Anika ja wiem, ze nie beda cie pytac na ps o ksiazeczke, bo to nie odpytywanie w szkole, ale posiadanie ksiazeczki moze ulatwic zycie i rodzicom i lekarzom, bo wiele nie trzeba by w panice zapomniec np grupe krwii wlasnego dziecka. Niestety nawet o to nie zapytali, zapytali tylko czy dziecko posiada jakies alergie, ale poziom ps pozostawia wiele do zyczenia, wiec lepiej omijac poki mozna. Z tego co piszemy, to juz nawet nie roznice miedzy regionami, ale miedzy prowincjami, bo
Luczka tez w Lazio a nie posiada, poza tym niestety zalezy od lekarza czy wpisze, czy nie wpisze. Mnie pediatra wiele nie wpiasal, bo zadnych chorob zakaznych dziecko nie przechodzilo poza quinta e sesta malattia, ale juz np otorino naskrobal.
W odniesienie natomiast do poruszonej kwestii meskiej

i nie tylko, to alkohol w PL jest zmora, i niestety chyba niewiele sie polepszylo. To co mnie przerazilo, ze nawet mlode osoby pija na calego, dziewczyna pchajaca wozek z dzieckiem popija z piesiowki .... i to mi sie zdarzylo zobaczyc niestety, ale moim zdaniem uzaleznione to jest srodowiskiem, w jakim czlowiek wyrasta, zyje, pracuje. Ludzie posiadajacy kulture osobista na wyzszym poziomie odchodza od alkoholu i pijanstwo jest im nieznane, ostatnio rozpowszechnila sie i w PL kultura picia wina, a jak wiadomo, wino jest drozsze od wodeczki, niestey nie wszyscy moga sobie na to pozwolic. Moj P wszstkim opowiada, ze to co go mile zaskoczylo w PL to np fakt, ze jak jest jakas zakrapiana impreza, to zawsze jest ktos, kto nie pije, badz zalatwia sie odwoz, dowoz, taxi, w kazdym razie za kolko po pijaku odpowiedzialni ludzie nie wsiadaja. W IT natomiast tego nie ma, wino do obiadu to normalka i potem wsiada sie w samochod i sie jedzie.
Ladna i zadbana kobieta w PL tez nie przejdzie niezauwazona, najwazniejsze by apprezzamenti byly kulturalne, mysle, ze kazdej z nas jest milo jak ktos kulturalnie obdziela komplementami,a z tym czasami w PL jest niestety problem.
Poza tym ja jestem zdania, ze oczy sa by nimi ogladac to co piekne....ogladac!!! mnie tez czasami sie zdarzy podziwiac pewne egzemplarze

, wam nie???
Kosmitka bentornata!