc tak, ze kazdy ruch u mnie sikanie wyzwala ;-)
eve- masz racje, szok z tym wypadkiem, ja jak wlaczylam rano telewizje to przelaczylam kanal, nie moglam tego ogladac :no:

Dziewczyny cztery pytania :)
1. Jakie ceny pamersow sa "dobre"? bo sie nei znam, chodzi mi o rozmiary 2 i 3 :tak:
2. Czy przed porodem, w szpitalu podaja lewatywe? Troche sie ostatnio nasluchalam i zaczyna mnie to gnebic
3. Czy we Wloszech istnieje Oilatum Soft a jesli nie, to jakis jego odpowiednik?
4. Dzieci posiadaja tzw kwiazeczki zdrowia???

lece Was nadrabiac, jeszcze mi 3stronki zostalo

Ok...nadrobilam :)

Co do wlochow/polakow hmm ja tez swojego nie zamienie, za duzo pracy w niego wlozylam hihih ;-) a tak na serio, wg. mnie nie najwazniejsze, by byc szczesliwym we dwojke, niezaleznie polak czy wloch.
Moi rodzice maja obu zieciow obcokrajowcow i bywalo trudno, od bariery jezykowej, po odleglosc czy obawe ze sa inni niz polacy.. ale dzis wiedza, ze jestesmy bardzo szczesliwe a mezowie sa super, a to chyba dla rodzica najwazniejsze :tak:

Sluchajcie, wczoraj przymierzlama w prenatalu pidzamke i moj maz sie pytal dlaczego pidzama, czy nie lepiej koszula. Ja mu na to, nie pamietam, ale dziewczyny z bb pisaly, ze ma byc pidzama ;-)
Smial sie do rozpuku a ja nie umialam sobie przypomniec, dlaczego polecalyscie pidzame, ale przyjelam to jako dogmat ;-)
Potem przypomnialam sobie o ktg i wywalilam mu wyklad ;-)
On wie o babyboom i sie smieje ilekroc mnie widzi, ze siedze jak kura na grzedzie i gdakam ;-) i ze to powinno sie babykornik nazywac :sorry2:

Ostatnia edycja:
sicilpol wyobrazilam sobie bebykurnik i siedze i sie smieje:-D
moj maz mowi ze wyglada jakbym poemat pisala ciagle cos pisze na kompie tez wie o Was

1. Jakie ceny pamersow sa "dobre"? bo sie nei znam, chodzi mi o rozmiary 2 i 3
yes2.gif

2. Czy przed porodem, w szpitalu podaja lewatywe? Troche sie ostatnio nasluchalam i zaczyna mnie to gnebic
3. Czy we Wloszech istnieje Oilatum Soft a jesli nie, to jakis jego odpowiednik?
4. Dzieci posiadaja tzw kwiazeczki zdrowia???

1.ja pampresy beby dry te zielone kupuje wielka pake w promocji za ok 30 euro w Auchan z mojego doswiadczenia na poczatek trzeba wyprubowac kilka rodzaji pieluch bo kazdemu co innego pasuje a pampersy te zielone lubia uczulac bo jest w nich aloes ja na poczatek zakupilam Pampers progressi drogie jak cholera ale super sie sprawdzaly na zadka kupe (bo taka robia noworodki) maja taka siateczk i kupa wsiakala,uzywalam Huggies-y dla mnie do d... bo przeciekaly potem uzywalam Chiccho jak dla mnie sa ok i cena niska tylko nie wszedzie mozna je dostac ja kupowalam w "Io Bimbo" teraz uzywam na zmiane zwykle z Crareffour na zmiane z Pampers Beby Dry te na noc bo wytrzymuja cala noc nic nie przesiaka ale Lorenzo uczulaja tzn uczulaly jak uzywalam caly czas
2.w szpitalu ktorym rodzilam robili lewatywe tzn dawali buteleczke i kazali sobie zrobic nic strasznego moim zdaniem a wrecz dawalo mi to komfort ze nic mi sie nie przydazy;-) no i u mnie odrazu bylo wiadomo ze moze byc cesarka
3.Oliatum Soft tutaj nie ma Nivea ma cos z tego typu z olejkiem Nutri Sensitive Olio da Bagno - NIVEA
4.moj Loenzo nie posiada zadnej ksiazeczki zdrowia

na temat mezow wlochow i polakow popiszemy sobie jutro,bo przypomniala mi sie jedna rzecz,ale jutro rano wam napisze,w ten sposob bedziemy mialy o czym pisac...cdn,,,
sil..
1)pieluchy nr 2 tak jak nr 1 nie sa prawie nigdy w promocji,wszystkie promocje zazwyczaj zaczynaja sie od nr 3,u nas w tym momencie jest promocja na pampersy zielone,baby dry paczka 132 sztuki za 21.90,
progressi zas tak jak pisze luczka sa duzo drozsze,ja taniej niz 13 euro podwojnej paczki nie znalazlam,my uzywamy wszystkie rodzajae jakie znajdziemy w promocji..chicco,io bimbo,huggies,carrefour itp..
2)i tu bym sie zalozyla ze we wloszech w szpitalach nie robia juz lewatywy,a naszej luczce zrobili,u nas w piemonte nie robia,ja czytam forum wloskie styczniowek 2011 i tam zadna nie miala robionej lewaywy,pisaly ze juz od dawna sie nie robi..ale wynika ze sa jeszcze jakies jednostki,zobaczymy co napisza inne dziewuszki
3)babygella,fissan i vea maja tez cos podobnego,to znaczy olejki do kapieli dla niemowlat
4)i znowu bym sie pomylila,myslalm ze w calych wloszech dzieci ksiazeczki maja...moje dzieci maja agenda della saluta dalla nascita all'adolescenza,tak sie to nazywa..luczka a gdzie lekarz robiac wam bilans np 2 latka wpisuje wszystkie dane,?w naszej agenda lekarz wypelnia jedna ze stron w potrojnej kopi,jedna zostaje dla nas ,jedna zabiera dla siebie i jedna idzie do asl,w tej ksiazeczce sa wszystkie dane porodowe,waga,wzrost przy porodzie,grupa krwi...wszystkie bilansy od pierwszego ktory robi sie po dwoch tygodniach od porodu do ostatniego 14 latka,choroby zakazne (ospa,rozyczka itp)lekarz wpisuje date..
sil a jezeli chodzi o pidzamke to chodzilo nam o wygode..poprostu nie zawija sie nie wystawiasz 4 liter podczas spania,gdy przez przypadek koszula ci sie podwinie..no i z tymi ogromnymi podpaskami wygodniej jak sie ma pidzamke niz koszule,ty szukaj czegos na krutki rekaw i spodnie max pinocchietto,bo w czerwcu sie ugotujesz...wcale nie musi to byc pizama ze sklepu premaman(tam kosztuje 3 razy wiecej)wystarczy aby gorna czesc rozpinala sie na kilka guzikow..a takie znajdziesz w kazdym sklepie

Ostatnia edycja:
czlowiek jest czlowiekiem jak to mowia buono e cattivo znajdziesz wszedzie!!!czy w Pl czy w IT!!
Brava brava kochana az milo slyszec:yes:
u nas jak to w kazdym malzenstwie bywaja te lepsze i te gorsze dni w/g mnie wazny jest szacunek i umiejetnosc porzumiewania sie;-)

swiete slowa:-).szacunek i umiejetnoscc sluchania naszej drugiej polowki.moj jest wlochem i niezamienilabym go na zadbego innego a i ja mialam juz meza polaka i pognalam go na cztery wiatry.nie zaluje mojej decyzji sprzed lat,jestem szczesliwa tu gdzie jestem i z kim jestem zwiazana.

Buon di!
Sicilpol ale pytan pozadawalas, ankieta jakas czy co?? :)

Pampersy?? ja juz cen nie pamietam, ale pamietam, ze zobilam zapasy w PL, bardzo sie oplacalo, oczywiscie potrzebny samochod :)

Olejki do kapieli, ja uzywalam Nivea oil, fissan, zalezy, bez preferencji

Ksiazeczki zdrowia, ja mam dla malego ksiazeczke Servizio Igiene Pubblica, dostal ja przy wypisie ze szpitala, wpiasuja w nia wszystkie szczepionki.

Lewatywa...ja mialam robiona, ale mialam cesarke, wydaje mi sie ze robili ja wszystkim, ale nie pamietam na 100%

Kochane WIOSNAAAAAAAA, pogoda miodzik :))))
Milego dzionka

reklama
eve ja mam tez ta ksiazeczke od szczepionek,gdzie tylko i wylacznie sa wpisy ,jakaszczepionka i kiedy,ale procz tego mam agenda della salute,juz sie luczki spytalam ,gdzie wam wpisuje lekarz wszystkie bilansy ,choroby zakazne,bo u nas ped ma wszystko w pc,ale gdybym naprzyklad zmienila lekarza lub wyladowala na ps w tej ksiazeczce wszystko co najwazniejsze jest..
a co do lewatywy,to normalne ze wam z cesarka robili bo do kazdego zabiegu robia,a jestem ciekawa czy do porodu naturalnego ktorejs robili,ale tak w ogole to tylko ja rodzilam naturalnie we wloszech?
anja?ty jak?
cucciola?
aaa jeste jeszcze ivi
odezwij sie ivi,jak giulietta?

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry