• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

cześć mamy polki we włoszech

czesc dziewczyny...sil ja tez kupowalam pampersy najpierw progress,potem baby dry,najlepiej szukac w promacjach,w duzych paczkach....ale tak jak pisze luczka trzeba probowac jakie podchodza i mamie i dziecku,i jeszcze moga sie uczulenia przyczepic...ja mam tylko ksiazeczke na szczepienia z asl latina,przy wypisie ze szpitala dali nam taka kartke z danymi wszystkimi i przebiegiem 3 dni w szpitalu i tyle...u pediatry dostalam ksiazeczke taka biale,chyba sam sobie ja drukowal bo nie ma rzadnej pieczatki nic...tylko linijki w srodku i jak cos tam wpisuje wage wzrost przebyte choroby...ale to nie to o czym pisze anika...co do lewatywy ja rodzilam normalnie i mi robili,tzn pielegniarka,okropnosc...luczka jak tam lorenzo?

reklama
Dzien Dobry Sloneczka:-)
Wiecie co uzylam tej maki ziemniaczanej i jest o wiele wiele lepiej ;-)malutka juz spokojniejsza,wyobrazam sobie jak musialo ja piec i bolec:cool:
sicilco do pieluszek ja od urodzenia Fiammi uzywam Pampers Progressi sa super ostatnio tylko te wieksze Nr4 daja jej alergie??nie wiem moze to byc przez to ,ze juz w nocy nie zmieniam pieluchy bo spi albo jak mowi pediatra malutka robi wiecej ,poza tym wiadomo jak to pieluchy sa sztuczne i skora nie oddycha!!!trzeba zmieniac czesto to bedzie ok co do lewatywy to u nas nie robia a co do ksiazeczki my mamy taka dostalismy u pediatry:tak:poza tym co do olejkow ja jestem zadowolona z Vea;-)a na sucha skorke do ciala jest rewelacyjny vea lipogel POLECAM!!!!
agatkai dobrze zrobilas jestem tego zdania jak czlowiek ma sie meczyc przez cale zycie to lepiej zakonczyc historie!!!a tak znalazlas swoja druga polowke jablka:tak:
anika ja rodzilam naturalnie z analgesia epidurale

Ostatnia edycja:
ja czytalam na polskich forum ze w pl to standard lewatywa i ze gola,bo i ciecie pochwy to tez normalka,ja to czytalam ,wiec nie wiem jak jest w rzeczywistosci..
a znowu na wloskim pisaly ze juz nie robia lewatywy,ale jak widze sa jeszcze szpitale gdzie przy naturalnym robia...

eve ja mam tez ta ksiazeczke od szczepionek,gdzie tylko i wylacznie sa wpisy ,jakaszczepionka i kiedy,ale procz tego mam agenda della salute,juz sie luczki spytalam ,gdzie wam wpisuje lekarz wszystkie bilansy ,choroby zakazne,bo u nas ped ma wszystko w pc,ale gdybym naprzyklad zmienila lekarza lub wyladowala na ps w tej ksiazeczce wszystko co najwazniejsze jest..
Allora... :-)moze wczesniej pisalam w pospiechu i cos nagmatwalam, moj maly ma tak jak u Anji ksiazeczke szczepionek z USL Latina, gdzie wpisuja wszytskie szczepienia, oprocz tego przy wypisie ze szpitala dostal ksiazeczke (USL Latina), ktora obejmuje wszelkie dane dotyczace dziecka od urodzenia typu, waga dlugosc, grupa krwii, i w ktorej sa wpisane wszystkie najwazniejsze wizyty lekarskie od urodzenia. Nawet jak bylismy u laryngologa, to wpisal tam wynik wizyty a oprocz tego dal nam osobna ksiazeczke tylko laryngologa. Do tego podczas kazdej najdrobniejszej wizyty u pediatry, on robi sobie swoje notatki w komputerze, a nam w ksiazeczce odnotowuje tylko wazne info. W kazdym razie, jak bylismy ma ps (na szczescie do tej pory tylko raz mi sie przytrafilo) nie pytali o zadne ksiazeczki, pytali nas rodzicow, o ewentualne alergie, ale o ksiazeczce nikt nie wspomnial, i nikt w nia nie zajrzal.

Witam!!!
co do pieluch w wiekszosci udalo mi sie kupic w promocji;-)przez pierwszy rok byly te najlepsze(nie miala zadnego uczulenia na zadny rodzaj pieluch,po roku na noc zakladalam jej z pampersa a na dzien te z lidla,wcale zle nie byly)
lewatywa:no:mialam cesarke i pytali sie mnie w dniu cesarki czy kozystalam z kibelka powiedzialam,ze tak,wiec dali jeszcze czopek i tyle,acha i golenie,nie wiem do czego to mialo sluzyc przy cesarce???
ksiazeczke zdrowia ma moja cora i oddzielnie karta szczepien,ze szpitala dostala kartke na ktorej byly dane od urodzenia waga,wzrost,grupa krwi itp.
co do olejkow tak jak dziewczyny pisza...;-)
Anika73 pisze:
na temat mezow wlochow i polakow popiszemy sobie jutro,bo przypomniala mi sie jedna rzecz,ale jutro rano wam napisze,w ten sposob bedziemy mialy o czym pisac...cdn,,,
:-):-):-)czekamy:tak::tak:

anika ja rodzilam naturalnie i mnie i golili i robili lewatywe...i to jest najgorsze co wspominam z porodu.....co do ksiazeczek w szpitalu dali taka kartke 4 stronicowa wszystko bylo wpisane i tyle ale dotyczylo dziecka tylko podczas pobytu w szpitalu do wypisu i tyle...i wskazowki jak karmic mleko jakie woda jaka dieta dla matki...potem pediatra wpisal sobie do tej swojej,ale nie z asl tylko takiej jak notesik dane i tyle...nikt sie mnie nigdy nie pytal o ksiazeczke tylko czy na cos ma alergie i powazne choroby i tyle....a poza tym ta na szczepienie...

eve ,pewnie zle sie wyslowilam..na ps nie beda sie pytali o ksiazeczke,ale np moga zapytac o grupe krwi,lub date przebytej jakies tam choroby,wiec majac taka ksiazeczke ze wszystkimi zapisami latwo sprawdzic bo nie raz ciezko w pospiechu pamietac daty itp..

jak zaczynam pisac post to nie ma nikogo,publikuje a tu 20 przede mna ukazuje sie...
zyta,mi nie chodzi o cesarke,a o naturalny,w polsce standartem jest golenie przy naturalnym(tak pisza,nie znam nikogo osobiscie co rodzil w pl w ostatnich latach)i lewatywa tez,ale widze ze i tu zdaza sie cos takiego ,a bylam prawie przekonana ze nie,tak samo do ksiazeczek,nie wiedzialam ze co region to obyczaj...ale teraz moge przynajmniej powiedziec ze tak nie jest..
cucciola,pomoglo cos epidurale?
anja ,pisalam juz wczesniej eve,ze nie chodzilo mi o to ze ktos wymaga ksiazeczki,ale jest ona zrodlem informacji ktorych ciezko zapamietac z jednym dzieckiem a co dopiero z 2.

czesc Dziewczyny :-)
ja na razie sie przywitam a potem Was nadrobie, mam nadzieje ;-)
jestesmy juz w Rzymie, dojechalismy calo wczoraj o polnocy, i nim poszlismy spac to byla jakas 2 w nocy, takze dzis jestem polprzytomna, podroz minela calkiem sprawnie i wszystko udalo sie zalatwic :-) zakupy troche marnie, bo czasu bylo malo, ale costam kupilismy...
usciski dla wszystkich!

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry