• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

cześć mamy polki we włoszech

Dzien dobry
ja tez juz po kawce. Milego dnia Wam zycze ja dzisiaj musze ogarnac mieszkanie tylko nie wiem czy z tym malym lobuzem dam rade pewnie bedzie chcial mi pomagac:-D
wlasnie ogladam tvn i mowia ze w Polsce ma byc jutro 20 st:szok: normalnie wiosna wszedzie

reklama
dzien dobry z torino...
luczka fajnie masz z tv polska..
lory skonczyl juz antybiotyk?
ptynia,moj Ale tez niegdy nie zostawal na noc u nikogo,ale za to on sam zawsze jak jestesmy gdzies to sie pyta czy moze spac u cioci takiej czy siakiej,a u mojej kolezanki w torino to za kazdym razem histerie ,bo ty mi obiecalas ze nastepnym razem,ale nigdy mi nie pozwolisz itp...
spal tylko raz poza domem,noc ktora rodzilam giulio,ale byl zadowolony...
twoj macko na dodatek czuje sie obco ,bo narazie na 100%nie moze sie dogadac,wiec to tez napewno sie liczy...
u nas wczoraj wieczorem znowu klotnie na temat odrabiania lekcji,taki byl zmeczony,ze nie kumal nic,oczy same mu sie zamykaly,oczywiscie po szkole chcial isc do parku pobawic sie,nie milalam sumienia od razu zaganiac go do lekcji po tylu godzinach w szkole,ale za to po powrocie do domu,mycie ,kolacja ...po kolacji zas zero sil....oj,oj biedni my z tymi lekcjami..zasnol na divano o 20.45,
ja wczoraj sama wieczorkiem bez m.bylam bo mial jakis tam kurs,wiec zanim sie obrobilam,to czas nadszedl do wyrka sie polozyc...

Hej hej kochane:-)
i ja jestem wczoraj zrobilam odrost calkiem inna glowa i samopoczucie;-)Fiammi u babci spisala sie dobrze,pozniej po pracy przyszla ciotka to mial kto ja zabawiac,jak wrocilam to cala w skowronkach byla,piszczala z radosci:-Djuz piatek i weekend jak fajnie zapowiadaja piekna pogode a wiec mam nadzieje,ze uda nam sie spedzic troszke czasu nad morzem:tak:
Milego dzionka mamusie

Dzien dobry dziewuszki
my dzisiaj tez wczesnie dzien zaczelismy;-). Maly szybko jakos wyskoczyl z lozka, wiec juz w przedszkolu zabawia, a ja czekam nad panow od wody:angry:, oczywiscie od wczoraj jestesmy bez wody, ja myslalam, ze to normalne, codzien tak bywa, w koncu robia z wodociagiem, okazalo sie jednak, ze to nienormalne bo wszyscy w condominio wode maja tylko do nas nic nie dochodzi! Wieczorem wiec dzwonilismy na pronto intervento, oddzwonili i obiecali ze beda dzisiaj ok 9-tej, wiec czekam cierpliwie.

Wiecie tak wracajac do tych jedynakow, to owszem, oni sa przywiazani do mamy i w ogole, ja nie zostawialam na noc nigdy itp, ale np jak pisze Anika, moj maly tez jak tylko moze to wyrywa do kolegow, do kuzynow. Jak sie mu zaproponuje spanie u kuzyna to odpowiedz netta NIE, ale poza tym to nie widac by byl jedynakiem, w towarzystwie odnajduje sie zazwyczaj od razu, taki maly imbrolgliapaese, jak moj P go okresla. Zalezy od dziecka, od jego charakteru.
Fakt, ze wczesnie poszedl do przedszkola tez swoje robi, dzieci powinny byc wsrod dzieci.

Ide kolejna kawke postwic, a panow z Acqua Latina, jak nie ma, tak nie ma.....

cucciola,robisz colpi di sole ,czy kolor na calej czuprynie?ty praktycznie masz cala rodzike pod nosem,fajnie masz...
eve,to macie sie z ta woda,na poludniu czesto sie to zdaza,zwlaszcza na calabri,bylismy kiedys na urlopie w pizzo calabro,za dnia trzeba bylo napelniac butelki bo wieczorem wody brakowalo,nie zawsze ale b.czesto...
nie wiem jak u was ,bo wy nie jestescie przeciez tak stasznie na poludniu...
a ty sil?jak z woda u was?no i co z tym gazem?zaloza wam wkrotce?

Dzien dobry wszystkim:tak:

alez ten tydzien zlecial,juz piatek a jutro mezulek wraca z pracy,uff jeszcze zesmy sie nie nacieszyli soba a juz musial wyjechac:-(
nie wiem ale ktoras z was sie pytala,czy bylismy w Polsce tak dlugo bez meza?otoz tak,przez pierwszy tydzien jest ciezko a potem czas plynie dosc szybko,jeszcze jak sie cos dzieje;-)
Ja ide powalcze z tymi moimi firanami,okna mam czysciutkie wiec...praca troche na wysokosci:-p
Pa,pa....

cucciola,robisz colpi di sole ,czy kolor na calej czuprynie?ty praktycznie masz cala rodzike pod nosem,fajnie masz...
eve,to macie sie z ta woda,na poludniu czesto sie to zdaza,zwlaszcza na calabri,bylismy kiedys na urlopie w pizzo calabro,za dnia trzeba bylo napelniac butelki bo wieczorem wody brakowalo,nie zawsze ale b.czesto...
colpi di sole:tak:ja z natury mam castano scuro ale nie cierpie siebie w ciemnych i wiecznie jasne robie a moja siora to znowoz czarne robi ona tez castana z natury....chociaz oni mi dodaja otuchy i jest na kim sie oprzec naprawde:tak:a Ty,Wy dziewczynki macie reszte rodzinkitzn.rodzicow itd.w Pl??

Anika Lorenzo antybiotyk dostal na 7 dni tak ze konczy w niedziele
Rzymianie by sie na Ciebie obrazili za ta polnoc;-) Lazio lezy w centrum mowia ze od Rzymu w dol to nie Italia:-D

Musisz sobie kupic tv polska fajnie czasem poogladac i posluchac po polsku

kosmitka odpoczelas? wracaj do nas

ogarnelam troche chate lekko nie bylo;-) teraz bedziemy ukladac puzzle

Myslicie ze moge wyjsc na chwile z malym na dwor ??ogolnie troche kaszle ale nic po za tym mu nie dolega no ale jest na antybiotyku

Anika kochana, wiesz jak ja cie bardzo lubie, ale Lazio to nie poludnieeee, to jeszcze Italia Centrale:-), jakos nie przepadam za dolnymi czesciami, od Garigliano w dol, nie lubie jak nas chca wrzucic tam gdzie nas nie ma :-D:-D
Tak na powaznie, w Sperlondze, latem tez jest problem z woda, normalne, bo z 1500 mieszkancow liczba wzrasta do 25 tysiecy, zatem wiadomo, ze wody moze brakowac, i mysle tak samo bedzie w Kalabrii, Puglii itd
U nas problem jest inny, wszyscy moi sasiedzi, jak sie wprowadzili tutaj 15 lat temu musieli zakladac redukcje na rurach bo bylo tak silne cisnienie wody, ze rozwalalo rury, potem z biegiem lat rozbudowana dolna czesc miasta i z naszego wodociagu, zrobili odnoge na dolne miasto, i teraz oczywiste jest, ze woda dochodzi na dol, a do nas w gore nie ma szans. Z ta petycja do comune i zaczeli prace, ale cholera widac ze cos zchrzanili bom bez wody, i tych diablow technikow nie ma jeszczeeeee!!!!.

reklama
luczka a eve mieszka sto iles kilometrow w dol od rzymu,wiec to juz nie italia...hahaha,ja napisalam poludnie wloch ..ale jak chcerz to zmienie ..napisze ze to juz nie wlochy...wedlug mnie mozesz z nim wyjsc na dworek,moja pediatra mowi ze po 3 dniach bez goraczki mozna smialo wychodzic...
cucciola,moja rodzinka to rozrzucona po calym swiecie..tata w polsce,mama w usa,a 2 siostry w canadzie

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry